Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dajaanaana

Opiekunka dziecięca, jakie robić kursy?

Polecane posty

Gość Dajaanaana

Hej. Skończyłam w zeszłym roku studia - psychologię. Z pracą jest ogólnie nie za ciekawie, póki co mieszkam z rodzicami więc nie jest źle, ale czuję, że chciałabym już pomału iść na swoje. Bardzo lubię dzieci, opiekowałam się kiedyś moją młodszą siostrą i czasami zostawałam z dziećmi koleżanki. Całkiem nieźle sobie radzę i chciałabym się tym zająć jakoś bardziej profesjonalnie. Doradźcie mi, gdzie iść? Tzn do jakich szkół? Nie stać mnie na coś bardzo drogiego więc pomyślałam o szkole policealnej. Widziałam, że jedna ma nawet w swojej ofercie zajęcia, które właśnie nazywają się "opiekunka dziecięca". Co myślicie?

Gość możesz zrobić sobie kurs
jako np. osoba zarejestrowana w pup

Gość możesz zrobić sobie kurs
jak jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy to możesz się dowiedziec czy rekrutuja na kurs opiekunka dziecięca i wtedy firma szkoleniowa zrobi ten kurs

Gość severyn ignacy
Możesz się rozejrzeć w urzędzie pracy, ewentualnie w takich szkołach jak cosinus czy Progres. To są akurat z tego co wiem szkoły policealne, ale dyplom normalnie dostaniesz. No i jeżeli pracujesz to w urzędzie pracy się nie zarejestrujesz jako bezrobotna i nie będziesz mogła zrobić tam kursu.

Gość gość
wlasnie w szkolach policealnych sa kierunku 'opiekunka dziecieca' np. w dental service http://www.dental.szczecin.pl/kierunki Ja tam chodzilam na kierunku technika farmacji i bylam bardzo zadowolona. Duzo fajnych zajec, wykladowcy tez ok. Mozna sie czegos przynajmniej nauczyc

Gość kobbitta
kurs obciągania pały,kurs ssania i połykania nasienia,wszystko to ci sie przyda jak pan domu będzie chciał rozszerzyć zakres twoich obowiązków:-D

Gość gość
najlepiej pojsc do jakiejs szkoly, ktora sie specjalizuje w opiece... np www.wzspgdynia.pl :) naucza Cie duzo i wydaje mi sie, ze pracodawca bedzie cie lepiej postrzegal jak pokazesz cv z jakims wyksztalceniem

Gość gość
moze najlepiej pojsc do studium www.dental.szczecin.pl - tam jest dwuletni kierunek opiekunki do dziecka...

Gość justine777
Ja idę na opiekunkę dziecięcą do Delty Edukacja w Bytomiu. Myślę, że szkoła to jedno, a znajomości to drugie. Szkoła wydaje się spoko, a znajomości już mam.

Gość gość
Moim zdaniem zamiast kursów lepiej skończyć pedagogikę. Ja chodziłam tu http://gsw.gda.pl/ takie studia dają pełne przygotowanie do zawodów związanych z dziećmi.

Gość gość
Jeśli chodzi o kursy to może pierwszej pomocy.

Gość gość
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Asystent nauczyciela przedszkola, dekorator wnętrz, instruktor fitness, filolog języka nowożytnego, grafik komputerowy multimediów, instruktor terapii uzależnień, rejestratorka medyczna, specjalista ds dietetyki, wizażystka/ stylistka, technik elektryk i wiele wiele innych! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra,mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!