Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potworkowa

Udręka ze stanikami -czy jest możliwe zwężenie obwodu stanika?

Polecane posty

Gość zxzx
Niczym sie nie różnią? Chyba sobie kpisz albo w życiu nie widziałaś porzadnego stanika. Jasne -za 19zł chińczyki robią porządne staniki. :D Pamiętam "jakość" bazarowych staników więc w to nie uwierzę.

Gość bambarryla147
zamiast wydawac kase na jakies straganowe gowna, powinnas isc do porzadnego sklepu i poprosic o pomoc w doborze stanika. Wbrew temu co piszesz, kupic DOBRY stanik trzeba umiec i nie pisz, ze ty UMIESZ, bo jak widac NIE umiesz... Dobrze dobrany stanik to nie tylko dobre podtrzymywanie piersi, ale takze komfort dla kregoslupa.

Gość Potworkowa
Nie Mój problem to tylko i wyłącznie kwestia PIENIĘZNA! Żaden problem kupić stanik za 200 zł. Wtedy masz jaki cie się zamarzy. TYLKO KOGO NA TO STAĆ? Najblizszy sklep z biustonoszami jest 60 km ode mnie. Sam bilet autobusowy kosztuje 10 zł w jedną stronę. Jestem bezrobotna. A wy Wielkie Paniusie mnie nie pouczajcie że jestem głupia bo kupuje tanie staniki. WIDAĆ NIE KAŻDEGO STAĆ NA LUKSUSY !!!

Gość bambarryla147
ale chyba jak masz wydac na kilka stanikow ktorych i tak nie bedziesz nosic, to chyba lepiej kupic jeden a dobry??? nie rozumiem twojego podejscia.

Gość ghhhhhhhhhhhhhhhhhfhf
bez problemu możesz na siebie kupic dopasowany stanik, ale nie znajdziesz go na bazarku, w hipermarketach czy sklepach pokroju Triumpha:) poczytaj sobie np tu: http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html

Gość upp
Nigdy w życiu nie kupiłam stanika za 200zł. Nigdy. a nosze porządne staniki.

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja kupuje na www.kontri.pl obwody 65cm i 60cm. Zapomnij o bazarkowych stanikach

Gość Potworkowa
oglądałam takie staniki, drogie, o jakich mówicie. Fakt nie są najgorsze. Ale straganowe wcale nie są gorsze od nich. Oczywiście trzeba poszukać i patrzeć co się kupuje! za 5 zł na pewno nie można kupić solidnego stanika, dobre staniki zaczynają się od 15 zł. Stanik który wczoraj kupiłam wcale nie jest byle jaki. Trzeba go zwęzić i będzie na mnie idealny. Wątpię tylko czy sprzęt mojej krawcowej temu podoła. Wtedy będę szukać gdzie indziej, Aż znajdę.

Gość pappapapappaapa
jak wpisalas tekst na zdjeciu????

Gość kupuj z glowa
2 dychy na stanik, 2 dychy dla krawcowej, za 4 dychy spokojnie można kupić stanik

Gość zxzx
Dobra, widze że ty cały czas swoje więc szkoda dłużej czasu na ciebie. Wolisz tak to twój biust, obyś potem nie płakała przez to. Pozdrawiam

Gość w górę
up

Ale dobre staniki nie muszą być jakieś mega drogie. Ja mam rozmiar 65i i czasami nalatam się, żeby znaleźć w moim rozmiarze ładny stanik, który nie zabije mnie ceną. Znalazłam taki, który mi się podobał na allegro (75zł), wklepałam model w google i znalazłam sklep, w którym kosztował 65zł. To się da, tylko trzeba chcieć. :)

Gość tez calkiem biusciasta
a ja sie wkurzylam ze nie moglam znalezc dobrze dobrac i tanio wiec nosze sportowe. najtansze sa za 7zl. te lepsze np na aukcjach allegro juz za 20 zl mozna wygrac. a one dobrze cycki trzymaja i mi nie lataja. a ze nie stercza pod broda to malo wazne, nie jestem modelka. przynajmniej mi wygodnie.

