Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukany:/

oszukany w pracy, wejdz, pomoz

Polecane posty

Pracowalem kilka miesiecy na czarno. Wiem, ze nie wolno, ale nie bylo innego wyjscia, z czegos trzeba rodzine wyzywic. Bylem wtedy zarejstrowany w Urzedzie pracy, nadal jestem. A problem mam taki, ze ten moj niby szef nie wyplacil mi pieniedzy do teraz. Co byscie zrobili na moim miejscu? Wyslalem mu w tamtym tygodniu linka z strony o prawie pracy, na ktorej jest napisane co mu grozi za to. Ale olal mnie... Co mam robic?

pomoze ktos?

Gość marumulkakaaa
do ppipu zglosic. tylko musisz miec swiadka ktory poswiadczy ze tam pracowales.

Ze mna pracowal syn i taki jeden znajomy, oni sie beda liczyc? To praca budowlana.

a Wy zrobiliscie to na moim miejscu?

Gość Le Soldat
zbierz kolegów i idź po swoje

Gość bimbi oipimpi
widzisz moj facet tez pracowal na czarno na koniec dostal marne grosze i taka prawda nic z tym nie zrobisz tym bardzoej ze byles wtedy zarejestowany w up. chyba ze jak ktos radzi do lasu i postraszyc - moj facet z jednym pracodawca tez tak zrobil i kasa sie znalazla nawet z nadwyzka

Gość fobistra
jak umowy nie podpisałes to jakim prawem pracy ty mu grozisz ? nonsens

Gość Nicolka....
Jak zlozysz pismo w sadzie pracy to bedziesz placil kare za wyludzanie od panstwa (bezrobocie). Twoj byly szef jest tu bezkarny, dostanie jakas smieszna kare za zatrudnianie na lewo a ciebie skarbowka zniszczy.

Gość chcę mieć swoje pieniądze
nie podpisalem bo mi nie dal co mialem podpisywac? codziennie mowil ze jakby jakas inspekcja to mamy mowic ze pracujemy od wczoraj a wyjscia nie mialem, rodzine musze jakos utrzymac...

Gość marumulkakaaa
q

Gość marumulkakaaa
q

czytalem te cale paragrafy i pisze tam ze moze zaplacic nawet 40 tys kary a ja tylko podatek od 'zarobionych' pieniedzy mozesz jasniej? bo myslalem ze to ja jestem tutaj gora...

pisze bo ojciec mnie o to prosil nie bede sie bawic w udawanie ;) czyli co mam mu powiedziec? ze tylko recznie da sie to zalatwic a w sady nie ma sie co bawic? a moze jednak bym sprobowal? zalamany jest, kupe kasy mu wisi, teraz bez pracy jest...

Gość marumulkakaaa
zadnej karty nie distaniesz, Najlepiej pogadaj z kims kto tam pracowal. i TEZ GO OSZUKAL. Zlozcie pozew biorowy do sadu pracy. Krok po kroku - najpierw zglosic to pipu ze pracodwaca zatrudnia na czarno i nie wyplaca wynagrodzenia. Jak koles jest niewporzadku to cos zawsze wykryja u niego - nastepnie pojsc do radcy prawnego i zlozyc wnisoek zbiorowy do sadu pracy. Radca prawny pomoze ci napisac takie pismo. Tylko musisz uwzglednic wszystko.Od kiedy dpo kiedy pracowales. Dzien po dniu ile h. Ile kasy dostales. Jesli masz swiadka to wqygrasz. Tylko byles zarejestrowany w Up. I tutaj ci nie powiem jakie problemy bedziesz mial. ale obic go to nie metoda. Pip i sad pracy na zlodzieji.

Gość marumulkakaaa
h

Gość ererrtrtrt
nic nie zrobisz, sam oszukiwales, jak PUP sie dowie ze robiles na czarno to zaplacisz ogromną karę

Gość marumulkakaaa
q

no wlasnie znalazlam mu taka strone o tym co temu facetowi grozi a co tacie wyslal mu linka ale olal totalnie, zero odzewu a myslelismy ze cos zdzialamy on tam pracowal z moim bratem i takikm jeszcze jednym facetem tylko oni sa swiadkami, wiecej nie ma nawet jak tam moze ktos widzial to nikt nie powie w sadzie, wiadomo jak jest... ererrtrrtt jaką kare masz na mysli? ja czytalam tylko o oddaniu podatku za ta 'wyplate' ktora on tacie da :O

Gość erwuirru6yrtgf
możesz też po Bożemu, daruj to w cholere nauczka na całe życie i czyste sumienie a jak tak bardzo chcesz to ju komus radzilam darmowe porady prawne w kosciolach sa organizaowanie. tu przykład: http://blwlad.website.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=33 To robiąc studenci pod okiem swoich wykładowców. korzystalam i polecam. Idziesz mowisz o co chodzi..oni nad tym mysla i na drugim spotkaniu mowia ci co bedzie w tym wypadku dla ciebie najlepsze. a jesli jestes z warszawy to kinika prawa: http://www.klinikaprawa.eu/?id=zasady-udzielania-porad-w-warszawie-12 w innych miastach tez to funkcjonuje szukaj klinika prawa

Gość marumulkakaaa
tylko musisz sie dowiedziec co ci grozi za prace na czarno w momencie kiedy byl zarejestrowany w up. a na ile cie oszukał?

jak ma darowac jak to jest kupa kasy? teraz siedzi w domu bez pracy, a jest jeszcze moj brat ktory sie uczy, musza z czegos zyc :O

dwa miesiace za darmo pracowal dokaldnie nie wiem, nie chce wytpytywac

Gość marumulkakaaa
q

Gość marumulkakaaa
nie mozna odpuszczac takim dupka. oszukal ciebie oszuka innych. a jak dostanie po tylku moze czegos sie nauczy. pip i sad pracy.

ale sluchajcie w umowie z urzedem pracy jest napisane ze zglosic fakt podjecia pracy trzeba przynoszac umowe skoro tata nie dostal umowy to jak?

a wiesz moze jak to jest z tym urzedem pracy? jakby mial miec jeszcze problemy to wole mu odradzic jakiekolwiek dzialania

Gość marumulkakaaa
a

Gość marumulkakaaa
z pup niewiem jak to jest. sama tak kiedys zrobilam i wygralam. i zadncyh konsekwencji nie ponioslam.

Gość marumulkakaaa
a