Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w kuchni_

Jakie polecacie garnki.Prosze o poradę

Polecane posty

Gość mama w kuchni_
Napiszcie w czym gotujecie plss

Gość porto
teraz mam rosenthala i jak na poczatku nie moglam sie przyzwyczaic tak teraz je w sumie lubie.ale tefal tez ok.fajne sa i mozna do piekarnika wsadzic

od 6 lat gotuje w garnkach Berghoffa - nie mam zastrzeżeń :) wyglądają dalej jak nowe. nie niszczą się, nie rysują. mają grube dno i termometr w uchwycie pokrywki

Gość Marlena R.
Żeliwne z sieci Duka. Seria nazywa się Gourmand. Można je sobie zobaczyć w necie na str. internetowej sklepu. Jestem bardzo zadowolona, aczkolwiek - jak to żeliwo - nie należą do najlżejszych i troszkę ciężko je z początku myć, ale z czasem człowiek się przyzwyczaja. Nie nadają się do mycia w zmywarce, ani nie powinno się używać detergentów do ich mycia (zaleca się mycie samą wodą, dlatego że tłuszcz który chłoną konserwuje je i zapobiega rdzewieniu), ale są dużo trwalsze od stalowych, bo nie ulegają uszkodzeniom, ani zarysowaniom. Są bardzo dobre do długiego gotowania na wolnym ogniu, czyli należą do kategorii naczyń zwanych slow cookers. Wadą może być ich cena (od 100,- do 300,- szt.), ale można rozłożyć zakupy w czasie i kupować po 1-2 szt. na miesiąc. Ogólnie bardzo polecam. Nadają się również do kuchni indukcyjnych, oraz można do nich używać również metalowych przyborów kuchennych, bo nie grozi im porysowanie, w przeciwieństwie np. do stalowych, teflonowych czy ceramicznych.

Gość Marlena R.
Aha, do piekarnika tez się nadają. Do 220 stopni.

Gość Podobnie
Mam kohersena, dostałam w prezencie ślubnym. Jestem zadowolona ale sama raczej bym sobie ich nie kupiła. Denerwuje mnie ze nie mogę myć pokrywek w zmywarce bo mają jakiś tam termometr z którego i tak nie korzystam. Przyjaciółka ma bergoffa i wydają mi się lepsze. Polecam zainwestować w szybkowar.

Gość tefal ingenio - super!
Jedyny ich minus - brak duzego garnka - takiego kilka litrow! Berghof do dupy! Beckendorff to samo! Ja polecam ingenio! Jedyne które się u nas sprawdzily! W beckendorfie jedynie z duzego garnka korzystam jak rosol gotuje - ot co!

Mam jakieś tefala i szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki "model" ale dają radę. Chyba najprostsze jakieś. Używam ich dopiero pół roku, więc na razie wygladają jak nowe,.

ja mam ingenio i jestem zadowolona. Super sprawdzają się w małej kuchni bo można jeden w drugi włożyć. Mam tez zestaw z pokrywkami plastikowymi i tarkami więc innych już nie używam. Trzeba tylko mieć plastikowe lub drewniane narzędzia np łopatki bo to jednak teflon.

Gość philipiak
.