Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilith-marlie

rachunek za gaz - masakra

Polecane posty

dziewczyny, które macie dom 120-140m2 niebliźniak i niesegment ile miesięcznie w zimę płacicie za gaz (ogrzewanie, kuchenka plus woda).. właśnie sobie obejrzałam rachunek u babci - 330 metrow sześciennych i ponad 700 zeta??? ja w ponad dwa razy wiekszym domu przy 4 osobach, ktore uwielbiaja lac goraca wode w lazience zaplacilam za ostatnia fakture jakies 250zł. (ogrzewanie plus woda) Czy to jest mozliwe, zeby piec starego typu (bez tego bojlera akumulacyjnego) zeżarł tyle gazu w miesiac?

Gość Veroonikaa
niestety, możliwe

Gość jaaaaaamać
jak płacisz tak niskie rachunki to ja jestem aniołem świętym. w ogóle jaka ściema babcia za 330m2 płaci 700 zł a ty za 660m2 250? hahahahahahahahahahahahahahhahaha trafiasz na wioche.pl :D

Gość jaaaaaamać
a dobra m3 były, sorry.... to ja powinnam trafić na wioche :D

Gość dsdssfsdff
u nas za grudzien w domu 150 m przyszlo kolo 1000zł

Gość dsdssfsdff
u nas za grudzien w domu 150m przylszlo cos kolo 1000zł

Gość dsdssfsdff
u nas za grudzien w domu 150m przyszlosc kolo 1000zł

Gość ja mam 144 metry
i za gaz w sezonie grzewczym płacę co 2 miesiące 450-500 zł ( w tym ogrzewanie, woda i kuchenka), wychodzi mało, ale za prąd płace tyle samo w zimie co 2 miesiące, a to już jest bardzo dużo, ale za wygodę trzeba płacić.

Dziekuje za odpowiedzi, wyglada na to, ze babcie trzeba czym predzej obstyropianowac albo zawelnowac, bo pusci najpierw siebie, a w kolejnych miesiacach nas z torbami, cale cieplo chyba przez niedocieplone sciany w gwizdek idzie

Gość weweqwewqe
ja mam dom 165 metrów i rok temu za okres od połowy grudnia do połowy lutego dostałam fakturę na przeszło 2600 zł... Mam 18 stopni, w kuchni nie grzeję, okna niestety stare

Gość leniwadiwa99
ja za ogrzewanie centralne place 900 zl miesiecznie :/ i zeby chociaz cieplo bylo...ale nieszczegolnie. do tego gaz z butli, woda, prad. w zime wychodzi ok. 1,5 tys oplat a bogaczami to my nie jestesmy. masakra

My za ocieplony szeregowiec ok 160 m2 płacimy za ogrzewanie w zimie miesiąc w miesiąc 1000 zl. Jak widzę w skrzynce rachunek to już mi gula skacze. A nie mamy jakoś super ciepło, na gaz jeszcze jest kuchenka ale w sumie tylko obiady na niej gotujemy czajnik jest elektryczny.

Gość kolega ma mieszkanie
ogrzewane na gaz,plus ogrzewanie wody,50 m kw 800zl 1,5 mc duzo uważam

Gość masakra z zakupami
mam nadzieje ze babcia nie mieszka sama, bo przeciez to nie jest wydatek na starsza osobe.

Gość masakra z zakupami
dlatego cala Polska robi sobie drzewo. sciete czuby drzew tzw galeziowka-20zl za metr jak sie ma male piece w kazdym pokoju. tak robi moj narzeczony swoim rodzicom i wielu moich sasiadów.

kilka rzeczy ma znaczenie po 1 ocieplenie budynku i szczelnosc okien, po 2 rury pewnie babbcia ma stare stalowe o małej przepustowosci i zeliwne grzejniki a wy miedziane, po 3 sprawnosc kotła:)

Mm. Babcia ma w miare nowe ogrzewanie centralne - tak samo na miedzianych rurkach i stalowe grzejniki buderusa, a piec vaillanta. Okna plastikowe, ale co z tego jak drzwi wejsciowe ze szparami, wiatr hujacy po nieocieplonym strychu, nieizolowane stropy.. Mimo wszystko wydawalo mi sie niemozliwe, zeby zuzyc w miesiac 330m3 gazu. I mimo wszystko wydaje mi sie, ze przy wodzie warto zainstalowac ten zasobnik cieplej wody - mozna juz taki za ok. 2000 kupic,to sie zwroci w ciagu roku. Aaa U mnie o palpitacje serca to rachunek za prad mnie zawsze przyprawia :-)

Babcia mieszka sama, ale faktycznie nie sa to wytki na jedna osobe, renty rolniczej ma chyba z 800zl. No ale od czego sa wnuczkowie ;-D

Gość nawoija
My za dwa m-ce zaplacilismy okolo 800 zł. Kuchenka cala na gaz, domek na 45m2. Drugi dom 150m2 kociol weglowy, i na drewka. Znacznie cieplej niz w domku ale kociol dopiero od listopada mamy i na dobra sprawe nie policzylismy ile wybuliliśmy na to. Ale nigdy wiecej ogrzewania na gaz! Tak zdziera po kieszeni ze szok, a ciepla nieszczegolnie duzo daje.

Gość tikal
rodzice maja dom, ok 250m2, tat mowi ze wydaje rocznie 3500 na wode i ogrzewanie, nie oszczedzaja

Gość pawciopp
napiszcie ile kosztuje metr sześcienny gazu ziemnego.Obliczcie na podstawie ostatniego rachunku.

Gość zauważcie ze
gaz sam w sobie nie jest dogi najdroższe są opłaty przesyłowe stałe i zmienne, a do tego abonament i już cena robi się kosmiczna

Gość katiahhaa
wow strasznie duzo placisz. ale mialam tak samo. pomogla dopiero zmiana dostawcy gazu. wybralam firme axpo bo moim zdaniem maja najlepsza oferte na rynku. sprawdz sobie sama - mysle ze duzo zaoszczedzisz

Gość gość
się kuźwa palić nie chce w centralnym to teraz plać

Gość gość
My mamy ogrzewanie na gaz, kuchnie na gaz i samochody i uwazam ze to zawsze najtansze rozwiazanie. Gaz z http://gal-gaz.pl/ ma do tego najwyzsza jakość, mozna stwierdzic chyba tez ze jest wydajny:) Bo zuzycie nie jest az takie duze jak nam sie poczatkowo wydawalo:)