Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rengie

wrzesień 2013 :))

Polecane posty

Cześć dziewczynki już teraz sie nie dziwie ze wrzesniowki sie stad wyniosly i ze baly sie zaufać komuś nowemu! Przecież tutaj mamy do czynienia z rozdwojeniem jazni tak silnie rozwiniętym ze raz udaje mamuske a raz dogadaje bez nicku jednocześnie rozmawiając sama z soba. To naprawdę straszne co cię spotkało ale to nie nasza wina! Zdecyduj sie czy chcesz być z nami czy przeciwko nam bo niedługo sama sie w tym pogubisz.. Miłego dnia mamuski wypoczywajmy póki mozemy;)

Gość danusia1988
Hey Mamuśki! Jakoś ostatnio się nie odzywałam, weekend majowy poza domem nawet nie miałam kiedy wejść na forum. Dzisiaj byłam u lekarza...mieliśmy robione badania...z Naszą dzidzią wszystko w porządeczku, a to najważniejsze :) no i ukazało się co miało się ukazać jak to mój gin powiedział CHŁOPAK JAK MALOWANY! :) będzie syneczek Franeczek :)))

hej :) danusia1988 - gratuluję synka :) wiolawiolka90 - a jak tam Twój katar, lepiej trochę?? Ja dziś miałam leniwy dzień w ogrodzie, wykorzystuję, bo niedługo wizyta u gina i potem hematologa i boję się, że znowu będę musiała leżeć cały czas :( pozdrawiam :)

Danusia gratuje synka kolejny chłopczyk w naszym gronie:) a co do kataru to w ciagu dnia nie jest tak żle najgorzej w nocy ale przed spaniem zrobie sobie inhalacje i zobaczymy powinno pomoc

Czesc Dziewczyny. Cieszę sie ze się jakoś trzymacie. Ja byłąm u lekarza w poniedzialek, dalej nie widzi co to za płeć - trudno 20 mam usg genetyczne to myslę że będzie juz pewne. A jak z waszą anemią? Bo u mnie się niestety pogłębiła. Duzo siły życze, trzymajcie się

Czesc Dziewczyny. Cieszę sie ze się jakoś trzymacie. Ja byłąm u lekarza w poniedzialek, dalej nie widzi co to za płeć - trudno 20 mam usg genetyczne to myslę że będzie juz pewne. A jak z waszą anemią? Bo u mnie się niestety pogłębiła. Duzo siły życze, trzymajcie się

Gość danusia1988
Hey dziewczyny! Mam do Was pytanie. Czy na Waszym ciele również pojawiają się pękające naczynka zwane pajączkami? Mam z tym ogromny problem w okolicach żeber i pod biustem. Pojawiły się od razu jak zaszłam w ciążę, ale teraz jak brzuszek rośnie jest ich więcej. Nie wiem jak temu zaradzić. Może wiecie coś na ten temat? Czytałam , że przyczyną jest wrażliwa i delikatna skóra, cienkie i kruche naczynka oraz występujące w ciąży zmiany hormonalne. Martwię się tym bo to proces nieodwracalny, więc już będę mieć całe życie "pajączki" na ciele... :(

Gość kasztelannn
hello Wrześnióweczki, mam pytanie, czy kłuje Was moze czasami w brzuchu jak by igły ktoś wbijał, to trwa chwileczke, i daje takie dziwne uczucie. Boję się ze to szyjka macicy sie skraca :( choc jak byłam ostatnio na wizycie tj. 2 tygodnie temu to było wszystko ok. Dziewczyny pomóżcie bo schizujeeee. Dziękuje

Gość kasztelannn
zapomniałam dodać że jestem w 21 tydgoniu tzn. dziś zaczynam 22

Gość kasztelannn
Hallo co tu tak cicho wymiotło Was wszytskie??

ooo temat mi się znalazł, wczoraj go szukałam i gdzieś mi się zapodział :) kasztelannn - ja też mam takie uczucie, zwłaszcza przy zmienianiu pozycji, np. jak budzę się po nocy albo jak wieczorem telewizję oglądam. I też mam schizę, że szyjka będzie mi się skracać, mojemu lekarzowi nieopatrznie się wyrwało, że po 2 czyszczeniach, to na 100% szyjka zacznie się skracać i teraz przed każdą wizytą zaczynam panikować :/ U mnie wczoraj pod wieczór była burza (ale tylko 1 na szczęście :) ) no i dzięki temu dziś milutkie ochłodzenie w końcu :)

Gość kasztelannn
konwalia dziękuję że się odezwałas bo juz myslałam ze topik wam umarł ;p, no mi lekarz nic takiego nie mówił , wręcz przeciwnie mówił ze jest wszytsko "pięknie" i że nie ma sie do czego przyczepić, ale ze ja jestem z tych "dziwnych " to zawsze przed zbliżającą się wizytą uprawiam czarnowidztwo ;p mam nadzieje że bedzie wszytko dobrze ehhh już chce wrześieńńńńńńńńńńńńńńńńńńńńńńńńń

hej dziewczynki :) te kłucie to rozrastajaca sie macica...gdzieś to wyczytałam :) najczesciej wokól pępka :) ja dzis bylam u lekarza o gólnego bo wieczorem mnie zaczelo cos w kosciach lamac i gardlo i klatka piersiowa bolala...nie spalam cala noc...masakra :( ale niby wszystko ok jak bede goraczkowac i bedzie jeszcze bolalo to dostane antybiotyk...ja to sie mam z tymi choróbskami...pozdrawiam

dzięki za linka violka, lubię takie uspokajające artykuły :) a co do czarnowidztwa, to ja też niestety je uprawiam, im bliżej do wizyty tym bardziej panikuję :P

Gość kasztelannn
dzięki dziewczyny za potrzymanie tematu :) juz dziś jakoś niepanikuje, może dlatego ze dzis rocznica mojej pierwszej straty córeczki Zuzi...;( myślę że ona nademną teraz czuwa bo dziś jakoś dzienie spokojna jestem.

