Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamabruna

sprzęt dla niemowlaka-co macie?

Polecane posty

Gość mamabruna

Jakie macie sprzęciki dla maluszków? Co uważacie za szczególnie udane czy pomocne? Ja mam karuzelke na łóżeczko, lezaczek i matę edukacujną. Warto jeszcze w coś zainwestować? p.s. mój mały ma 4 miesiące.

Gość mamabruna
Muszę powiedziec, że ja szczególnie jestem zadowolona z leżaczka:).

Gość jeżyk z jabłuszkiem
na później przyda się huśtawka (najlepiej taka wieszana), skoczek (tylko korzystać z umiarem), pchacz, różniaste piłeczki do ganiania...

Gość nilla20
Zabawki edukacyjne.

Gość mamabruna
jejku:0 a co to jest skoczek albo pchacz? :) Nie znam tych rzeczy:).

Gość nilla20
krzesełko do karmienia

Gość autorka też w dzieciństwie
Karuzela mata leżaczek bujaczek-niby do 3lat ale jak miał rok to przestaliśmy korzystać kojec berber-super sprawa zwłaszcza na podwórko jak był mniejszy basen z dmuchaną zjeżdżalnią i piłkami taki gumowy skoczek rowerek od 9mcy nosidło a poza tym wiele niepotrzebnych rzeczy

Gość U nas sprawdziło się przy 3
dzieci: - tradycyjny bujany wózek z dużą gondolą i klasycznym siedziskiem - leżak na miękkich płozach który dziecko samo wprawia w ruch - krzesełko drewniane rosnące razem z dzieckiem wystarczające aż do podstawówki - chusta elastyczna - drewniany wózek pchacz do nauki chodzenia - książeczki, mnóstwo książeczek - czytanie to nasz wieczorny rytuał - drewniane zabawki i zabawki z tkanin - stalowe bidony zamiast niekapków

- jeszcze wheely bug, a potem drewniany rowerek biegowy

I jeszcze: - skórzany pejcz do okłądania jak jest niegrzeczne - azbestowe sztućce

U nas przydatne było tylko krzesełko do karmienia i przewijak. Natomiast leżaczek się nie sprawdził, bo mała i tak co chwilę się podnosiła do siedzenia albo chociaż główkę unosiła, a bujało się na tym kiepsko. Mata edukacyjna też nie zdała egzaminu, bo nic ją tam nie interesowało i z niej "spełzywała". Karuzelę do łóżeczka też mieliśmy, ale się po miesiącu popsuła :-o

Gość Katastrofffa
Sawa.83 :ale u ciebie to sie nie "zmarnuje" ;)u mnie sprawdzila sie najbardziej mata a potem popychacz.

Gość bo większość polaków wybiera
leżaczki bez pojęcia lecąc na wygląd tapicerki, a nie na to by pełnił swoją podstawową funkcję, czyli się bujał. jakby trochę pomyśleć to okazuje się że są też bardzo praktyczne leżaczki które dzieci same z łatwością wprawiają w ruch, no ale nie robi ich na pewno żaden fisher price. to samo tyczy się wózków, przy zakupie których ludzie lecą ostatnio praktycznie wyłącznie na wygląd i kupują totalnie sztywne wózki z gondolami z których wyrasta już 4 miesięczne dziecko.

Gość byle do wiosny...
a nam ostatnio fizjoterapeutka w szkole rodzenia mówiła, żeby nie przesadzać z tymi wszystkimi pierdołami jak maty, leżaczki-szczególnie z wibracjami, karuzelami na łóżeczko. Bo to za dużo bodźców jak na takiego maluszka. Pokazywała jak samemu robić proste zabawki. Zobaczymy jak będzie w praktyce, ale zamierzam nie przesadzać z akcesoriami :)

Leżaczek super choć już teraz nie chce w nim siedzieć. Mata tak do 6 miesiąca, teraz przekształciłam ją w taki domek bo leżenie już znudziło ją. Karuzelka- u nas niewypał, 5 minut zainteresowania. Huśtawka na drzwi- próbowałam u szwagierki bała się tego. Krzesełko z funkcją opuszczanego oparcia mogła korzystać zanim nauczyła się siedzieć. A teraz ulubione zabawki to taka pluszowa piłka i interaktywny bębenek i takie coś w co się wkłada kuleczki;-)

dla pierwszego synka mialam - wozek na pompowanych duzych kolach, miekki do bujania (na wahaczach) z duza gondla - sprawdzil sie suuuuper! - mate na ktorej nigdy nie lezal dluzej niz 2 minuty i to zabawiany przeze mnie :P - lozeczko najpierw drewanine, po 8 mies turystyczne, jak zaczal za bardzo szalec w nocy - swietna rzecz - chusta, fajna w domu jak sie ma malego "przylepca" i na spacerey jak z wozkiem trudno isc - krzeselko do karmienia - niezastapione! - pilki, ksiazeczki i ze 2 samochody , a i kilka gryzakow. dla drugiego poza tym co wyzej wymienilam mialam jeszcze: - lezaczek - swietna rzecz, niesamowicie pomocny. synek sam wprawial gow ruch, zadne baterie, wibracje nic z tych rzeczy :) bawil sie w nim do 6 mies, potem zaczal sie podciagac i siadac w nim co bylo dosc niebezpieczne wiec go schowalam. - maty tez nienawidzil, lezal jeszcze mniej niz starszy :D - karuzelke na lozeczko, do teraz uzywamy, ale juz tylko pozytywki do zasypiania

Gość MamaMani
-Leżaczek, ale własnie taki zwykły, bez bajerów, żeby się dobrze bujał -Spacerówka z siedziskiem montowanym przodem lub tyłem lub przekładaną rączką (mniej wygodne) -Chodaczek z matą pod nogi Mata, kojec karuzela i huśtawka nie zdały egzaminu, moje dzieciaki ich nie uznawały w ogóle