Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Witam, mam pytanie. W ubiegłym tygodniu byłam u lekarza ginekologa w przychodzi przyszpitalnej, powiedział że musi mi zrobić usg, ale nie może mnie wysłać do szpitala, bo szpital jest dla pacjentów szpitala i że ewentualnie mogę przyjść do niego prywatnie i zapłacić za usg 80 zł. Po kilku dniach zadzwoniłam do niego i powiedziałam ze zdecyduję się na usg prywatne, kazał mi przyjść do szpitala i podał mi kiedy ma dyżur. Czy w takim wypadku może on żądać ode mnie pieniędzy za wizytę, jeżeli usg jest wykonywane w szpitalu a nie w jego prywatnym gabinecie? Jak powinnam się zachować? Dodam że potrzebuję faktury imiennej za wizytę jeżeli za nią płacę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaste,ś Napisano Styczeń 17, 2013 jestem bardzo ciekawa czy dostaniesz fakturę-założę się że nie.To jest przekręt stosowany powszechnie,a nasze kochane władze udają że nie widzą.Kolejny miły Pan lekarz który mało zarabia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miła jak zawsze 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Teoretycznie wydaje mi się, że może chcieć zapłatę bo płacisz za usługę ale gościu sie zesra jak zarządzasz faktury:D bardzo dobrze zrobisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emotolineczka Napisano Styczeń 17, 2013 Niech zrobi usg a jak przyjdzie do płacena to powiedz że chcesz fakturę i nie zapłacisz puki nie dostaniesz faktury bądź innego rachunku, skoro przyjmuje także prywatnie to takie papierki nie powinny być dla niego nowością! Robi sobie prywate w godzinach pracy. Przychodnia przyszpitalna ma swoje usg i skoro korzystasz z porani to i usg w razie potrzeby powinni Ci zrobić. W jakim celu miałoby to usg być zrobione? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xezas Napisano Styczeń 17, 2013 tak własnie panowie lekarze wykorzystuja sprzet szpitalny. Przyjmuja swoje "prywaty" w czasie dyzuru. Standard w większości szpitali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emotolineczka Napisano Styczeń 17, 2013 Najlepiej jeszcze go nagrywaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Jestem w ciąży, w 22 tygodniu, ciąże prowadzi inny lekarz, ale wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam mięśniaka, mój lekarz twierdzi że to nie mięśniak tylko on sam nie wie co to i żebym się tym teraz nie zajmowała, a w szpitalu mi powiedzieli że mięśniak więc chciałam opinii jeszcze kogoś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Jestem w ciąży, w 22 tygodniu, ciąże prowadzi inny lekarz, ale wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam mięśniaka, mój lekarz twierdzi że to nie mięśniak tylko on sam nie wie co to i żebym się tym teraz nie zajmowała, a w szpitalu mi powiedzieli że mięśniak więc chciałam opinii jeszcze kogoś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emotolineczka Napisano Styczeń 17, 2013 Jeśli rzeczywiście nie ma możliwości skorzystania z tego USG co jest mało prawdopodobne to ma obowiązek dać Ci skierowanie na USG tam gdzie można je wykonać! Na dobrą sprawę to ubezpieczenia nie masz obowiązku posiadać w czasie ciąży i połogu a tu jeszcze płacić dodatkowo za coś co pewnie sobie zapisze na fundusz i dostanie kasę X2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Jutro do niego idę, więc co mam zrobić? Pójść do niego normalnie, a pod koniec jak powie że kasa to ja mam poprosić o fakturę. Zastanawiałam się czy mogę odmówić zapłaty jeżeli on odmówi mi faktury. Czy pójść do niego i mu przypomnieć co mi mówił na temat usg w szpitalu kobiet które nie są jego pacjentkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Wygląda to tak że jest szpital, a na tym samym placu w budynku obok jest przychodnia i zazwyczaj z przychodni kierują na badania do szpitala, bo w przychodni nie ma usg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Wygląda to tak że jest szpital, a na tym samym placu w budynku obok jest przychodnia i zazwyczaj z przychodni kierują na badania do szpitala, bo w przychodni nie ma usg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Może macie jakieś propozycje jak mam to rozegrać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Styczeń 17, 2013 zgłoś sprawę do rzecznika praw pacjenta. jako osoba ubezpieczona masz prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych. jeżeli potrzebne Ci są badania ze szpitala dostajesz skierowanie i tyle. boże, aż się nóż w kieszeni otwiera... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Styczeń 17, 2013 tak, w ciąży każdej kobiecie przysługuje bezpłatna opieka prenatalna bez względu na status ubezpieczeniowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Dodam ze jestem ubezpieczona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Tylko ja chciałabym żeby ten lekarz się mną zajął, a jeżeli coś z tą sprawą zrobię to nie sądzę żeby dalej chciał się mną zajmować, może zgłosić to jak już urodzę ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja hamburgery robie Napisano Styczeń 17, 2013 zaloze sie , ze nic nie zrobisz bo widac, ze masz cykora :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ydtdifrzygjftrx Napisano Styczeń 17, 2013 Kobiety w ciąży jednak maja trochę nierówno pod sufitem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emotolineczka Napisano Styczeń 17, 2013 Boisz się że źle potraktują Cię na porodówce? Jak zobacza że nie dasz sobie w kaszę dmuchać to i na porodówcde nie będą tobą pomiatać! Najlepiej idź z mężem czy koleżanką która będzie osobą mogącą być świadkiem. A na porodówkę z mężem i kamerą zrób mężowi koszulkę z naprasowanymi litarkami tvn zobaczysz że podziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emotolineczka Napisano Styczeń 17, 2013 Widać jak się Tobą zajmuje a raczej twoim portwelem. Nie ma innych ginów? Skoro już chcesz placić i Cię stać to zapłać komuś kto bardziej Cię szanuje, a nie robi z CB głupka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ydtdifrzygjftrx Napisano Styczeń 17, 2013 Dnjdifejbebjcid Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Wysłałam e-maila do rzecznika szpitala, ale jak na razie nikt mi nie odpisał, wizytę mam jutro, postanowiłam że pójdę, a jeżeli pod koniec powie mi że chce kasę to poproszę o fakturę, jeżeli mi jej nie wystawi to mu nie zapłacę, a jeżeli ją wystawi to będę miała dowód że w godzinach pracy przyjmował mnie prywatnie. Zależało mi na tym lekarzu bo polecił mi go inny pracownik szpitala jako dobrego fachowca, co do złego traktowania na porodówce, ten lekarz nie pracuje na porodówce tylko na patologii ciąży, na porodówce to są położne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 co do położnych to inna bajka, te też biorą pod stołem inaczej traktują młode matki gorzej niż psa ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Styczeń 17, 2013 wybierz inny szpital. dopóki pacjentki nie zaczną domagać się swoich praw, dopóty takie osoby będą pracować na oddziałach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viccca 0 Napisano Styczeń 17, 2013 Z tego co mi wiadomo to w każdym szpitalu tak jest, służba zdrowia wiecznie mało zarabia a pacjenci sami sobie pozwalają na taki "cyrk" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie denerwuj sie Napisano Styczeń 17, 2013 ja chodzę do endokrynologa do przychodni przyszpitalnej,raz do roku mam skierowanie na usg tarczycy w szpitalu na nfz,lekarz ewidentnie cię naciąga !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KlaraMiedziana Napisano Styczeń 21, 2013 I jak wyszło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach