Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfsafd

proszę o pomoc w sprawie cv

Polecane posty

Gość fsdfsafd

juz o to pytałam ale nikt nie odpisał, czy w cv jej sesn wpisywać wszystkie dotychczasowe staże/praktyki/prace? jak pracowałam na studiach na kasie albo miałą w szkłach praktyki - jest sens to wpisywać, jeśli to wogóle nie jest zwiazane z pracą o którą się ubiegam?

Gość bbbbbbbbbbbbnnnnnnn
jak jestes po studiach to nie pisz ze pracowalas na kasie, powazny pracodawca pomysli ze jestes daunem.

Gość patusiacyk
Sens jest. Zawsze coś tam wpiszesz. Wpisuj to.

Nie jestem specjalistą w kwestii cv , ale wszystko zależy od tego o jaką prace się starasz. Ja ostatnio aplikuje o pracę w moim zawodzie w takim dużym koncernie, więc wypisałam tylko i wyłącznie doświadczenie związane w mniejszym lub większym stopniu z profilem firmy, bo w sumie jaką ma wartość dla firmy geologicznej fakt, że przez okres studiów polewałam piwo w knajpie? Żadnej, ale np mam szereg publikacji pod panieńskim nazwiskiem, i jak się to wpisze w sieć to wyskakuje, natomiast nijak to się ma do mojego obecnego nazwiska, więc wpisałam tez nazwisko panieńskie.

Gość padłam
najlepiej nie pisz nic.. wiesz co to cv? taka po studiach wykształcona a nie wie...

konsultowałam swoje cv z facetem, który pracuje w firmie rekrutacyjnej, i własnie on mi doradził żeby wszystkiego nie wpisywać ( w sensie jakichś tam dorywczych prac na studiach typu na kasie , w kinie, czy w pubie) bo to jest niepotrzebne Inna sparawa jesli się starasz o pracę w knajpie to logiczne że zamiast pisac o stazu w jakiejś firmie chemicznej, napisze w ilu knajpach pracowałam

Gość patusiacyk
No właśnie niby po studiach:P Ja po gimnazjum i mam ładnie opracowane cv. Pracowałam jako pomoc w biurze dorywczo, w sklepie z kosmetykami, recepcja. I bez problemu rozwinęłam cv.Miałam też kurs barmański. A ta uczona i nie wie. Wszystko wpisz.

Gość padłam
cv to życiorys, oczywiste że nie wpiszesz że gdzieś pracowałaś tydzień, zależy ile tych prac było... ja ze względu na to że było mało wpisywałam nawet jednodniową inwentaryzację... Bo inaczej wychodzisz na nieroba...

Piszesz tylko te rzeczy które mają coś wspólnego z obecną pracą i mogą się przydać Ale jeśli masz mizerne doświadczenie pisz wszystko

Jaheira widać to zależy od hr, bo u nas babki biorą pod uwagę wszystko byleby cv było przejrzyście napisane. Jakieś 2 tygodnie temu znów chodziłam na rekrutację w zastępstwie swojego przełożonego. I głwónie zapraszani byli ludzie, którzy na studiach cos robili poza studiowaniem, a niekoniecznie związane było to z profilem fimry np. właśnie praca w knajpie.

Gość gyrenowium1
zawsze mozesz to wpisac w rubryce jako dodatkowe doswiadczenie zawodowe. cv nie musi byc szablonowe, ja setki tysiecy innych. pracowalas na kasie? ok napisz co dala ci ta praca np. umiejetnosc bezposredniej obslugi klienta, pracy pod presja, ulepszanie zdolnosci komunikacyjnych itp

Gość wifigdańsk
mi się wydaje ze jest sens,zawsze to może się przydac. a CV to nie list motywacyjny przeciez,tam piszesz tylko to co jest zwiazane z praca o jaką się ubiegasz. tylko prosze nie pisz " miałą w szkłach praktyki ". jak juz to "miałam".