Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gibmirkraft

nocne bóle nogi

Polecane posty

Gość gibmirkraft

czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, miał coś takiego? od niedawna, tylko w nocy, jak już kładę sie spać, pojawia się silny ból lewej nogi, od kostki do pośladka, najbardziej boli pod kolanem, tak jakby drętwienie połączone z mega silnym bólem, który ledwo znoszę. W momencie kiedy siadam, ból przechodzi. Ostatnio bóle zaczęły się w obu nogach jednocześnie. Nie wiem czy jest sens iść do lekarza, może to zwykłe niedokrwienie, może kłopoty z krązeniem, które łatwo sama mogę naprawić? czekam na Wasze opinie

Gość bylas obrazana bo sama obraza
to moze byc zakrzepica? nie wiem, ale koniecznie, pilnie zglos sie do lekarza

Gość G.o.ś.ć
To jest dokuczliwe schorzenie. Do lekarza możesz się wybrać, po leki. Miałam kiedyś taki ból rwący, w jednej nodze i to tylko nocą, albo przy zasypianiu, ale mi przeszło.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
to nocny skurcz łydki u Ciebie może być skurcz dwóch mięśni ale podejrzewam że tak cię boli łyka że myślisz że to cała noga. kup magnez plus potas np. neomag skurcz i Ci przejdzie. przynajmniej mnie przeszło. można sobie też magnez i potas oznaczyć w krwii koszt niewielki nawet jak jest powyżej normy ale w dolnym jej zakresie to możesz mieć skurcze. niektórzy twierdzą że wyprostowanie nogi i naciągnięcie mięśnia pomaga ale mnie zawsze tak bolało że nigdy mi się to nie udało wieć nie wiem czy pomaga :D poza tym miałem tak twardy mięśien że bałem się go naciągać w obawie o zerwanie. magnez,potas wypłukuje kawa,alkohol i cola.

Gość gibmirkraft
Gość dokładnie tak samo mam, tylko w nocy przy zasypianiu taki rwący ból nogi. Może faktycznie najpierw zanim do lekarza to pokupuje sobie magnez i inne na skurcze. Chociaż ciężko też nazwać to skurczem, nie jest to wlasnie taki skurcz jak się często ma w stopie czy łydce. Ból, jakby coś mi mięsnie rozrywało ;/ dzięki za odp

Na prawidłową pracę mięśni i ich kurczliwość dobrze wpływają magnez i potas - także warto je dołączyć do codziennej diety :) Znajdziesz je np. w tabletkach z doppelherz, tylko teraz nie pamiętam nazwy, ale na pewno jest tam słowo "skurcz", lub "skurcze", powinnaś bez problemu znaleźć w aptece :)