Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajkilajki

Kobiety,jedno bzdurne pytanie

Polecane posty

Gość lajkilajki

czy zdarza Wam sie miec pusty kosz na pranie;p u mnie takiej mozliwosci nie ma, a piorę w kółko

Gość ranyJulek
nie ma takiej mozliwości, czasamizostaje kilka szt białych bo za mało zeby prać i czekaja w koszu.

Gość praczka przodownicaaa
W życiu :D nawet kiedyś tu topik o praniu zakładałam, to jest syzyfowa praca i niekończąca się opowieść :D

Gość zainteresowanaaaaaa
ja już dawno zapomniałam jak wygląda dno w moim koszu:)

Gość cinamonic
nie:D nie ma takiej opcji nawet:)

Gość lajkilajki
jakbym na tydzien pozegnala sie z praniem to prze kolejny tydzien z lazienki nie wyjde;)

Ciekawe, jak nasze babcie dawały sobie rade bez pralek automatycznych, z pieciorgiem dzieci do "przepierki"? Ja nie piorę, przekładam rzeczy do pralki, i ja nastawiam, pralka sama pierze, a ja w tym czasie piszę na kafe. Kupcie sobie taką, POLECAM! :)

Gość Fikkumikku
u mnie to samo 2 wielkie kosze nigdy nie sa puste :)

Gość nie wiem jak to
sie dzieje ale ja piorę na okrągło i mam wiecznie peły kosz,czasami mi się wydaje że piorę czyste rzeczy bo nie ogarniam tego jak one znów trafiły do kosza!!!!To samo mam z naczyniami i zmywarką...

Gość lka001
Przy dwójce dzieci 13 lat i 3 pranie nie tylko wychodzi z kosza, ale i z łazienki... szczególnie zimą ;)

Gość lajkilajki
no dobre dobre;) pralka automatyczna to faktycznie wynalazek ,jednak efektu pustego kosza na pranie i tak nie daje

Gość kreceglupakreceglupa
mi się ostatnio udało. na całe 5 godzin. zrobiłam ostatnie pranie popołudniu a wieczorem wiadomo. ja dodatkowo mam ograniczone możliwości suszenia tego prania. czasami mam duży problem z upraniem ręczników bo nie mam gdzie rozwiesić do wysuszenia.

Gość haaaaaaaaaaaaaaa
a mi się udało :)))) przed remontem łazienki wszystko poprałam! to nic że na wieczór już "gatki"w nim były ;) ale pare godzin pusty stał :)))

Gość lajkilajki
u mnie pranie czasem tez wychodzi z lazienki w grudniu mialam awarię pralki, i przez 3 tygodnie bylam bez pralki.To wychodzilo juz z kad tylko sie dalo to pranie.Choc troszke i tak recznie pralam

Laura, nie bądź taka mądra, każdy ma teraz pralkę, to nie o samo pranie chodzi, ale sortowanie (nie wiem jak ty, ale ja sortuję pranie, nie wrzucam wszystkiego jak leci), wyjmowanie i rozwieszanie, szczególnie kiedy stara się człowiek robić to dokładnie, i później zdejmowanie, składanie, ewentualnie prasowanie...To jest najbardziej upierdliwe :O

Gość bgtrd
kosz zawsze pełny a nasze babcie? hm, a czy babcie mialy aż tak dużo ubrań jak mamy teraz my? napewno nie. I prania tak często nie robily.

Gość lajkilajki
swoja drogą z kuchnią to juz osobna historia. Gbyby komus jeszcze oprocz mnie zalezalo na utrzymaniu porzadku chociaz na jeden dzien

Gość nie wiem jak to
taa ja też wiecznie kosz w łazience zawalony,a i zawsze "porcja"w pralnii w pinicy na mnie czeka od rana.rodzinka 4 osobowa ale chyba mamy więcej kończyn niż ustawa przewiduje...;-)

Hahaha, no wlaśnie, nasze babcie nie miały tyle ciuchów, ubrania nosiło się dłużej, a nie raz na siebie i do prania, ręczniki i pościel też o wiele rzadziej, to pranie było wydarzeniem raz na kiedyś

Gość lajkilajki
jaki widze po swojej babci i dziadku jak oni "często" piorą raz w m-c jedno pranie.Na świeta pościel. Najgorzej zimą ,bo latem to na dworze można rozwiesić i migiem suche

No ja nie od dzis twierdzę, że przez nadmiar rzeczy tworzy się nieporzadek. Wywalcie połowę ciuchów, to i kosz będzie bywal pusty /pustawy/, i roboty mniej z sortowaniem, wyjmowaniem, rozwieszaniem, układaniem, prasowaniem.... Ja mam 1 szafkę z ciuchami taka malutką (poskładane) no i z 2 koszule + kiecki na wieszakach, mąż podobnie (z wyjątkiem kiecek hehe), i naprawdę jakoś nie jestem codziennie zawalona praniem. PS moj post nie miał być złośliwy a refleksyjny ;)

Gość kreceglupakreceglupa
babcie tak często nie prały. teraz jak 2 dni pod rząd założysz to samo to od brudasów cię wyzwą. i kiedyś były większe możliwości suszenia. sznurki porozciągane na podwórzach i w mieszkaniach przez całą chałupę rozciągnięte nikomu nie wadziły. teraz jest mniej tego miejsca. u mnie to stanowi problem. bo zrobienie samego prania to pikuś tylko gdzie to wysuszyć? czasem pranie czeka na wolne sznurki.

Gość nie wiem jak to
Zgadzam się wywalic połowę szmat!Ja to nie raz myślę po co nam te ciuchy skoro one i tak połowę czasu spędzają albo w koszu albo mokre na suszarkach??Chyba zrobię poświąteczne porządki w szafach...

Gość lajkilajki
bywa tez tak niestety ,ze pranie nastawie, i lezy ze 2 dni w pralce, bo niechce mi sie rozwiesic;)

Gość ocozoooooozcoo
o

Gość lka001
dwa dni w pralce??? wyprane???