Gość Adolfinkaa.9090
nsie wiem czy dobrze ci doardzę ale może byś wypróbowała stanik ten który reklamują w Mango itp. Air Bra, czy jakoś tak, ten bawełniany który dopasowuje się do kształtu i rozmiaru piersi v coś takiego v http://www.google.pl/imgres?q=stanik+air+bra&um=1&hl=pl&client=opera&sa=N&tbo=d&rls=pl&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=jlajsEJDMAperM:&imgrefurl=http://moda.allegro.pl/oryginalny-biustonosz-bezszwowy-air-bra-3-szt-xl-i2359134451.html&docid=uTQ7RQsb82R7DM&imgurl=http://i1100.photobucket.com/albums/g412/collection_of_coins/Gosia/ScreenShot005-1.jpg&w=640&h=928&ei=BNL3ULlrzca0BvuxgJgM&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=128&dur=329&hovh=270&hovw=186&tx=92&ty=125&sig=108138751081274553670&page=1&tbnh=140&tbnw=116&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:0,s:0,i:82&biw=1366&bih=646

Gość Adolfinkaa.9090
nsie wiem czy dobrze ci doardzę ale może byś wypróbowała stanik ten który reklamują w Mango itp. Air Bra, czy jakoś tak, ten bawełniany który dopasowuje się do kształtu i rozmiaru piersi v coś takiego v http://www.google.pl/imgres?q=stanik+air+bra&um=1&hl=pl&client=opera&sa=N&tbo=d&rls=pl&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=jlajsEJDMAperM:&imgrefurl=http://moda.allegro.pl/oryginalny-biustonosz-bezszwowy-air-bra-3-szt-xl-i2359134451.html&docid=uTQ7RQsb82R7DM&imgurl=http://i1100.photobucket.com/albums/g412/collection_of_coins/Gosia/ScreenShot005-1.jpg&w=640&h=928&ei=BNL3ULlrzca0BvuxgJgM&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=128&dur=329&hovh=270&hovw=186&tx=92&ty=125&sig=108138751081274553670&page=1&tbnh=140&tbnw=116&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:0,s:0,i:82&biw=1366&bih=646

Gość wyczuwam prowo
Bo nie wierzę że można być tak tępym jak autorka :D

Gość sprzedaję auto
ja sama zwężam staniki :) ręcznie :) ale kupuję też na allegro, szukam okazji i czasem trafiam coś w moim rozmiarze 65D, E, zależy.

Gość sprzedaję auto
Ja sama ręcznie zwężam staniki ale kupuje też na allegro, szukam okazji, a rozmiar mój to 65 d, E, zalezy

Gość Adolfinkaa.9090

Nie wierze, ze masz pod biustem 65 cm. To po pierwsze. Musialabys byc mega drobna, modelki maja po 60 cm w talii, i to jest juz b malo (a jest to najszczuplejsze miejsce korpusu). gdybys miala pod biustem 65 cm oznaczaloby to, ze powinnas nosic stanik w rozmiarze.... 55 G? :D takich nawet nie produkuja, wiec najpierw zmierz sie porzadnie! ;) Ja mam ten sam "problem" co Ty. Biust duzy, obwod pod maly. Moj rozmiar to albo 65F, albo 70E. Zapomnialam juz dawno, ze istanieje bielizna ponizej 70zl. Niestety masz taki biust, musisz sie wykosztowac. Jesli jestes z warszawy, to polecam sklep Avokado przy ulicy Brackiej. Staniki nie schodza ponizej 100zl (na promocjach), ale taki stanik masz doslownie na lata. Sa i inne tansze firmy, czasem udaje mi sie kupic stanik za 80, 70zl (ale wtedy rozmiar to 70 F, rozmiarowka jakas pochrzaniona, trzeba mierzyc). Sprobuj poszukac avokado w sieci, moze cos upolujesz, albo na allegro.

