Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić, co robić...?!

Jestem o krok od podjęcia decyzji...

Polecane posty

ehh no pracuje o co z tego. ma 10 zł za h i pracuje niby po 8 godzin...a czasem wraca po 3 po 6...1600 zł przy dobrych wiatrach wyciągnie. Ale to graniczy z cudem ;( idę, jadę do przychodni z dzieckiem po kolejne recepty eh.

nie zgadzam się ............ w takim wypadku co radzisz dziewczynie ? uważasz, że w najlepiej zostawić faceta , wrócić do rodziców i oczekiwać że oni ją będą utrzymywać , tak ? Z tego co zrozumiałam to autorka taki ma plan. Mam dwoje dzieci

nie zgadzam się ............ w takim wypadku co radzisz dziewczynie ? uważasz, że w najlepiej zostawić faceta , wrócić do rodziców i oczekiwać że oni ją będą utrzymywać , tak ? Z tego co zrozumiałam to autorka taki ma plan. Mam dwoje dzieci

Czy to do mnie było stwierdzenie " co za tępe babsko"? Jeżeli tak ,to widzę autorko, że albo Ty jesteś tępa, albo tak Cię złość zaślepia. Bo ja nie napisałam, że nie miałas umowy o pracę, tylko ,że nie miałaś stałej umowy o pracę - a to róznica. Ja umiem czytac ze zrozumieniem, naucz się i Ty. Wiem w jakim przypadku umowa jest przedłuzoana do dnia porodu i jak wygląda wtedy wypłata zaiłku. Nie raz udzielałam na tym forum też, kompetentnych porad w tej materii. I weź sie za robotę. Siedzieć w domu to można, jak się naprawde ma za co. A jak się nie ma to trzeba ruszyć 4 litery.

fsafsa mam dwoje dzieci. nie zgadzam się z ........ a co proponujesz dziewczynie ? bo z tego co widzę to chce zostawić faceta, wyprowadzić się do rodziców i oczekiwać że oni ją będą utrzymywać. Uważasz, że tak będzie dla będzie lepiej , tak ?

ehh no pracuje o co z tego. ma 10 zł za h i pracuje niby po 8 godzin...a czasem wraca po 3 po 6...1600 zł przy dobrych wiatrach wyciągnie. Ale to graniczy z cudem ;( idę, jadę do przychodni z dzieckiem po kolejne recepty eh.

Gość jestes z facetem tylko dla
pieniedzy taka prawda!!! żal mi faceta

Gość jehrbgfvieurvbgeiruh
Autorko, jestes zdrowo szurnieta. Szkoda gadki na Ciebie bo i tak wiesz lepiej. Wspolczuje tylko Twojemu facetowi, ze sie z Toba zwiazal-materialistka, ktora wyciaga lapy po kase, nie daje wsparcia i teraz sie dzieckiem zaslania. a gdzie mialas rozum planujac to dziecko, skoro umowe masz tylko do dnia porodu i tylko macierzynski dostaniesz? Szyukalas sobie jelenia, zeby zapieprzal na Ciebie. Daj cos z siebie, zamiast tylko brac i zadac 1

Gość mmaaaaaaaaaaaaaa29
zazdroszcze ci.twoj facet sie stara. zeby moj mial tyle. tera zyjemy za moje 1000zł. i masakra na rachunki brakuje.

Gość nie rozumiem??????
dlaczego od niego nie odejdziesz jak Ci tak źle? Dostaniesz zasiłek z opieki i alimenty i będziesz żyła jak paczek w maśle.

jak będziesz mu tak gadać to sam Cię zostawi. zamiast mu pomoc to się z nim kłócisz.kochasz go w ogóle? Pieniądze to nie wszystko ważne abyście mieli mieszkanie i co jeść. Motywuj go zamiast nazywać go nieudacznikiem. Takie moje zdanie.

Gość dsdssfsdff
jesli ty jestes taka zaradna, a on nieudacznik to moze niech on zostanie z dzieckiem, a ty bedziesz zarabiac na zycie?

a ja tam rozumiem. male dziecko, zona na macierzynskim, a facet pracy od pol roku nie ma. i co to za tekst, ze to ona ma do pracy isc? teraz??? przeciez to wlasnie jest moment, kiedy to facet powinien zapewnic byt kobiecie i dziecku. co innego nie moc znalezc pracy, co innego jej nie szukac.

a ja tam rozumiem. male dziecko, zona na macierzynskim, a facet pracy od pol roku nie ma. i co to za tekst, ze to ona ma do pracy isc? teraz??? przeciez to wlasnie jest moment, kiedy to facet powinien zapewnic byt kobiecie i dziecku. co innego nie moc znalezc pracy, co innego jej nie szukac.

Gość zczczc
autorko nie musisz isc do pracy, niedlugo zacznie sie sezon-bedzie lepiej, za 2 czy 3 miesiace

dsdssfsdff jesli ty jestes taka zaradna, a on nieudacznik to moze niech on zostanie z dzieckiem, a ty bedziesz zarabiac na zycie? BaRDZO MĄDRA RADA.

