Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htghtrhytr

Wasze 2 latki

Polecane posty

Gość htghtrhytr

Mam pytanie :) a nawet kilka... ile wzrostu maja wasze 2 letnie dziewczynki jaka jest ich waga i czy wszytsko juz mowia zdaniami

Gość Marcyska89
Pytałas o dziewczynki, ja mam synka ma 3 i pól roku. 98 cm 13 kg. Nie mówi pełnymi zdaniami, czasem coś uda mu sie połączyć, ale to żadko. Ale i tak jestem dumna bo Moj synek jest dwujezyczny. Z tym drugim lepiej sobie radzi.

Gość Marcyska89
Ma 2 i pól roczku miało być.

ostatnio widzę, że ciut urosła, więc może miec z 88-89cm, waga trochę ponad 12kg, zdaniami? heheh daleko do tego, ostatnio zrobiła postęp, bo naliczyłam z 18 wyrazów, którymi się komunikuje, czasem to tylko pierwsza sylaba

Gość Do poprzedniczki
Piszesz tutaj a twoje dziecko nie jest dziewczynką i wiek tez się nie zgadza. Ale rozumiem że nie mogłaś wytrzymać...tak się chciałaś pochwalić ;)

Gość Moja córcia ma 23 miesiące
92 cm i 14 kg i mówi już dość sporo w tym zdaniami złożonymi z trzech wyrazów. Moja też jest dwujęzyczna i właśnie z tego względu sądzę że całkiem dobrze jej idzie nauka mowy bo dwujęzyczne ponoć później zaczynają mówić.

Gość florida let it rol
Moja ma 19 mcy i mówi wszystkie wyrazy jakie usłyszy, mówi zdaniami złożonymi z 3-4 wyrazów. ale chodzic zaczęła dopiero miesiąc temu :( dzieci w tym wieku koncentrują się na jednej czynności,jeśli jest bardziej rozwinięte ruchowo to mniej rozwija się mowa.

Gość florida let it rol
A wzrost 84cm waga 9kg

Gość florida let it rol
Eh to kafe :O

Gość mój ma 2,5 iiiiiiiiiii
92 waga 15 nie mówi jeszzce pełnymi zdaniami ale duzo gada

Gość synkowa mama
mój syn 20 m-cy 15 kg i 92 cm ( albo i wiecej) mówi/ zaczyna mowic zdaniami typu mama cho tu, ni ma kotka itp ale powtarza wszystkie słowa- po swojemu ale powtarza

Gość 95 cm 12 kg
I pełnymi zdaniami mówi, aha, jest z in vitro

Nie wiem czy powinnam się wypowiadać bo moja dopiero za 4 miesiące kończy 2 latka, ale... waży koło 13-14kg, wzrost nie powiem bo nie znam aktualnego (nie mierzę jej w domu), ale raczej wysoka. I nie mówi jeszcze, tzn. po swojemu albo czasem jakieś wyrazy powtarza, ale nawet nie składa dwuwyrazowych zdań. :)

Gość pikus22
mój pepuś ma ok 85 cm, waży ok 12 kilo co wasze dzieci takie wysokie? 98,92? mierzyłyście swoje dzieci czy patrzycie na rozmiar z metki?:)

Gość pikus22
co wasze dzieci takie wyskokie? mój ma 2 latka i ma ok 85 cm, mierzyłyście wasze dzieci czy patrzycie na rozmiar z metki?

Gość ffgk
Moja ma równe 2 latka, waży 16 kg i ma 98 cm, z tymże corcia urodziła się wielgasna i dalej odbiega wzrostem i waga od rówieśników, co do mowy, to zna parę słów, trochę powtarza, w ostatnich 2 tyg zaczęła więcej powtarzać i zrobiła się taka dziewczynka a nie dzidziusiem, więcej rozumie, odpowiada po swojemu itp.

Gość pikus22
heh powtarzam się:)

Gość robi się śmietnik bo
trzeba łowić wypowiedzi matek które mają córki. Ja też weszłam na ten temat bo chciałam poczytać o dwulatkach dziewczynkach.

Gość Marcyska89
Tak mierzylam:) z tydzień temu

Moja córka miała ostatnio bilans dwulatka bo tu gdzie mieszkam przebiega on od 22 - 26 miesiąca i córka ma własnie 92 cm wzrostu i waży 14 kg a z metki to 98 cm bo kupuję jej większe gdyż 92 są nie tyle za krótkie ale trochę opięte (córka jest szczupła ale taka jakaś nabita :D ) Dodam że 92 cm wzrostu właśnie odpowiada dwulatkowi .

Gość do pikuś
No to twój syn ma wzrost 18 miesięczniaka (teoretycznie) , więc nie inne dzieci są takie wysokie tylko twoje mniejsze może dlatego że tu mowa o dziewczynkach?

Gość eweeeee29
napisalam z telefonu, ale widze ze nie doszlo, moja corcia ma dokladnie 2 latka, nie mowi pelnymi zdaniami, zna kilka pojedynczych slow, duzo powtarza, barzo sie zmienila w przeciagu ostatnich 2 tyg. zrobila sie bardziej pyskata, wie czego chce, zrobila sie taka ''dziewczynka'' przestala byc dzidziusiem.. u nas w domu sa 3 jezyki, wiem ze bedzie ciezko, ale damy sobie rade;) corka rozumie proste polecenia w jezyku taty, po angielsku i po polsku, takze nie jest zle, wazy 16 kg i ma kolo 98 cm wzrostu, z tymze nasza mala od urodzenia odbiega od norm wagowych i wzrostowych;)

Gość eweeeee29
ja zmierzylam wlasnie teraz, specjalnie do topiku:D

Gość eweeeee29
no, widze doszlo z tel. ffgk;)

Gość Emilia84
Moja córa ma 25 miesięcy. Wzrost 85 cm, waga 13 kg. Mówi sporo pojedynczych słów. Czasem pierwszą sylabe jakiegos słowa lub cos nazywa po swojemu. Zaczyna tworzyć zdania dwu i trzy wyrazowe. Np "mama chodź tu" lub "chce to". Takie proste raczej. Wieczorem zasypia między 19.30 a 20.00. Rano wstaje o 8.00 (chyba ma budzik w tyłku bo wstaje z dokładnością do 5 min. Tzn między 7.55 a 08.05 ;) W ciągu dnia ma jedną godzinną drzemke (12.00-13.00). Coś jeszcze ?? ;)

Gość eweeeee29
czy to tylko mi sie pieprzy kafe???

Gość ewelcia7676
moja ma za miesiac 2 latka i ma 85cm wazy 11,5kg. Mowi duzo ale po swojemu przekreca slowa podstawowe mowi poprawnie. A czy wsze dzieci wołaja juz siku czy kupke?

eweeeee29 - twoja mała będzie wysoką dziewczynką :) . Teraz mówi niewiele ale kiedyś będzie władała trzema językami biegle :) .

Gość Emilia84
Kafe wiesza się wszystkim. Moja korzysta z nocnika (tak bez wpadek, ze zawsze woła i siku i kupe albo sama idzie) od 3 miesięcy. Miała 19 msc jak ją zaczyliśmy uczyć ale wtedy były jeszcze wpadki. Na noc ma jeszcze pieluche ale często budzi się z suchą.