Gość Potworkowa
Dzięki wszystkim którzy napisali jakiekolwiek pożyteczne wskazówki :) Ja już troszeczkę się rozejrzałam, głównie dzięki mojemu chłopakowi który mieszka w większym od mojego mieście. ma sąsiadkę krawcową i jak powiedziałam mu że będę ten stanik przerabiać od razu do niej poszedł i zapytał czy da się coś zrobić. Powiedziała że da się to zrobić ale ona nie ma do tego maszyny i wysłała go do innej krawcowej. Tamta powiedziała że da się to zrobić bez problemu, cena tej przeróbki zmieści się w 5- 10 zł. Trzeba jedynie kupić haftki i kawałek gumki na zakładki do szelek. W następnym tygodniu oddam go do tej krawcowej i zobaczę jak wyjdzie.

Gość Potworkowa
Dzięki wszystkim którzy napisali jakiekolwiek pożyteczne wskazówki :) Ja już troszeczkę się rozejrzałam, głównie dzięki mojemu chłopakowi który mieszka w większym od mojego mieście. ma sąsiadkę krawcową i jak powiedziałam mu że będę ten stanik przerabiać od razu do niej poszedł i zapytał czy da się coś zrobić. Powiedziała że da się to zrobić ale ona nie ma do tego maszyny i wysłała go do innej krawcowej. Tamta powiedziała że da się to zrobić bez problemu, cena tej przeróbki zmieści się w 5- 10 zł. Trzeba jedynie kupić haftki i kawałek gumki na zakładki do szelek. W następnym tygodniu oddam go do tej krawcowej i zobaczę jak wyjdzie.

Gość A ja to ja:S
Sama zwezam staniki mianowicie odpruwam ta haftke i zapiecie i z kazdej strony odcinam ok 3 cm(w zaleznosci ile chce zezyc) i z powrotem przyszywam haftke i zapiecie i gotowe nic nie widac ze bylo cos robione, oczywiscie jezelh stanik jest rozowy to stosujemy rozowe nici:D

Gość Potworkowa
Nie mam 65 pod biustem. Pisałam że obwód wynosi 68 cm. na wydechu. A kupując stanik trzeba wziąść pod uwagę to że materiał z którego robi się staniki jest rozciągliwy, więc obwód się zaniża.

Gość Potworkowa
Nie mam 65 pod biustem. Pisałam że obwód wynosi 68 cm. A kupując stanik bierze się pod uwagę to że materiał z którego robione są staniki jest rozciągliwy. Dlatego obwód się zaniża.

Gość DO mam dość takiego kraju
nie rozumiem dlaczego nie wierzysz jej, że ma 65 cm pod biustem? ja też mam tyle, a nawet 64 cm i nie widzę tu żadnej sensacji, moja mama ma 66cm mnóstwo kobiet jest jeszcze drobniejszych (zwłaszcza tych niższych, bo ja i moja mama nie jesteśmy bardzo niskie - 169 cm i 172 cm, a jesteśmy drobnej budowy dlatego tak mało pod biustem mamy) moja mama ma w biuście właśnie jakieś 96-97 cm i nosi staniki w rozmiarze 65 ff ja mam tylko 86 cm w obwodzie piersi więc noszę rozmiar 60 f autorko, zdecydowanie staniki z miękkimi miskami polecam, fiszbiny podtrzymują duży biust dostatecznie mocno i nie ma co brać się za staniki z usztywnieniem;) sama nie mogłam uwierzyć, gdy pierwszy raz miałam założyć taki miękki stanik, bo zawsze nosiłam ze sztywnymi miskami (za małymi oczywiście:D) no i jak się okazuje - mój biust w żadnym innym staniku nie wyglądał lepiej jak w klasycznej balkonetce Freyi;)

Gość nom nom nom
Szukasz okolic brytyjskiego 30G. To nie jest rozmiar z kosmosu, ale nie kupisz go za 20zł. Sobie zobacz http://balkonetka.pl/katalog/size/30g/ Polskie 65J-K. Myślę że nie ma szans, żebyś znalazła coś polskiego, dobrego w tym rozmiarze za mniej niż 50zł. Brytyjsie 30G owszem, na Allegro czarne Rio za bezcen. http://allegro.pl/freya-rio-65g-30g-i2952417617.html