Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandraaa.

Kochanie nie pij... Proszę.

Polecane posty

Gość Aleksandraaa.

Mój partner pije. Pije dużo. Pije stale. Nie ma dnia, żeby nie wypił choć kilku piw... Po kłótni Jego jedynym rozwiązaniem jest nie kto inny niż wódka. Następnego dnia jak wytrzeźwieje przeprasza. Uważa, że nie jest uzależniony... Kocham Go. Jak mam mu pomóc...?

Gość kossa na kamień
dwumiesieczny turnus dla alkoholików na początek a potem aa i do końca życia ani grama alko pod żadna postacią

Gość Aleksandraaa.
Nie raz poruszałam ten temat. Nie pójdzie.

Gość wredniucha10
już za późno

Gość radzę
Idz sama do poradni dla uzależnionych i wspóluzależnionych i porozmawiaj z psychoterapeutą....Ja Ci powiem od siebie ;, uciekaj od takiego faceta jak najdalej, a jeżeli nie potrafisz to czeka cię droga przez mękę....

zajmij go czymś co on robi że ma czas tak się najebwyać non stop? mam inne problemy z psychiką?

Gość ZawszeCiekawaaa
No przykro mi ale nie wiem co Ci doradzić. Jedno co wiem to to, że dopóki on sam nie uzna że ma problem i musi temu zaradzic Ty nie dasz rady nic zrobić... Nie da sie uwolnić kogokolwiek od alkoholu na siłę więc jedyne co możesz to starać sie uświadomić mu że ma problem.

Gość Aleksandraaa.
Byłam u psychoterapeuty. Nie działają moje prośby, groźby, ciche dni. Kilka dni jest w porządku i zaraz znów to samo... ;(

Gość ładna niemoralna
jak pomóc ? zostawić

Gość ZawszeCiekawaaa
No przykro mi ale nie wiem co Ci doradzić. Jedno co wiem to to, że dopóki on sam nie uzna że ma problem i musi temu zaradzic Ty nie dasz rady nic zrobić... Nie da sie uwolnić kogokolwiek od alkoholu na siłę więc jedyne co możesz to starać sie uświadomić mu że ma problem.

Gość Aleksandraaa.
Pracuje. Ale ma nienormowany czas pracy. Pije wieczorami. Po połrocznym rozstaniu wróciłam do Niego pod warunkiem, że przestanie pić. Przestał pić od rana, zaczyna wieczorem...

ładna niemoralna - zawsze odchodzisz jak jest problem?:-P w ilu związakch już byłaś:D

Gość radzę
Aleksandraaa. Byłam u psychoterapeuty. Nie działają moje prośby, groźby, ciche dni. Kilka dni jest w porządku i zaraz znów to samo... ;( Uzależniony tak ma ... Przestań oczekiwać ,że on się zmieni bo się nie doczekasz! Idz sama na terapię dla współuzależnionych , a najlepiej się rozwiedz i wyprowadz.

whedif - w tym wypadku ma rację. Facet ma w dupie jej prośby, a do tego nie widzi problemu.

Gość radzę
Aleksandraaa. Byłam u psychoterapeuty. Nie działają moje prośby, groźby, ciche dni. Kilka dni jest w porządku i zaraz znów to samo... ;( Uzależniony tak ma ... Przestań oczekiwać ,że on się zmieni bo się nie doczekasz! Idz sama na terapię dla współuzależnionych , a najlepiej się rozwiedz i wyprowadz.

pije się z nudów albo z problemów musisz go zmusić jakoś do leczenia bo to że jest uzależniony to pewne. psychicznie to już w ogóle na bank.

Gość Aleksandraaa.
Po 3 latach miałam prawo mieć dość. W 3 związkach.

Gość Aleksandraaa.
radzę: Nie jesteśmy w związku małżeńskim. Mieszkamy razem. Nie chcę Go zostawić. Ciągle wierzę w to, że się zmieni...

ja pytałam nie Ciebie, autorko, a tej co pisze pomóc-zostawić. tej bezproblemowej:) możesz go zostawić, ale pomóc powinnaś:( to smutne mi też to grozi. alkoholizm.

Gość radzę
whedif ładna niemoralna - zawsze odchodzisz jak jest problem? w ilu związakch już byłaś Dla takich typów szkoda życia , mnie to powiedział kiedyś fachowiec: CZY PANI CHCE RATOWAĆ JEGO < CZY POMÓC SOBIE? Ja powiedziałam,że jego ratować ...a on mi na to : ,,A ja jestem specjalistą i radzę pani : rozwieść się !"

:O no pewnie on już na straty spisany nie kazał ten specjalista go uśpić, coby się nie męczył dłużej?

Gość szaraczek
Aleksandra zacznij od pomocy sobie, z nim nic nie zrobisz jesli nie zechce sam. Poczytaj sobie topik zon alkoholikow. whedif akurat w tym przypadku to glupoty straszne piszesz.

Gość no to kochana,
taki gostek sie nie zmieni,bedzie chlal coraz wiecej,bedzie Ci robil wstyd przed ludzmi,zawodzil,gdy bedziesz go potrzebowala znam,przerabialam temat i moczymorde w dupe kopnelam,jest tylu fajnych faceteow na swiecie,ktorzy nie maja z tym problemu,ze az sie dziwie tym dziewczynom kurczowo uczepionym do zachlanych ,belkoczacych facetow,szok

Gość radzę
Aleksandraaa. radzę: Nie jesteśmy w związku małżeńskim. Mieszkamy razem. Nie chcę Go zostawić. Ciągle wierzę w to, że się zmieni... Jak tak bardzo chcesz mu pomóc to go skieruj na leczenie przymusowe...jak to załatwić dowiesz się w poradni dla uzależnionych i współuzależnionych. Poza tym przestań się nim opiekować bo to tylko pogarsza sprawę , to się nazywa ,,pomaganie w piciu"...On musi zostać sam i odczuć dotkliwie skutki swojego postępowania.

nie pisałam że ma się z nim reprodukować albo znosić jego ewentualną agresję, ale Wy zawsze wszystko na jedno kopyto