Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juuuuuuuuliaaaaaaa

Julia to moze oklepane ale piekne imie. Kto sie ze mnia zgodzi?

Polecane posty

Gość Juuuuuuuuliaaaaaaa

Wszyscy pisza ze Julia to oklepane imie i co z tego ???? Skoro jest po prostu piekne i pelne wdzieku :)

Gość Juuuuuuuuliaaaaaaa
Julianna to juz nie to samo calkiem inaczej brzmi. Julia jest cudne. A co wy o tym imieniu myslicie ?

Gość magfalllll
mi sie nie podoba. lubie oklepane imiona ale to mnie jakos drazni. oliwia, lena, zuzia itp jak najbardziej ale julia nie

Gość Jak maluch nie je to się go
Jeżeli rozpatrywać je pozytywnie to tylko w aspekcie poetyckim , sztuki ale nie realnym imieniem dla współczesnej dziewczynki bo tych imion było swego czasu zdecydowanie za dużo a obecnie budzi ono przesyt i niechęć. Mnie osobiście się nigdy nie podobało.

Gość Katastrofffa
Julia dla mnie osobiscie ladne imie.Niestety istniejaca od kilku lat moda na to imie po prostu je zmasakrowala :(

Gość Pamiętam początki lat 2000
i nawał imienia Julia, wtedy imię to wydawało się być ładne , tajemnicze i kojarzyło się natychmiast z niebieskooką dziewczynką o aksamitnych długich włosach ale dziś imię to razi w wręcz działa na nerwy. Mówi się że takie imiona nadają ludzie z małych miejscowości bo nie są oni skażeni niechęcią ale wszędzie gdzie tylko wzrok sięga, nienawidzi się tego imienia tak samo jak juz wspomniana tu na forum Nikola, Nadia, Wiktoria, Klaudia (ta ostatnia jest na równi z Julią). Imię Julia jest obecnie unikane ale są rodzice którym byłoby przykro gdyby przeczytali nasze wpisy więc trudno powiedzieć jak to jest z tym gustem bo o nim się nie dyskutuje.

Gość Pamiętam początki lat 2000
Autorko powiem ci coś. Każdy człowiek jest istotą wolną, myślącą (no...z wyjątkami :D ) i sam powinien podejmować takie decyzje. Ja swojej córce nadałam imię bez pomocy kafe, naprawdę , całkiem sama z mężem ;) i co jeszcze, jest to imię które nie każdemu się podoba a jednak wybrałam je bo jestem matką i to ja decyduję a nie ludzie. Jak podoba ci się Julia to wybierz to imię i koniec kropka. Widać że bardzo ci się podoba więc co, dasz inaczej na imię bo skoncentrujesz się na wynikach sondy ?

Gość njda
Mnie się zawsze podobało, nawet nie wiedziałam, że jest na nie moda gdy moje dziecko się urodziło i dałam takie imie :)

Gość yufuyffyf
Julia piękne? Dla mnie mdłe, kompletnie bez brzmienia i bez wyrazu.

Gość Imię nieszczególne
bez wyrazu, zbyt "ofeliowate" i kojarzy mi się raczej z panną która mdleje i czeka aż księciu ją ocuci ;). Jak dla mnie bez charakteru , jak mętna woda bez życia.

Gość Imię nieszczególne
Nietutejsza -- wystarczy zerknąć na stopkę aby się przekonać dlaczego ci się podoba. Jesteś pewnie typem romantyczki . Ja lubię imiona z "jajem" :D.

Gość Brzydkie imię
wręcz można dostać mdłości . Czasem fajna dziewczynka je nosi ale imię psuje cały czar tej osoby i ten dźwięk jak mam je wymawia wołając " Juliaaaaa" - Ochyba .

Gość Brzydkie imię
miało byc "jak mama je wymawia " a na końcu "ochyda"

Gość dfeqfefdefefd
Ładne, ale tak mi sie przejadło... w moim pokoleniu (nastoletnim) ani jednej nie znam, a wsród małych dziewczynek to jest po prostu nawał. Wdzięczne, bo wiadomo, szekspirowska Julia, romantyczna, delikatna... no i bardzo delikatnie brzmi, to zaleta dla dziewczynki. Ale osobiście nie chciałabym być 8 Juleczką w klasie i nie skazałabym na cos takiego swojego dziecka. Mówicie, ze jak sie podoba to trzeba dawać, ale bez przesady - to tak samo jak kiedyś Kaśki i Olki, niby niebrzydkie imiona, ale oklepane baaardzo, i mnóstwo dziewczynek o tym imieniu.

Gość ExceptionalDream
Mam na imię Julia i mimo, że bardzo podoba mi się to imię to mam problem, bo każdemu muszę delikatnie przypominać, że wolę by na co dzień nazywano mnie Julką, bo Julia jest zbyt wyniosłe jak dla mnie. Uwielbiam większość zdrobnień tego imienia, ale nie cierpię Jula, zbiera mnie wtedy na wymioty. Ale Julcie i Juleczki są urocze! Co do oklepania.. Moja mama nadała mi je jeszcze przed szałem na nie, można powiedzieć, że wśród swoich koleżanek to ona zapoczątkowała tę ,,modę''. W moim roczniku w klasie jest tylko jedna Julka, ale jeszcze 4/5 lat temu co druga dziewczynka miała tak na imię. Kojarzy mi się z dramatem Shakespeare, naprawdę piękną historią. Ma w sobie też dużo dziewczęcości. Naprawdę jestem wdzięczna mamie za to imię! :D