Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandraaa.

Kochanie nie pij... Proszę.

Polecane posty

Gość ja sem netoperek+
to wyprowadź sie/jego i niech wróci jak wytrzeźwieje i po terapii czynnośc powtarzac do skutku

Gość radzę
whedif no pewnie on już na straty spisany nie kazał ten specjalista go uśpić, coby się nie męczył dłużej? JESTEŚ ŻAŁOSNY....

Gość maaalaaa miiiiiiiiiiiiiiiiiiii
moj ojciec byl alkoholikiem. 25 lat mama stawala na rzesach, zeby przestal pic, ale to nie pomagalo. jak sam nie zobaczy, ze ma problem to nie przestanie. Najtrudniej przyznac sie do tego, ze jest sie alkoholikiem ale to jest pierwszy krok. JEsli ktos sie przyzna to rowna droga do wyleczenia, ale zeby zobaczyl, ze jest uzalezniony MUSI SPAC NA SAMO DNO. musi zostac sam, zarzygany, obsikany na ulicy bez zadenj pomocnej dloni. wtedy moze zechce sie zmienic.

kto jest żałosny? chyba ten specjaista to był sarkazm a ja jestem ona:)

Gość jggcccxcv
Autorko, nie popelniaj mojego bledu i uciekajjjjjjj...... ten typ sie nigdy nie zmieni. Wiem, ze kochasz ja tez mimo.wszystko kocham ale lata spedzone z nim uwazam za stracone :(

nie można zmusić kogoś do leczenia. Daj sobie wmówić, że masz potrzebujesz operacji na kolano jak Cię nie boli. Skoro on nie widzi problemu to przecież wołami go tam nie zaciągnie.

Gość jggcccxcv
Autorko, nie popelniaj mojego bledu i uciekajjjjjjj...... ten typ sie nigdy nie zmieni. Wiem, ze kochasz ja tez mimo.wszystko kocham ale lata spedzone z nim uwazam za stracone :(

Gość radzę
whedif kto jest żałosny? chyba ten specjaista to był sarkazm a ja jestem ona No ty jestes żałosna , bo nie znasz problemu ,a wypisujesz durnoty...

Gość radzę
whedif kto jest żałosny? chyba ten specjaista to był sarkazm a ja jestem ona No ty jestes żałosna , bo nie znasz problemu ,a wypisujesz durnoty...

problem został opisany] nie jestem specjalista tylko kafeteriuszką :)

Gość Aleksandraaa.
Psychoterapeuta "niby" specjalizujący się w leczeniu uzależnień oraz pomocy osobom współuzależnionym. Najgorsze jest to, że nawet kiedy zabieram mu pieniądze, żeby nie mógł sobie kupić czy to piwa czy to wódki, on i tak zawsze znajdzie jakiś sposób, żeby je znaleźć i kupić ten alkohol...

a we "WSzyscy jesteśmy Chrystusami" sobie pomogli:) i to było piękne:)

życie to gówno a on się po prostu znieczula:D ale długo tak nie pociągnie:( ja też się muszę ogarnąć:O

dlatego pytałam czy ona wie DLACZEGO on pije. to ma różne przyczyny,

sdfhj,hgds może ona nie jest na tyle wpływową osobą, może jest ktoś kto ma na niego większy wpływ.

Gość jggcccxcv
Dodajecie posty a,ja widze tylko 7 wpisow haha. Kafeteria muuuuli

Gość radzę
Aleksandraaa. Psychoterapeuta "niby" specjalizujący się w leczeniu uzależnień oraz pomocy osobom współuzależnionym. Najgorsze jest to, że nawet kiedy zabieram mu pieniądze, żeby nie mógł sobie kupić czy to piwa czy to wódki, on i tak zawsze znajdzie jakiś sposób, żeby je znaleźć i kupić ten alkohol... Nie masz nad czym się zastanawiać...Zacznij działać tak jak Ci powiedziałam...

Gość jggcccxcv
Moj przynajmnie pije 5-6dni / 7 dni

"...dlatego pytałam czy ona wie DLACZEGO on pije. to ma różne przyczyny, ..." \I On pije codziennie,wiec prawdopodobnie jest uzależniony;a jeśli tak to pije bo jest alkoholikiem....Stwierdzenie "to ma różne przyczyny",jest tutaj zupełnie bezzasadne.

Gość Aleksandraaa.
Whedif: nie mam pojęcia dlaczego pije. Mamy dom, którego dorobiliśmy się własną ciężką pracą. Obydwoje bardzo dobrze zarabiamy. Nie chcemy formalizować Naszego związku, nie uważamy, żeby papier był Nam do czegokolwiek potrzebny. Nie mamy kredytów, zobowiązań. Dlatego nie wiem dlaczego On pije.

Gość radzę
whedif sdfhj,hgds może ona nie jest na tyle wpływową osobą, może jest ktoś kto ma na niego większy wpływ. NA UZALEŻNIONEGO DZIAŁA TYLKO PRZYMUS.

Gość powiedz proszę jak długo .....
..ta sytuacja już trwa?

Gość powiedz proszę jak długo .....
...

Gość zciwohce
Wiem że kochasz tego człowieka,ale z czasem znienawidzisz go.Wpadniesz w nerwicę,będziesz się wstydzić sąsiadów,a pomyśl co będzie jak będziecie mieli dzieci. Zdarzają wyjątki ,że alkoholicy wychodzą z tego,ale bardzo rzadko.Twoje życie-Ty decydujesz.

"...Dlatego nie wiem dlaczego On pije...." \I On pije ,bo jest uzależniony!Alkoholik, zawsze znajdzie sobie "przyczynę",ale to są tylko preteksty/wymówki.....Taka choroba....:(