Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AferaHIPP

Afera herbatki HIPP

Polecane posty

Gość AferaHIPP

Słyszalyscie ze z Niemiec wycofano juz wszystkie herbatki granuloane HIPP bo porducent na opakowaniu faluszje zawartosc cukru w herbatce.Na 100 ml herbatki wychodzi jedna kopiasta lyzeczka cukru.

Gość Marlena R.
Dopiero teraz wpadłaś na to, że granulowane są słodzone? :) Przecież ewidentnie czuć ten cukier w smaku. Wszystkie granulaty mają cukier, bez względu na markę.

Gość czxc
To fakt że cukier w hippach czuć ogromnie, efekty działania tegoż cukru na zęby dzieci tez widziałam. :O

Gość Marlena R.
Dlatego lepiej kupować talie herbatki w saszetkach, a najpewniej to zwykłe proste zioła.

Gość Marlena R.
Dlatego najlepiej kupować takie herbatki w saszetkach, a najpewniej to zwykłe proste zioła.

Gość nie falszuje bo podaje
Że 95% czy nawet wiece to glukoza :o po prostu niektore matki są glupie i nie czytaja :o

przecież na każdym opakowaniu na pierwszym miejscu glukoza czyli jest jej najwięcej w składzie. Ale mi afera

Gość fiołkowa mama
zgadza sie, jest napisane ze 3 % to np maliny gdy ma byc malinowa, wiec reszta to wiadomo co...jaka afera, chyba matek ktore nie czytaja etykiet a podaja cos dziecku..

Gość klotka ciotkaa
dobrze wam tak,ze teraz sie podniecacie. Zal mi tylko waszych dzieci. ile matek to daje gowno daje dzieciom to szok normalnie! Ale wam to nie przetlumaczy nikt,dopiero jak zrobia afere,bo samemu pomyslec to ciezko

Gość lepiej maluszkom podawac wodę!
moja znajoma pracuje w pewnej firmie gdzie są produkowane,pakowane herbaty. te zwykle nie dla dzieci i np malinowa to odrobina suszonych malin 0,001%reszta chemia!!! a i jak zobaczyłam wielki baniak z jakąś resztką na dnie i powachałam to aż mnie zemdliło, w tym była ta chemia o smaku malinowym. To właśnie to daje piekny zapach i smak swiezych malin mamuśki naprawdę lepiej dziecko nauczyc na wodę, choćby przez 1szy rok... mój syn pił wodę ponad rok.. pozniej stopniowo soki. Zaś synek brata herbatki prawie od miesiaca, a to koperkowa, a to malinowa, wieloowocowa itp.. dziś mają po 3 lata i bratanek nie ma prawie zebów, mój ma białe całe ząbki.. nie chodzi tu o to która lepiej sie zajmowała, ale naprawdę szoda dzieci.. później do stomatologa w tak młodym wieku i fobia gwarantowana..

Gość dlaczego nie wyswietla postów
????? chce przeczytac co napisaliscie i nic nie widać!!!!! a fakt, granulaty to sam cukier, to logiczne.

Gość gsfgdfg
sgdgd

Gość zmiana odżywania?
dzieci sa od małego przez własne matki trute ...CZYTAJCIE ULOTKI!! producenci żywnosci doooobrze dbaja o to,żeby dzieci do slodkiego przyzwyczaic -kaszki, serki, słoiczki z gotowymi potrawami... kto by pozniej zeby leczyl? otyłośc , nadcisnienie, grzybice , alergie i inne schorzenia? dlaczego farmaceuci by nie mieli zarobic?;)

Gość mama w kuchni_
E tam, mój pił herbatki.Dziś ma 5 lat i piekne ząbki. Z tym, że nie jadł słodyczy przez pierwszy rok.

Gość AferaHIPP
w calych niemczech wycofano herbatki ze sprzedazy a u nas dalej widnieja na polkach.

Gość gfsgsfghf
upup

Gość dewqdwq
dlatego nie podaję tych herbateak ani kaszek; wolę dać wodę z zokiem albo sama herbatę posłodzić bo wtedy wiem przynajmniej co w niej jest ile

Gość Podobno styl i smak
E tam, wsyzstkie marki produkujące granumowane herbatki dodają tam mnóstwo cukru i nie wszystkie mają podaną prawdziwą zawartość tego cukru , jedynie w Niemczech wzięli się za dupę producenta bo w Polsce takiej afery by nie robili , w końcu od czego są łapówki :D Akurat mieszkam w Niemczech i znam tą "aferę" ;) tak samo jak tu u nas głośno było o polskich danonkach że nie spełniają norm przekąski dla dzieci i odbiegają od składu założonego odgórnie przez producenta tych serków (polskie miały za dużo cukru, białka i tłuszczu). Ja nigdy nie kupowałam granumowanych herbatek a tylko te w torebkach które co prawda są droższe i jest ich mniej ale są zdrowsze (Hipp).

Gość Podobno styl i smak
Kto wycofał herbatki Hipp ze sprzedaży? Mieszkam w stolicy i wszędzie pełno ich na półkach !!!

Gość jeżeli już herbata
to zwykła, liściasta najzdrowsza kolor jaki kto lubi - czarna, zielona, czerwona...

Ja swojej dawałam herbatki hippa na samym początku tylko, potem już sama nie za bardzo chciała je pić, bo przyzwyczajałam ją do wody. A że te granulaty mają cukier, to chyba "jasna oczywistość" jest, bo nawet czuć że są słodkie.

Gość To jeszcze lepiej bo ja wogóle
nie słyszałam o tej aferze a herbatki jak są tak były a zawartośc cukru zawsze taka była i zawsze była podawana do informacji na opakowaniu ! Skąd ten dziwny artykuł ? :D. Herbatki nie zostały wycofane , nadal są w sprzedaży bo nie ma powodu by je wycofywać.

Gość gsdfsd
mój syn pije aktualnie herbatę z lipy, a wcześniej kupowałam w ekosklepie malinową - 100% owoców - płaciłam chyba 12 zł z 25 torebek, ale przynajmniej zdrowsza była. Dosładzam mu sokiem własnej roboty .

Gość edhtghh
----

Czy wy nie potraficie czytać? Skoro producent fałszuje zawartośc cukru na etykietach, to nie ma co ich czytać, bo te wartości są nieprawdziwe. Autorka nie napisała, że dodaje cukier do herbatek, ale że oszukuje.

Gość W Polsce nie zostały wycofane
bo nie są produkowane w Niemczech tylko w Polsce ! :D Jak coś jest wyprodukowane w Pl na licencji to podlega prawu konsumenckiemu w kraju a Polska nie wyfcofa herbatek z tak błachego powodu bo by sprzedaż spadła tak samo jak afera ze składem kaszek bobovita (rzekomo brakujących składem ;) ) i też wycofano je po cichu ale to już dlatego że powodem nie była błachostka . Wiedzcie że w Pl wycofuje się coś tylko wtedy kiedy jest juz naprawdę źle i pewne placówki mogłyby zrobić szum i zaszkodzić firmie.

Gość gość
mój maluch pił te herbatki przez prawie dwa lata i nic z ząbkami mu się nie stało,do tej pory ma piękne i białe!