Gość kasztelannn
jaki tu spokój........

Cześć dziewczynki! Dzisiaj pogoda znowu do D..y ale humorek mi sie nieco poprawił jak poczułam pierwsze kopniecia Juleczki!;) Co prawda kopnela tylko 3 razy ale teraz czuje takie smyrniecia i jestem szczęśliwa:) tylko od kilku dni ciagle śpię ale to chyba prez ta pogodę.. W środę idę do lekarza i mam nadzieje ze w końcu potwierdzi na 100% płeć bo dzisiaj śniło mi sie ze będzie chłopczyk a ja rozpaczalam nad różowym body haha tak naprawdę to jest mi obojętne co będzie ale chce już wiedziec:p a co tam u was? Jakieś Zmiany?;)

Gość danusia1988
Zettka mi się śniło na początku ciąży, że będzie chłopczyk i się wyśniło :) miał długaśne czarne włoski, ale co do włosków to wyjaśni się w połowie września :) dziewczyny mnie spanie w ciąży męczy cały czas. Choć już jest lepiej niż na początku. Ostatnio na usg Nasz Franeczek też sobie ziewał i to jest zdecydowana cecha po mamusi :) dr pokazywał mi Nasze dzieciątko w 3d bo ja niestety nie bardzo mam skłonności do odczytywania standardowego usg. Mój mąż widzi wszystko a mi trzeba na 3d pokazywać. Widziałam wszystkie paluszki, usteczka, nosek....cudowne uczucie....polecam i zachęcam wszystkie mamusie:) Zettka mój synek jak nie kopał tak nie kopał, ale jak zaczął to cały czas daje znać o sobie a do tego strasznie się wypina...jest niemożliwy ;) mam jeszcze do Was pytanko...czy Wy też tak strasznie się męczycie? Ja przytyłam 7 kg (22t.c.) i czuje się strasznie ociężale, bardzo szybko się męczę. Może przez to że wcześniej bardzo byłam aktywnie fizyczna, teraz niestety ciąża już na wiele moich ulubionych sportów nie pozwala i to dlatego. Brzuszka nie mam dużego, ale moja sprawność fizyczna znacznie spadła... :( a pogoda w Zielonej całkiem odpowiednia dla ciężarnych :)) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

hej mamuski! Ja bylam dzisiaj na wizycie i na 75% bedzie Zosia:) malenstwo zdrowe i ma 475 g. Ale jutro juz 2 raz idziemy do szpitala na kilka dni ale sie nie martwie bo nic powaznego a przynajmniej nas przebadaja:) i zdjec narobia:) gorzej z jedzeniem tam bo rodzina na wczasach a ja tam nic nie przelkne, mam kilka gotowcow, a najwyzej czeka mnie mala dietka hehe.

cześć dziewczyny byłąm dziś u mojego gina...mały waży 474g ...za duzo nie widzialam bo byl główka do dolu odwrocony i jeszcze buzke rączkami zasłaniał cwaniak mały...no i dalej chłopczyk więc raczej już zmiany nie będzie :)

aha zapomniałąm dodać że maluszek juz od ponad tygodnia kopie jak szalony...juz nawet czyje mocno jak rękę przykładam :) wariat mały po mamusi :) pozdrawiam

zapomnialam dodac ze od ponad tyg mały kopie juz mocno ze czuje pod reka i brzuch skacze:) i juz czesciej:) nastepna wizyta 12 czerwca

Gość danusia1988
Hey Kobitki! W końcu zdecydowaliśmy się na wózeczek...jednak padło na GRACO :) oto fura Naszego Franka :) http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbnid=6slAAK9G-KL8LM:&imgrefurl=http://www.babyland.lodz.pl/produkt/7194/GRACO%25C2%25A0SYMBIO-%25C2%25A0W%25C3%2593ZEK%25C2%25A0G%25C5%2581EBOKO-%25C2%25A0SPACEROWY%25C2%25A03W1/2/10/&docid=OAMtcJ0GbMDltM&itg=1&imgurl=http://www.babyland.lodz.pl/resources/pimgm_d/7194_moon111.jpg&w=650&h=573&ei=wzGRUYWnGYHDO5eGgKAP&zoom=1&ved=1t:3588,r:16,s:0,i:125&iact=rc&dur=246&page=1&tbnh=183&tbnw=207&start=0&ndsp=21&tx=119&ty=61

hej wozek ladny:) ja w szpitalu, ale nie jest zle, bylam testerka nowego aparatu do usg i mialam darmowe badanie 4d, ale moja uparciuszka wcisnela twarzyczke w biodro i pokazala tylko kregoslupik i raczke, moze jeszcze sie zalapie:) jedynie co mnie meczy to ze na dworku cieplutko a ja musze tu lezec i kisnac, ale odbije sobie... Pozdrawiam