Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pradaa

To jednak ciąża!!!

Polecane posty

Gość Pradaa

Hej wszystkim. Ostatnio zrobiłam test po namowach mojego lubego i wyszły dwie grube krechy. Okres miałam ostatni raz pod koniec listopada (z tego, co pamiętam:) Sypiamy ze sobą bez zapezpieczenia i prawdę mówiąc byłoby cudem, gdyby w końcu nie pojawiła się mała fasolka :) ale do czego dążę... otóż - nie cieszyłam się zbytnio z tej calej ciąży. Ty studia, jakieś tam problemy finansowe i jednak poczułam taki dziwny smutek, że nie podołam... że nie dam rady... że zrobię tylko krzywdę dziecku i ... sobie... tak, wiem - podłe myślenie, ale poczułam odpływ sił :/ mam 24 lata i w sumie jest to dobry czas na poczęcie dziecka, ale cóż... zaskoczenie było. Do czego dążę... W tym samym dniu udałam się do ginekologa. Pani doktor oznajmiła, że jestem w piątym tyg. i parę dni. Coś ok. 6 tygodnia. Myślałam, że będzie trochę dłużej, skoro ostatni okres miałam coś ok. 25 listopada. Na USG pani doktor pokazała mi woreczek ciążowy, ale bez zarodka :( I teraz ta niechciana ciąża stała się chcianą! Zaczęłam się martwić i czytać i czytać i jeszcze raz czytać na temat rozwijania się zarodka :/ nie podbudowało mnie to niestety... Boję się, że może to być puste jajo, bo za późno zorientowałam się, że jestem w ciąży i nie dbałam o siebie! Od wczoraj wieczór pobolewa mnie brzuch i dziś od rana zaczął mi lecieć biały i gęsty śluz... Czy to coś poważnego?! Pani doktor mówiła, że wszystko ok, że mam przyjść za miesiąc, ale nic mi nie zapisała!!! Żadnych witamin i w ogóle :((

Gość zazdrosnaona987
objawy ciążowe nie ma się czym martić i kup te witaminy-GRATULUJE! :-)

Gość a jak długie masz cykle?
?

Gość lpp['kd
według ostatniej miesiączki wychodzi ze jesteś prawie w 8 tygodniu więc albo owulacja sie przesuneła albo ciąża przestała się rozwijać, skoro lekarz nic nie przepisał nie dał skierowania na badania to raczej to drugie...pozostaje ci czekać

Gość chodzę:)
W I trymestrze nie powinno przyjmować się żadnych sztucznych witamin z apteki. Jedynie kwas foliowy. Dopiero później wprowadza się witaminy.

Gość padłam
do 13 tc kobiety przyjmują kwas foliowy, dopiero potem przyjmuje się inne witaminy prawie wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży mają kwas więc nie bierzesz kwasu i witamin które go zawierają tylko sam preparat

Gość owulacja mogła ci się
przesunąć. masz normalne objawy ciążowe. a na badania zazwyczaj lekarz kieruje jak założy kartę ciąży. a ją zakłada zazwyczaj na drugiej wizycie, jak już sam jest pewien, że ciąża się rozwija. Także cierpliwości, bo ona jest jak najbardziej wskazana. Witaminy są bez recepty, niektórzy w ogóle nie zalecają ich brania jeżeli nasza dieta jest urozmaicona. nawet są podzielone zdania nt.kwasu foliowego. tak w ogóle to gratulację:) a ból brzuch w pierwszym trymestrze jest bardzo częstym objawem.

Gość MamusiaMaksika
tylko kwas i radze isc do innego ginekologa jeszcze

Gość takie male dziecko nie kuma
zacznij dbac o siebie .jedz produkty bogate w kwas foliowy.te z apteki sa sztuczne i wcale nie potrzebne.

Gość kungfu panda 3
bedzie dobrze.

Gość a jakie to są niby według
Was te ciążowe objawy które ma autorka? Ból brzucha to raczej nie objaw ciąży zdrowej a biała wydzielina pojawia się w ciąży ale zaawansowanej a nie przy braku echa zarodka !! Puknijcie się w głowę !

Gość silkona
Niepoważna ta ginekolog! Skoro nie uwidoczniła echa zarodka to każe ci przychodzić za miesiąc? W OM jesteś w 8 tc, ja w 8tci3d na usg widziałm juz małego człowieczka - głowa, tyłów, zalązki rak i nóg...Oczywiście mogłas miec później owulacje, ja miałm 15-16 dc.

Gość silkona
O witaminach decyduje lekarz. A anonimowa kobieta na forum, która bez podstawy pisze "nie powinno się"! Są witaminy dla kobiet w I trymestrze.

Gość Pradaa
Dzięki za odp!! Wiecie, trochę martwi mnie wynik progesteronu (3,26) - czy to nie za duży? Dodam, że to wynik jeszcze sprzed ciąży! Prolaktyna też ponad normę, niedużo, ale jednak :/ hmm... pani ginekolog niezbyt mnie pocieszyła. Skierowała od razu na badania prenatalne nawet! A jak próbowalam z niej wyciągnąć jak to jest z tymi zarodkami, to powiedziała: Za miesiąc zobaczymy, wszystko powinno być ok... i tyle :/ może panikuję za bardzo?

Gość Pradaa
Co do długości moich cykli - ooooj są bardzo różnie... Mam problemy z miesiączką odkąd pamiętam - byłam skierowana pod tym kątem na badania. -progesteron -czas protrombinowy -wskaźnik protombinowy -INR -fibrynogen -aminotransferaza alaninianowa -aminotransferaza asparaginianowa -bilurbina całkowita -glukoza -tsh -ft3 -ft4 -prolaktyna -testosteron -SHBG -FTI - wsk. wolnego testosteronu Okres miałam czasem co 2 miesiące... czasem na początku miecha, czasem na końcu... co najważniejsze - przeważnie miałam tak, że okres miałam przez trzy dni a kolejne trzy prawie czarne, gęste plamienie :/ Czy to będzie miało jakiś wpływ na ciążę? Przyznam szczerze, że trochę zaniedbałam swoje zdrowie w tej sferze :(