Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Durna_baba

Umorzenie składek ZUS - Abolicja 2012

Polecane posty

Gość Durna_baba

Witam. Składał już ktoś wniosek, albo pytał o szczegóły w ZUS ?

Gość Durna_baba
Wiem,że muszę złożyć wniosek. Jednak myślę, że ja się nie załapię :-(

Gość Durna_baba
Ja też płaciłam , więc 1999-2006 mam zapłacone, a potem kiszka.

Gość Durna_baba
,,to ja składam wniosek o zwrot moich składek za ten okres, które jak głupia ciipa sumiennie płaciłam" Ale płaciłaś na swoją rentę i emeryturę. Ci, którym umorzą nie dostaną jej tak szybko, bo te lata nie będą się liczyć. Jest też zastrzeżenie, że emerytura i renta w tych przypadkach będzie zaniżona.

Gość to ja składam wniosek
wolałabym do skarpety odkładać zamiast do studni kasę wywalać i doczekać 800 zł emerytury :P:P:P:P

Gość To nie takie proste
Jeżeli ktoś nie płaci, bo naprawdę go nie stać to mu nie umorzą. Nie każdy na tym więc skorzysta.

Gość Durna_baba
.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
umarzaja kazdemu, niewazne czy ktos nie płacił bo nie miał kasy czy nie płacił celowo, umarzaja składki od 1999 do konca lutego 2009. Umarzaja wszystkie składki , odsetki, inne koszty. Nie umorzą np temu kto miał firme i nie płacił za pracowników

wściekła jestem, człowiek jak łoś płaci te składki i chuj będzie z tego miał (emerytura buhaha) a pierdolone państwo umarza innym składki z odsetkami za 10 lat.... No kurwa jego mać....

Wściekła jestem, człowiek płaci jak ten łoś wszystkie składki ZUS (nie ośmieszajcie się, emerytury z tego nie będzie) a to pierdolone państwo umarza je innym wraz z odsetkami za okres 10 lat.... No kurwa jego mać!!! >:(

Gość dfg,mkilopuhf
Ja składałam o umorzenie, i jeżeli ma się jakiś majątek i dochody miesięczne nawet minimalne nie umorzą, Chore to ale tak jest. rozłożyli mi na raty.

Gość obywatel....,,,,,
lepiej uwarzac z tym, zalówżmy, ze miałes firme, nie placilas skladek ale w rozliczeniu ze skarbówką mialas obowiazek wrzucac to w kosztu, lub przy rozliczeniu rocznym pit uwzgledniac skladki zdrowotne za co dostawala kase spowrotem, zglosisz umorzenie to doje bie ci skarbówka

Gość Durna_baba
,,obywatel....,,,,, lepiej uwarzac z tym, zalówżmy, ze miałes firme, nie placilas skladek ale w rozliczeniu ze skarbówką mialas obowiazek wrzucac to w kosztu, lub przy rozliczeniu rocznym pit uwzgledniac skladki zdrowotne za co dostawala kase spowrotem, zglosisz umorzenie to doje bie ci skarbówka" 1 Ja może i durna jestem, ale nie aż tak. W koszty wrzuca się to, co faktycznie się zapłaciło. Nikt nie jest chyba na tyle głupi, aby odliczać wydatek, którego nie poniósł bez dowodu zapłaty. 2 Ja te przepisy o umorzeniu interpretuję w ten sposób,że umorzyliby mi dług do 2009,czyli w moim przypadku 3 lata, ale pod warunkiem spłaty 2009-2012 . Dopuszczają chyba spłatę w ratach. Tylko jak te raty spłacać z 500zł dochodu? Przecież to niemożliwe.

Gość kfkkk
Jak masz 500 zł dochodu, to nie prowadzisz działalności, bo widać ci to nie wychodzi. Żeby prowadzić działalność, trzeba zarobić na ZUS 1000 zł, plus tyle ile musisz mieć na życie. Jak tyle nie wyciągasz, lepiej rozglądnąć się za pracą nawet za najniższą krajową - przynajmniej nie będzie zaciągać co miesiąc długu w Zusie.

Gość Durna_baba
A kto da mi pracę skoro od razu wynagrodzenie zajmie Komornik ? Nikt. A z czegoś żyć muszę.

Gość niakka
Wkurza mnie to, że ZUS najpierw gania przedsiebiorców, którzy zawiesili dzialalność, ze niby mieli obowiązek płacić składki za okres zawieszenia, gnoi matki na wychowawczych, a tu nagle taki "miły" gest w kierunku nieuczciwych przedsiębiorców.

