Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ngdfg

pomóżcie mi zapanować nad dzieckiem

Polecane posty

Gość ngdfg

ma 1,5 roku, waży ok 11-12kg i nie mogę sobie poradzić z jego jedzeniem dzis np. o 5,30 wypił 210 mleka i spał do 8.30 ok 9.30 zjadł miseczkę kaszki (ok pół szkalnki) z połową słoiczka owoców potem pół banana, trochę mandarynki, kostkę czekolady ok. 12.15 zjadł kilka łyżeczek ziemniaków z buraczkami i mielonego wielkości orzecha włoskiego; poszedł spać; jak się obudzi - ok 15.30, to mam zamiar dać mu ok szklanki zupy; potem ok 19 np. kromka chleba z serem/szynką/ogórkiem albo parówka potem ok 23 dostaje na śpiocha kaszkę z mlekiem napiszcie mi czy takie ilosci jedzenia są ok na półtoraroczne dzieko; nie mam w tym zupełnie rozeznania; synek i tak nawet tego nie chce zjadać, a mnie się wydaje, że nie dojada w ciągu dnia i w nocy jest głodny

moja corka ma 3 lata i je o polowe mniej niz twoj syn. ona jest po prostu niejadkiem. tweraz wazy 12,5 kg :)

Według mnie to za mało na pewno nie je :) Moja jadła dużo mniej (teraz ma 20mcy). U mnie to wygląda tak: - mleko 150ml (zawsze na dnie coś zostawi) - podkrada nam z talerzy śniadanie czyli np. zje plasterek wędliny, rzodkiewkę, ogórka, ugryzie kilka razy pieczywo z masłem lub zje jajecznicę z 1 jajka - zupa: mała miseczka, tak na oko może z pół kubka będzie - mleko 240ml - drugie danie: 1 łyżka ziemniaków/kaszy/ryżu/makaronu z np. mięsem (porcja mięsa wielkości mniej więcej środka dłoni dziecka, czyli np. 1 klopsik) a do tego mizeria/buraczki/brokuły itp w ilości też 1 łyżka, do picia kompot albo rzadki kisiel - podkrada mi kolację czyli ilości podobnie jak podczas śniadania - 240ml mleka W ciągu dnia czasem zje 1 mandarynkę, 1 cząstkę jabłka itp., pije głównie wodę. Nie wiem ile dokładnie waży obecnie, ale z jakieś 13,5-14kg.

Gość ngdfg
to ja nie wiem dlaczego on sięw noc budzi

Gość przekarmiasz dziecko
moim zdaniem a jesli sie budzi w nocy, to z przezarcia

Gość Zocha.
Daj spokój ,przecież to ful jedzenia. Ja to byłabym szczęśliwa jakby mój 5 latek tyle zjadł:) I po co jeszcze karmisz dziecko przez sen.

po co go karmisz o 23?? moja koło roku przestała jeść w nocy przekarmiasz dziecko a później te dzieci są otyłe moja ma 22 m-ce i waży 10 kg wszystko z dzieckiem w porządku,jadek z niej jak cholewka:D

Moj prawie pieciolatek zjada mniej niz Twoje dziecko, tak ze raczej o niedojadaniu nie ma mowy ;) Czy po tym jak juz dasz mu na spiocha ta kaszke to myjesz mu zeby? Ja bym zrezygnowala z tego karmienia na spiocha. Dac porzadnie kolacje, potem umyc zeby i spanie juz bez dokarmiania.

wedlug mnie jak na póltora roczne dziecko twoj sporo je, jesli ma porownywac do swoich to niemal dwa razy tyle, a przeciez ma ponad roczek i ja dla mnie jest naprawde wiele :/

Gość mama007
może po prostu chce mu się pić? po kolacji i mm?

Gość kaaasssiiiiiaaa
moim zdaniem za dużo je. Poza tym pierwszy posiłek 5:30, ostatni o 23... przesada, kiedy ten ukad pokarmowy ma odpocząć, non stop to dziecko coś je. Jetseś na najlepszej drodze do otyłości, tzn twoje dziecko.

Gość 090-09
z tą kaszką o 23 to już przesadzasz!!!!!!

Gość 090-09
no własnie, kaszka o północy, pewnie na spiocha czyli zębów nie myjesz.... próchnica jak nic bedzie,

Gość druszlak
zlap za noge, wystaw przez okno a potem otwroz dlon. na koniec powiedz: ups! malenki wypadek podczas wietrzenia, sorki! a potem wroc do gotowania obiadu dla mezusia a wiczorem mu sie oddaj podwojnie.

Gość ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.
budzi się w nocy bo taka jego uroda, moja dwulatka tez się regularnie budzi.

Gość mmmmkkkiiii
mój 6-latek tyle je, poza tym, że w nocy nie je kaszki, więc w sumie je mniej

Gość gustagusciki
Za duzo zdecydowanie.tak czytam i sobie mysle ,ze ten dzieciak nie robi nic innego w ciagu dnia poza spaniem i jedzeniem a nawet fundujesz mu jedzenie przez sen :/ rozepchniesz maluchowi zoladek i bedziesz miala problem.juz nie wspomne o problemach trawiennych i prochnicy.