Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna wielka makabra

dziewica u ginekologa... on to zrobil...

Polecane posty

poszlam do ginekologa jako dziewica a wyszlam bez blony :) lekarz zrobil mi usg dopochwowe wlozyl palce i zamieszal ;] dodam , ze nie dostalam orgazmu czy to naormalne ze on tak zrobil ? TO NIE PROWOKACJA

Gość zau
ta, bo gin rozdziewicza. A w jakim celu tam poszłaś? :D

profilaktycznie - na cytologie ;) i zrobil cytologie ale powiedzial tez ze zrobi usg

Gość Na cholere Ci
ta błona, że tak za nią rozpaczasz :o

Gość A mówiłaś że jesteś
''dziewicą''?

Gość zau
No wcale nie musiał mieszać palcami: "Czy cytologię można wykonywać u dziewic? Jeśli jest taka potrzeba - można. Błona nie zarasta bowiem całkowicie pochwy, bo ma kształt półksiężyca. Lekarz, wykonując cytologię u dziewicy, wybiera cieńszy wziernik i delikatnie wsuwa go przez otwór w błonie. Jeśli ginekolog nie zadaje pytania o dziewictwo - przed badaniem trzeba go o tym poinformować."

robil badanie a skad wiesz, ze utracilas blone podczas bdania? mowilas mu, ze jestes dziewica?

Gość padłam
no właśnie, jak kobieta idzie do ginekologa to powinna zgłosić że jest dziewicą... a nie potem mieć pretensje do całego świata, tylko nie mów że myślałaś że jak ci ktoś błonę przebije to od razu orgazm będzie??

żaden szanujący sie ginekolog nie zostawiłby dziewice bez orgazmu ;)

nie rozumiecie mnie... mowilam ze jestem dziewica... dostalam wziernik xs ale jak przyszlam do domu to na wkladce higienicznej zobaczylam krew wiec myslalam ze mi przebil tym bardziej ze robil usg dopoochwowe... ale sama nie wiem

ale autorka nie ma pretensji o tą błonę, tak jest usmiech w pierwszym zdaniu ;)

Gość zau
rany a tej krwi było dużo? Sama napisałaś że ci palcami mieszał. Może błony ci nie przebił a tylko lekko uszkodził -zapewniam cię że w większości przypadków przebicie błony jest odczuwalne. A co ty z tym orgazmem?

nie bylo tej krwi tyle ile podczas miesiaczki. Moze byl niecaly kieliszek po wodce ( tak bym to okreslila) w pewnym momencie przy usg mnie zabolalo ale lekarz nie skomentowal tego.

Gość zau
No to pewnie ci naderwał gdzieś odrobinę blonę i tyle. Sonda do usg nie jest tak gruba znowu. Weź lusterko i zobacz jak ta błona wygląda.

moze i naderwał... w sumie to nie mam pretensji przeciez to lekarz i chyba wie co robi.. chcialam tylko wiedziec czy to jest normalne ... dlatego dziekuje za odp :)

Gość hahaha dobry temat
Ona jest zła bo ORGAZMU nie miała. Czytajcie uważniej: D

Gość padłam
a nie uprzedził że po cytologii może pojawić się krew??

Gość iuituyituyi
Trzeba było powiedzieć, maniaczko badań profilaktycznych. teraz idź zrobić sobie profilaktycznie tomografię i kilka innych badań. Jakby to ująć... dałaś się wydymać.

Gość chinskikot
jesteś fajna :)

Gość katharinka202
zarówno cytologię i usg wewnętrzne, gdy jesteś dziewicą ginekolog wykonuje przez odbyt :) także marne provo.

Gość zielony krolik
cytologie przez odbyt? :D:D:D:D

Gość zabardzofajna
HAHAHA cytologie przez odbyt??? ...widzisz i nie grzmisz ,a że "zamieszał" to normalne bo musi sonde trochę przechylić,żeby jajniki zobaczyć

Gość padłam
Katharinka To zostałaś wydymana:)

cytologie robi sie przez pochwe... i tak mialam pobierana ;/ a nie odbyt ;/ ja to zadalam pytanie ale ty dziewczyno tez zaskoczylas wiedza ;]

Gość to jajajaja
Lekarz jeśli wiedział, że jesteś dziewicą z pewnością nie naruszył ci błony. Lekarz powinien cię uprzedzić, że przy badaniu cytologicznym podrażnia się szyjkę skrobiąc pałeczką co na końcu ma szpic. Skutkiem tego jest krwawienie lub plamienie. Ja jestem świeżo po cytologi i mnie uprzedził, że może być krwawienie niewielkie. Pokazał mi też, pałeczkę i wytłumaczył przebieg badania. Nie sądzę by lekarz mógł uszkodzić ci błonę. Kiedyś pałeczki do cytologii wyglądały jak takie co do uszu ale długie, natomiast teraz by cytologia była dokładniejsza wyglądają tak jak masz na zdjęciu pałeczki do wymazu https://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&q=pa%C5%82eczka+do+cytologii&biw=1280&bih=685&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=n7b7UNTZE4iLswbYgYG4Aw#imgrc=CvrSUQxzIlL3iM%3A%3BN9c6y5EM2XhEaM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elmarmedica.com%252Fsa401857.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elmarmedica.com%252Fprodukty.html%3B640%3B480 stąd uszkodzenie śluzówki i krew.

dzieki wielkie ;)