Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmamijka

od kiedy "dorosłe" obiady?

Polecane posty

Gość mammmamijka

kiedy podłyście obiad z jednego garnka dziecku?

Gość jak miała
rok:)

Gość mammmamijka
wtedy juz solone itd? a kiedy podac np. szyneczke ale ze świnki?, schabowego albo mielone?

Gość jak miała
Ja podawałam jak skończyła rok już wszystko.Uwielbiała mięso,ziemniaki,buraki dosłownie wszystko.Jak jedliśmy obiad,to dlaczego miałam jej nie dać jak wołała:)Teraz ma 6 lat i zdrowa jak ryba:)Młodsza ma 7 miesięcy i powoli zaczynam jej dawać dorosłe jedzenie:)

Gość Marcyska89
Od 8 miesięcy. Z tym ze my sie zdrowo odzywiamy, staram sie nie używać przypraw.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja ma 11 i też je dorosłe obiady i jedzenie. Zupy wszystkie prócz grochowej, pieczarkowej i takich cięższych. Na śniadanie czy kolację bułkę z wędliną lub dżemem, jajecznice. Bardzo lubi bułki słodkie z serem.

Gość mkmkmkmkmk
synek niedawno skończył 10m-cy i od około miesiąca je juz obiady z nami. oczywiście nie wszystko sie nadaje (fasolowa,grochowa)ale lubi ziemniaczki z piersią kurczaka, buraczki(takie domowe, bo kupione jak dla mnie maja sam ocet), troche mielonego.. uwielbia zupy:) klopsówkę,fasolową z zielonej fasolki,rosół,pomidorowa..:) gotowane mięsko (skrzydełka za kurczaka)

Gość mkmkmkmkmk
małamiiii--------a jakie serki podajesz? ja sie troche boje o ten nabiał bo mam w rodzinie alergie pokarmową ale też chce już zacząć podawac.. synek też uwielbia na śniadanie chlebek z wędlinką czy parówką:) w ogóle chlebek jest mniammmm:)

Gość to was zaskoczę
moja mama nie miała pokramu jak byłam malutka, wiec od 3 miesiaca życia karmiona byłam zupą!!!! podobno buzie otwierałam i jadłam jak najęta :) ponoc dziecko karmione mlekiem matki jest zdrowe itd, a ja nie pamiętam kiedy byłam chora. zadnych gryp, zapaleń itp. Moja siostra wykarmiona cycem jest alergiczką.

serki na początku dawałam te dla maluszka z humany, ale jak miała 8 czy 9 to zaczęłam dawac jej danio waniliowe lub biszkoptowe i bakusie waniliowe. Innych smaków nie lubi. Daje jej też twarożek ugnieciony z mlekiem i troszkę cukru.

Na początku dawałam te dla maluszka z humany, ale jak miała jakies 8 czy 9 msc to zaczęłam dawac waniliowe i biszkoptowe z danio i bakusie. Daję jej też twarożek rozgnicony z mlekiem i odrobiną cukru.

Gość mkmkmkmkmk
no cóż,kiedys trzeba bedzie zaryzykowac:) a karmisz piersia czy mm? ja chce zakonczyc karmic piersia ale maly ani mysli o mm... próbowałam juz róznych ale zadne mu nie smakuje, a po bebilonie nawet wymiotowal. jak tak dalej pojdzie to po roku chyba sprobuje mu normalne krowie mleko podawac:)

Karmiłam mm ale jak miała 6 msc to odstawiła mi mleko całkowicie. Dawałam jej kaszki na mleku mm tolerowała je do 8 miesiąca. Teraz daję jej krowie. DObrze je toleruje, lekarz kazał spróbowac. Od 2 tygodni pije 2 x po 120ml. Czasem zamiast mleka daję jej kakao.