Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xXPrzyszlaMama

Termin porodu? pomocy !

Polecane posty

Witam mam pewien problem a mianowicie chodzi o termin porodu. ostatnią miesiączkę miałam 29 października 2012r. natomiast na USG 7.01.2013r. wyszło, że jestem w 5tc. a z miesiączki wychodzi około 10tc. teraz nie wiem na kiedy mogę spodziewać się porodu, może ktoś pomoże?

Gość zxzx
Lekarz po kolejnym usg pewnie potwierdzi wiek ciąży podany wcześniej i wg tego będzie liczył tygodnie ciązy i datę porodu. Ost. okres się nie liczy jeśli miałaś tak rozchwiany cykl

Dziwi mnie tylko ze nawet nie zareagowal na termin ostatniej miesiaczki i nie odezwal sie slowem. jest to moja pierwsza ciaza wiec mam troche obaw i mam nadzieje ze beda rozwiane na wizycie 23ego :)

Gość zxzx
tu też nie widzę postów

Gość zxzx
widać uznał że masz bardzo nieregularny cykl

Gość mama........
u mnie np. jest taka sytuacja, że mi lekarz musi liczyć wg usg - inaczej wyszłaby bzdura. Różnica między terminem wg om i usg to 8 tygodni. Także nie zawsze jest ciąża liczona wg om. Miałam bardzo nieregularne cykle, a ten ostatni to już w ogóle porąbany (ostatnia miesiączka w marcu, a w ciążę zaszłam w maju (termin porodu mam na luty b.r.)

Gość Nellea
według daty ostatniej miesiączki termin porodu masz na 5 sierpień 2013. Jesteś dokłanie w 11t2d.

Gość hihihihi7878222
a nie powinnas rodzic w sierpniu??

ja właśnie miałam kiedyś bardzo nieregularne cykle ale po jakimś czasie wszystko jak w zegarku 28 dniowe. Chyba w takim razie możliwe jest to że problem powrócił, cykl się pochrzanił i zaszłam później niż się spodziewałam między moimi terminami jest rozbieżność około 5-6 tyg