Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dosc puszysta

Czy to endometrioza???

Polecane posty

Gość dosc puszysta

Pisalam na watku zdrowie i uroda,ale nikt mi nie odpisal wiec zapytam tutaj.Mialam 2 razy cc,ostatnie 2 lata temu.Od okolo roku dzien przed okresem mam straszny bol po prawej stronie brzucha taki piekaco-klujacy.W trakcie okresu tez bardzo boli tak ze nie moge wstac z lozka a kichanie czy kaszel to masakra.Z kazdym miesiacem jest gorzej boli caly czas a to miejsce jest bardzo wrazliwe na dotyk tak jakby skora byla poparzona.Nie wyczuwam zadnego guzka w bliznie bo bol jest tuz nad nia.

Gość zassa
A co gin na to?

Gość dosc puszysta
Nie bylam jeszcze,teraz chce sie zarejestrowac mieszkam w malej miejscowosci i dostanie sie do gina graniczy z cudem.Wiecej go nie ma niz jest.

Gość Ja miałam endometrioze
miesiączkę miałam co 2-3 miesiące, ból brzucha podczas stosunku jeszcze większy ból.

Gość Bądź sobą
a to nie lepiej spróbować prywatnie?

Gość dosc puszysta
nie stac mnie prywatnie bo jak juz sie zacznie to worek bez dna.

Gość upoo
No ale sama pisałaś że masz tak od roku. Czemu tyle czasu to olewałaś?

Gość Bądź sobą
ale tylko 1 wizytę żeby stwierdzić czy to coś groźnego czy nie. Ja tak miałam na początku ciąży na 1 wizytę poszłam prywatnie-leczę się na epi i lekarz musiał mieć potwierdzenie od ginekologa o ciąży a potem chodziłam na NFZ i to do tej samej lekarki...

Gość dosc puszysta
Upoo,faktycznie troche to olalam bo a to brak czasu praca,dom dzieci ale musze wkoncu sie wybrac bo nie wyrabiam.

Gość dosc puszysta
No i jeszcze te kolejki do gina,raz nawet juz sie umowilam na wizyte to w dzien wizyty dostalam okres

Gość załamka;(
nie wiem jak to jest u innych kobiet, ale napiszę jakie ja mam objawy, może przybliży ci to problem: 1. bardzo bolesne i dość obfite miesiączki (nawet mdleję czasami z bólu i osłabienia), 2. ból w trakcie stosunku, 3. w wieku 23 lat stwierdzono torbiele na jajnikach (obu), których w żaden sposób nie można było usunąć farmakologicznie (przez 1,5 roku). Po wykonaniu laparoskopii stwierdzono dopiero w 100%, że to torbiele czekoladowe, które właśnie powoduje endometrioza. Żaden poważny lekarz nie powinien stwierdzać w 100% endometriozy przed pobraniem wycinka. 4. Ogniska mam też w jednym jajowodzie, ale nie da się tego usunąć więc pozostaje niedrożny. 5. Przez 3 lata starałam się o dziecko, ale w Twoim przypadku, jeśli choroba pojawiłaby się teraz to oczywiście nie miałaś z tym problemów. Generalnie nie można stwierdzić endometriozy w trakcie jednej czy dwóch wizyt u ginekologa. Na pocieszenie, da się z tym żyć, a szczególnie w Twoim przypadku, gdzie masz już dzieci. Bo to dziadostwo, przy którym najlepszym lekarstwem jest zajście w ciążę, bo się nie miesiączkuje i organizm może się oczyścić i odpocząć od nowych ognisk, a z drugiej strony są problemy żeby w tą ciążę zajść.

Gość załamka;(
i jeszcze jedno, ja akurat mam bardzo regularne @ co 28 dni.

Gość Katastrofffa
Obfity, dlugi okres,bol przy stosunku,wrazenie jakbys byla za krotka,plytka ,bol przy naciskaniu dolnej czesci brzucha.u mnie takie byly objawy .

Gość Katastrofffa
Ja staralam sie 2 lata o dziecko a co do stwierdzenia przez ginekologa choroby u mnie wystarczyla jedna wizyta.

Gość dosc puszysta
Zalmka,przykro mi,ze Cie to spotkalo.Jesli moje obawy sie potwierdza to faktycznie szczesciara ze mnie bo mam juz dzieci.

Gość dosc puszysta
Udalo mi sie zarejestrowac juz na poniedzialek,mam nadzieje ze nic sie nie wydarzy niespodziewanego i pojde na ta wizyte