Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

estrella_damm

przedwczesne siwienie

Polecane posty

Jestem niewiele po dwudziestce, a na mojej głowie pojawia się coraz więcej siwych włosów. Znacie jakieś metody zapobiegania siwieniu, poza 'staraj się nie stresować', czy pogodzić się z tym, że to uwarunkowane genetycznie?

Gość Jork
Esterlla, raczej nie zastopujesz siwienia. Jak już zaczęło "sypać śniegiem" to nie przestanie. Chociaż znam osoby, które znalazły u siebie pojedyncze siwe włosy, martwiły się, że szybko osiwieją, a chodziły jeszcze długie lata z naturalnym kolorem. Może u Ciebie też tak będzie? Chociaż skoro mówisz, że włosów siwych pojawia się coraz więcej to sam nie wiem...Ale jesteś kobietą, więc możesz zafarbować włosy zawsze. Ja zacząłem siwieć w wieku dwudziestu dwóch lat i od tamtej pory "odsiwiam" swoje włosy szamponem Just For Men. On koloryzuje siwe włosy. Jak dla mnie jest idealny, ale jak sama nazwa wskazuje, jest dla mężczyzn - chociaż myślę, że nic CI się nie stanie jak go użyjesz.

Gość nie zastopujesz
to uwarunkowane genetycznie. jestem nieco po 30-tce i całe pasma siwizny, a jeszcze z pewnych powodów nie mogą farbować włosów, więc jestem na to skazana.