Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja2918

czy to hemoroidy ?

Polecane posty

Gość alicja2918

Witam. Pisze tutaj poniewaz juz sobie psychicznie nie radze. Otoz moj problem tkwi w tym ze od jakiegos czasu zauwazylam przy odbycie jakies dziwne narosla.. u gory odbytu i na dole. Sa one niewielkie , dosc twarde.. Tak jak by wiecej skory . Maja one taki sam kolor jak skora. Nie widze by w srodku w tym guzku byla krew. choc nie raz przy wypruznianiu pojawila sie .. Czy jesli pojde do ginekologa to ona mi powie co to jest ?? Czy jakis inny lekarz?? Mam stalego partnera, mysle ze moga to byc hemoroidy . Czy ktos jest w stanie mi pomoc? Bardzo prosze..umieram juz ze strachu ..

Gość dendrolog37
Tak ale proszę dać zdjęcie tych zmian.

Gość alicja2918
zaraz dodam

Gość enkepenke
czy to cie boli?czy masz zaparcia?

Gość alicja2918
ZAPARCIA owszem zdarzają się , Czy boli ? ciezko powiedziec.. czuje moze taki lekki dyskomfort. Plus czesty swiad.

Gość alicja2918
umieram ze strachu;( cale noce placze, nie mam juz sil

Gość dendrolog37
Tylko musisz się zalogować, żeby całość przeczytać.

Gość dendrolog37
Ale nie bój się, to nic groźnego.

Gość RenoMegan
Myślę że to nic złego. Przestań panikować! Nikt nie ma gładkiego odbytu. Spokojnie. Pozdrawiam!

Gość alicja2918
dziękuję wam!!! Mam nadzieje że będzie dobrze. A do jakiego lekarza ew. się z tym udać?

Gość alicja2918
dodam że mam to odkąd pamiętam . a może po prostu tak już to wyglądało od początku? Możliwe?

Gość medus_A
możliwe

Gość medus_A
już ktoś o tym pisał - nie każdy odbyt jest idealnie równy i gładki, drobne wypustki, fałdki itp. są całkiem normalne natomiast krwawienie nie jest normalne i warto z nim pójść do proktologa - przy tego typu dolegliwościach im wcześniej rozpoczniesz leczenie tym lepiej ale nie martw się :) swędzenie i niewielkie krwawienia są najczęściej związane z hemoroidami, a tu leczenie nie jest kłopotliwe, tylko nie można tego zaniedbać, bo nieleczone hemoroidy wymagają już operacji do czasu wizyty u specjalisty dbaj o dietę (dużo błonnika, żeby uniknąć zaparć) i bardzo dbaj o higienę (częste podmywanie) i nie zaniedbuj tego typu dolegliwości następnym razem, bo jak sama widzisz - więcej z tym stresu niż to warte, jak się coś dzieje, to idź do lekarza a, jeszcze a propos ginekologa - raczej odmówi zajmowania się tym, bo to nie jego działka, ale zależy, na kogo trafisz

Gość ghfghgf
Też pomyślałam o kłykcinach, ale to w sumie nie do końca wygląda jak one. Od spraw odbytu jest chyba proktolog, ale przy okazji to może nawet ginekolog looknąć albo internista. Uważam, że powinnaś to pokazać lekarzowi.

Gość ghfghgf
Fałdki są niby normalne, tzw. rozeta ;) ale to u Ciebie nie wygląda zdrowo, a skoro zdarzają się krwawienia, to na bank musisz iść do lekarza.

Gość Kobieta przed 40
Udaj się do proktologa. Nieleczone żylaki prowadzą do groźnych powikłań typu nowotwór jelita, szczelina odbytu.

Gość alicja2918
dziekuje Wam bardzo.. Na dniach pojde do lekarza.. jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Gość goska23.01
Witam . czy ktos może polecić dobrego proktologa z okolic Poznania. czy przed badaniem u proktologa chodzi mi o rektoskopie należałoby zrobić lewatywe. dziekuje za odpowiedź