Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potworkowa

Udręka ze stanikami -czy jest możliwe zwężenie obwodu stanika?

Polecane posty

Gość jaki masz rozmiar stanika?
Sa, sa. Sama mam rozmiar 60G/H. I w szafie wiecej niz 10 takich stanikow.

Gość zxzx
A z ciekawości jakie rozmiary do tej pory kupowałaś?

Gość Potworkowa
nie każdego stać na stanik za 100 czy 200 zł

Gość Potworkowa
Poprzedni stanik który kupiłam miał rozmiar 70 I. Był za szeroki jak wszystkie. Był kupiony w drogim sklepie i nie był wart nawet połowy swojej ceny. Miał babciny wygląd i prześwitujące sutki, źle się w nim, czułam ale kupiłam bo nie mieli innych które na mnie lepiej pasowały

Gość cdcsaca
No tak - nie kazdego stac, to nie kupuj i niech Ci zwisna! Nie rozumiesz ze kobiety na straganach nie maja 'wyszukanej rozmiarowki'? U nich kupisz gowno. Niestety ale musisz isc do jakiegos sklepu profesjonalnego. Sama mam z tym ogromny problem. Dostawalam szalu jak nie moglam znalezc 60 pod piersiami. Problemem nie jest rozmiarowka, bo jest coraz wiecej sklepow z takim problemem, ale Ty- bo nie chcesz zmierzyc piersi. To jak masz kupic dobry stanik? Na targu nie kupisz 60 G (ja mam taki) Zainwestuj 100zl w jeden stanik. NIe musisz od razu kupowac 5

Gość w ogromnym przelocie XV
No dziewczyno. :o Nie masz 100zł na stanik, ale świadomie kupujesz drogi, za duży stanik, który Ci się nie podoba? :o

Gość cdcsaca
ale co sie dziwisz ze byl za duzy skoro masz 65 a kupilas 70? Za kase ktora przetracilas na jakies gowna mialabys co najmniej 2 wypasione staniki

"ale co sie dziwisz ze byl za duzy skoro masz 65 a kupilas 70?" Równie dobrze może się okazać, że powinna kupować stanik o obwodzie 60, ale póki się nie zmierzy to tego nikt nie zgadnie.

Gość Potworkowa
Obwód pod biustem na wydechu 68 cm.odejmuje się 5 cm więc wychodzi obwód 65.

Po co kupilas taki stanik? :o

" Obwód pod biustem na wydechu 68 cm.odejmuje się 5 cm więc wychodzi obwód 65." Odejmuje się 5cm i zaokrągla się w dół czyli 60. A w biuście?

Gość zxzx
no to nic dziwnego że 70 za duży. A ile masz w końcu w biuście?

Mysle, ze kazdy czeka tutaj na obwod w biuscie na wdechu :o i chyba sie nie doczekamy.

Gość zxzx
co do obwodów pod biustem to zależy od firmy -nie wszędzie wymagane jest zaniżanie z 68 na wydechu aż do 60. Tendencja coraz bardziej realnych obwodów to coraz częstsza sprawa.

u chińczyka raczej tej tendencji się nie obserwuje :p

Gość zxzx
a ja nie mówię o chińczykach a o porządnych firmach.

Gość zxzx
Zresztą 60 u chińczyka to jak znam życie i tak nie ma a nawet jeśli byłoby jakiś cudem to pewnie 60b. :D

Gość Potworkowa
Wciskacie kit jakbyście wiedziały najlepiej a inni byli bezmózgami!! Kupienie stanika JEST proste!!! umiem do cholery kupić stanik !! Więc prosze zatkajcie się jeżeli macie mi tłumaczyć podstawowe wiadomości takie jak mierzenie obwodu. I zrozumcie że nie wystarczy zmierzyć obwodu piersi!! Jeżeli są one rozflaczone trzeba PRZYMIERZYĆ stanik żeby dobrać miseczkę. I żadne mierzenie nie pomoże. Kształt piersi każdej kobiety jest indywidualny i nie wystarczy znać rozmiaru i obwodu! Umiem bez problemu dopasować miseczkę! Jedyne czego nie moe to znaleźć wąskiego obwodu. A NIE STAĆ MNIE NA EWE MICHALAK BO NIE JESTEM PANIUSIĄ CO ZARABIA 3 000 i ZADZIERA NOSA! ciesze się jak mi starczy na żarcie do końca miesiąca. A karcenie ludzi za to że kupują tanie staniki jest trochę chamskie. Pomyślcie.

w Warszawie co prawda, na Marywilskiej, jest taka Azjatka (bo skąd ona jest to dokładnie nie wiem), która ma duży wybór, więc ogólnie produkować produkują i jakby chcieli to by sprzedawali, ale skoro większość kobiet w Polsce "ma" rozmiar 75B to im się nie opłaca :p

Gość ale co za problem
zanieść stanik do krawca i poprosić o zmniejszenie obwodu. Ja też kiedyś na to wpadłam i tak też zrobiłam bo też potrzebowałam zmniejszyć obwód bo mi się stanik w obwodzie zwyczajnie rozciągnął. Zmierzyła mnie babka pod biustem, zwęziła obwód i stanik jest Ok.

Karcimy Cię za kupowanie u Chińczyka, nie za kupowanie tanich staników.

Gość Potworkowa
Podam za chwilkę obwód biustu. nic on nie da bo piersi są oklapłe, obliczanie miseczki na jego podstawie jest bez sensu. Ale podam, tak dla jasności. Wg mnie w dobieraniu miseczki najważniejszy jest kształt piersi, ich ułożenie na klatce piersiowej i to jak miseczka się do nich dopasowuje. Za chwilę będą wymiary.

Gość Potworkowa
Ale co za problem DZIĘKI ŻE NAPISAŁAŚ! o to mi właśnie chodzi. ile wzięła twoja krawcowa za zwęzenie tego stanika? w jaki sposób go zwęziła?

Gość zxzx
Wiesz co skoro wiesz lepiej i nie chcesz posłuchać dobrych rad to sobie noś swoje staniki ale się nie dziw stanowi twoich piersi. Gdybyś chciała słuchać to dowiedziałbyś się że można kupować tanio a dobrze. Ale ty wiesz najlepiej więc potnij stanik który kupiłaś i męcz się dalej.

Ty jestes bezmozgiem - tak, dobrze to ujelas. Bo zeby kupic jakikolwiek stanik trzeba MNIEJ WIECEJ wiedziec czego sie szuka. A jak juz sie ma jakiekolwiek rozeznanie to idzie sie do sklepu i mierzy staniki. I nigdy nie jest tak, ze wychodzi Ci np 65E a wychodzisz ze sklepu z np 65C czy 65H. Zawsze wychodzisz z rozmiarem podobnym do tego. Czy bedzie to 65Dd czy 60G. Musisz wiedziec czego szukasz. kupilas stanik za 2 stowy i smiesz pisac ze cie nie znac? :D zaden moj stanik tyle nie kosztowal. A zeby wydawac kase na cos, co sie nie podoba i nie pasuje to trzeba byc idiotka skonczona :D tyle w temacie 🖐️

Gość zxzx
co do doboru -PYTAŁAM 2 RAZY skąd jesteś, ale na to też nie raczysz odpowiedziec. :O

Stac* Pisze z telefonu

Gość Potworkowa
Staniki od chinczyka niewiele się różnią od polskich, są podobnie robione i z podobnych materiałów. Problemem jest tylko rozmiarówka

Gość Potworkowa
Obwód biustu wynosi ok 97cm