Gość no i???
ale facet stara sie a ona go dołuje . Mój maz kiedyś zarabiał wiecej teraz mniej ale takie zycie raz lepiej raz gorzej.

Gość dsdssfsdff
d.z.iunia- przeciez on ma prace, tylko nisko platna

Gość dsdssfsdff
d.z.iunia- przeciez jej facet ma prace tylko, ze ona jest nisko platna

Gość prosta sprawa....
no dokladnie, tlumaczysz sie jak potluczona chorobami, alergiami a leniuchy ci wtoruja. I nie chodzi o to czy masz mozliwosc powrotu do pracy ale twoj bezczelnie roszczeniowy stosunek wobec drugiego czlowieka. To on ma placic, finansowac, pracowac gdzie tobie (?!) sie podoba a na pytanie dlaczego odpowiesz " bo tak" " bo to jest facet". spojrz w lustro, pomysl o tym co ty dajesz z siebie, tak szczerze? moze i to jest opcja zeby on zostal w domu a ty wtedy pokarzesz jak sie zarabia kokosy? a nie... niemozliwe do zrealizowania bo " to jest facet" i to jego psi obowiazek utrzymywac paniusie.

Gość prosta sprawa....
no dokladnie, tlumaczysz sie jak potluczona chorobami, alergiami a leniuchy ci wtoruja. I nie chodzi o to czy masz mozliwosc powrotu do pracy ale twoj bezczelnie roszczeniowy stosunek wobec drugiego czlowieka. To on ma placic, finansowac, pracowac gdzie tobie (?!) sie podoba a na pytanie dlaczego odpowiesz " bo tak" " bo to jest facet". spojrz w lustro, pomysl o tym co ty dajesz z siebie, tak szczerze? moze i to jest opcja zeby on zostal w domu a ty wtedy pokarzesz jak sie zarabia kokosy? a nie... niemozliwe do zrealizowania bo " to jest facet" i to jego psi obowiazek utrzymywac paniusie.

Gość jkiol
jak uważasz że ty zarobisz więcej to zostaw dziecko facetowi i idź do pracy.

No tak cała kafeteria, gdzie ja w ogóle po poradę przyszłam...idiotka :/ tutaj same matki karierowiczki co dzieci bez względu na wszystko zostawiają gdzie popadnie i lecą do pracy jak dziecko ma 3 miesiące. Do żłobka nie przyjmą mi dziecka, które jest chore i musi przyjmować stałe leki bo nikt w takiej instytucji nie może żadnych leków dzieciom podawać, a niee zostawię go z jakąś obcą babą, na którą z resztą bym zarabiała. to się mija z celem. co ja daję od siebie, zajmuję się naszym dzieckiem najlepiej jak potrafię, sprzątam gotuję itp itd. Taka moja rola na dzień dzisiejszy. Nie po to rodziłam dziecko, żeby je z kimś teraz zostawiać bo tatuś nie potrafi utrzymać rodziny przez rok, półtora... ciekawe gdzie dają umowę teraz na czas nieokreślony? umowę o pracę to jest stała umowa, a nawet gdyby się miało na czas nieokreślony to nie gwarantuje to tego, że się tę pracę będzie miało do końca życia. teraz to najchętniej dają umowę zlecenie a i o to nie jest łatwo. co za różnica czy rodzice mnie będą utrzymywać podczas gdy z nimi nie mieszkam czy jak będę tam mieszkać? a i koszty mniejsze bo się do mieszkania drugiego nie będą musieli dokładać bo i tak już nie raz się zdarzyło...

gdybym uważała, że zarobię więcej to bym poszła do pracy a jego w domu posadziła, ale na dzień dzisiejszy wiem, że on ma większe możliwości, tylko mu się dupy ruszyć nie chce i poszukać...

Gość autorka to gratka!
Czy tylko ja to zauważyłam?

Gość 090-0
też to zauważyłam.

Gość guuucciiiiaa
"tutaj same matki karierowiczki co dzieci bez względu na wszystko zostawiają gdzie popadnie i lecą do pracy jak dziecko ma 3 miesiące." ale zadna nie żali się na męża że za mało zarabia. Ty chcesz dupe w domu grzać i narzekasz, że mało, że do żłobka nie, że niania żle, że do rodziców trzeba wozić. Nic ci nie pasuje, a najgorsze jest to ze nie cenisz męża, stwierdziłas że jakbyś sama zrobiła 3 tys to w ogóle nie potrzebowałabyś go.

Gość a ja rozumiem autorka
tez bym nie zostawila 4 miesiecznego dziecka . ja bym porozmawiala szczerze z nim. postaraj sie go zmotywowac. moze znajdzie z czasem lepsza prace, daj mu czas i wspieraj go. jestes rozgoryczona i moze niezauwazasz jego staran. troche wiecej cierpliwosci i wsparcia :-) uwierz ze wam sie jeszcze ułozy tylko daj mu czas.a jak dziecko podrosnie to pojdziesz do pracy i bedzie wam lżej :-)

Gość guuucciiiiaa
wiesz co ja bym tez nie zostawiła 4 mies dziecka ale tez w zyciu bym tak nie traktowała swojego faceta!

Gość TO TY??????
gratka to Ty?