Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca i proszaca o pomoc

Projekt rozbudowy budynku wolno- stojącego cena

Polecane posty

Gość niewiedzaca i proszaca o pomoc

Witam. Chcę rozbudować budynek wolno-stojący o jakieś 40 m2. Na ten budynek mam cały projekt, zagospodarowanie działki, szambo elektryka, woda itd jest tam podciągnięta,ponieważ jest to lokal użytkowy. Teraz muszę zrobić projekt rozbudowy tego budynku wolno stojącego. Pani architekt obliczyła mi to w ten sposób: WYCENA DOKUMENTACJI POTRZEBNEJ DO POZWOLENIA NA ROZBUDOWĘ BARU O ZAPLECZE (MAŁA GASTRONOMIA) Materiały potrzebne dostarczone przez Inwestora: 1.mapa syt-wys - ok. 700.0zł wypis i wyrys z planu miejscowego - 70.0zł Projekty: 1.Projekt zagospodarowania terenu - 2.Inwentaryzacja budowlana części budynku - ok. 2000.0zł 3.Projekt architektoniczny - 4.Projekt + ekspertyza konstrukcyjna - ok. 900.0zł 5.Uzgodnienie P.Poż, San-Epid - ok. 800.0zł 6.Opinia geologiczna (1 „dołek) - 400.0zł 7.Rozbudowa instalacji wewn. c.o., elektryki, wod-kan - 3x ok. 500.0zł 8.Charakterystyka energetyczna - 300.0zł 9.Wody opadowe do zbiornika +zudp - ok. 500.0zł +120.0zł 10.Koordynacja administracyjno-branżowa 11.Sprawdzający Uzgodnienia?? 1. wyłączenie z produkcji rolnej 2. zjazd UWAGA: 1. Do ceny należy dodać VAT 23% (faktura) 2. Ewentualne, dodatkowe projekty i uzgodnienia wynikłe w trakcie postępowania uzgadniane będą na podstawie odrębnej wyceny. Zaliczki: 1. ............................................................ 2. ............................................................ 3. ............................................................ 4. ............................................................ Dla mnie to za dużo. Przecież chcę dostawić tylko budynek wolno stojący ok 40 m2. A tu wychodzi ok 10 tys. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie znam się na tym. Czy to nie za dużo? Czy nie da się uzyskać pozwolenia na budowę bez takich kosztów. Jakie może być inne rozwiązanie?? Jeżeli chodzi o miejsce zamieszkania, to jest to wieś koło Wieliczki, a architekt jest z wyżej wymienionej miejscowości

Gość osdasad
nie wiem