Gość jak możemy sprawdzić
/

Gość Durna_baba
,,Miły gest" Na moje oko ten miły gest ma uratować go. Skoro komornik przez ileś tam lat nie ściągnął długu to chyba wiadomo że dłużnik nie ma na zapłatę. Jednak, aby coś wpłynęło wymyślili abolicję: zapłać od 2009 to my ci umorzymy te sprzed 2009. Mało kto skorzysta z tego umorzenia, bo większości to już Komornik je ściągnął.

" 20:20 Durna_baba Skoro komornik przez ileś tam lat nie ściągnął długu to chyba wiadomo że dłużnik nie ma na zapłatę. Jednak, aby coś wpłynęło wymyślili abolicję: zapłać od 2009 to my ci umorzymy te sprzed 2009. Mało kto skorzysta z tego umorzenia, bo większości to już Komornik je ściągnął. " x x x Mało kto skorzysta? Abolicja obejmie ponad 400 tys. ludzi. To MAŁO? :D W większości komornik ściągnął?? a skąd masz tą wiedzę? a może po prostu zmyślasz, tak samo jak tutejszy ryży dureń? x Ponad 400 tys. ludzi zalega ze składkami na ponad 800 mln zł, a ściągalność wynosi w okolicach 10 %. Ponadto, ściąganiem składek zajmuje się skarbówka, a nie komornicy. Nick dobrałaś sobie idealnie :D🖐️

Gość Zusy i te inne gady
Odkad dlug na poczet Zusu sciaga skarbowka.Ja mam niezapłacone zusy 10 w sumie i mam komornika.Moja znajoma nie placila podatkow od dochodu i tez ma komornika. I pamietajcie ze dlugi takie jak z Zusu i urzedu skarbowego nie umarzaja one przechodza po naszej smierci na dzieci i one nie moga zrzec sie spadku tylko musza to splacic bo to DLUGI PANSWOWE

haha pierwsze słyszę :D komornicy zajmują się roszczeniami cywilnymi... x Jak masz mandat niezapłacony np., to też komornik przychodzi? :D Czy jednak skarbówka zabiera z podatku albo przysyła poborce? :D:D tak samo z ZUSem 🖐️

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mój maz nie płacił zusu i nie dlatego ze miał to w dupie, ale nie miał z czego i ciesze sie ze umorza nam za rok. Zus nie wysyła komornika a miłego pana z Urzedu Skarbowego :D

Gość Durna_baba
,,Mało kto skorzysta? Abolicja obejmie ponad 400 tys. ludzi. To MAŁO?" 1 Żeby było jasne, ja nie piszę,że tak jest- piszę co myślę. No i co z tego, że 400 tys ludzi. Ja też w tych 400 tys jestem umieszczona, a mój dług nie zostanie umorzony. 12:59 dfg,mkilopuhf też zapewne była liczona i co? Nie umorzyli. 2 ,,W większości komornik ściągnął?? a skąd masz tą wiedzę?" 3 Nie mam takiej wiedzy, ale mając dług w ZUS, skarbówce masz też zajęte konto, wypłatę itp Jeżeli więc masz cokolwiek to szybko ściągną, więc generalnie z długiem zostają ci nie do ściągnięcia.

Gość Durna_baba
,,Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mój maz nie płacił zusu i nie dlatego ze miał to w dupie, ale nie miał z czego i ciesze sie ze umorza nam za rok. Zus nie wysyła komornika a miłego pana z Urzedu Skarbowego" Ale ten rok tych nie zapłaconych przypada akurat na te lata 1999-2009. Gdyby miał np. w 2010 też dług to umorzyliby gdybyś zapłaciła ten 2010.

" 21:17 Durna_baba No i co z tego, że 400 tys ludzi. Ja też w tych 400 tys jestem umieszczona, a mój dług nie zostanie umorzony. " x Więc nie jesteś w tych 400 tys., tylko wśród pozostałych dłużników ZUSu, których abolicja nie obejmie. x x x " Nie mam takiej wiedzy, ale mając dług w ZUS, skarbówce masz też zajęte konto, wypłatę itp Jeżeli więc masz cokolwiek to szybko ściągną, więc generalnie z długiem zostają ci nie do ściągnięcia. " x I tych jest 400 tys. W ogóle ze składkami zalega znacznie więcej ludzi, na łączną kwotę ponad 7 mld zł. 400 tys. - to są ci, którzy będą mogli skorzystać z abolicji 🖐️

Gość e23e3e3
czy to prawda, że mozna formę prowadzoną w POlsce , zarejestrowac w USa? i nie płacic podatku, a zamiast zusu 250 dolarów miesięcznie???