Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w kuchni_

Co dajecie na kolację maluchom1,5 rocznym

Polecane posty

Gość mama w kuchni_

NO moje dziecko kanapek nie chce jesć,jajek tez nie, szynka czami, kiełbaska i parówka nie, na słodko też nie. Macie jakies pomysły?? jak urozmaicic dietę?

Gość dewqdwq
u mnie różnie, czasem ok 18 zjada zupę z obiadu i wtedy juz kolacji nie je; podaję potem na śpiąco mleko z kaszką; czasem daję kanapkę z szynką i serem - krojena takie małe kawałeczki wciskam jak oglada tv, czasem parówkę; przeważnie i tak na noc daję kaszkę z mlekiem; ale u mnei to jest koszmar z jedzeniem, większość posiłków muszę 'wciskać' na siłę

U nas ok.18 deser z owoców, 20 jogurt/serek, 22 mleko 150ml daj Boże. O kanapkach, parówkach itp mogę pomarzyć, nie ma mowy, do buzi nie weźmie. Drze się, wykręca. Niejadek.

Nie wiem czy mój poprzedni wpis się pojawił, bo kafeteria szaleje... Moja córcia do niedawna dostawała wieczorem tylko mleko 240ml. Teraz ma 20 mcy i najpierw podjada ode mnie kolację (np. plasterek wędliny, rzodkiewka, ogórek itp.) albo daję jej zupę, której nie podałam wcześniej. Potem tak czy siak obowiązkowo domaga się mleka. Kaszek nigdy nie chciała jeść, więc jej nie zmuszam. Ostatnio jak robiłam sobie wieczorem placki ziemniaczane, to zjadła całego jednego i jeszcze co chwilę się dopraszała żeby polewać go śmietaną (bo ją zlizywała).