Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda, prawda, szczera prawda

Ślub - tak czy nie ????

Polecane posty

Powiedzcie mi dziewczyny, ale tak szczerze, która z was bardzo chciałaby już wziąć ślub i dlaczego ?? Lub też, która by nie chciała i dlaczego ?? Pisząc wypowiedzi, jeśli możecie podajcie mi swój wiek :) Jestem ciekawa, czy niektóre z Was mają podobne poglądy do moich :)

Gość juuuhebeeeee
ja bym bardzo chciała, ale mój facet mi się jeszcze nawet nie oświadczył.. więc jak mam to planować, to ja nie wiem :( Mam 23 lata i jesteśmy razem 3 lata.... ehhh

Gość makowniczka
ja też bym chciała.. ale przecież nie będę mu się narzucać.... Lat 21, od 5 lat razem

Gość zmarnowaana na maxa
ja uważam, że to nie ma sensu... mam 24 lata, mam faceta z którym mieszkam od 5 lat... o zaręczynach ani słychu ani widu... więc to chyba nie ma sensu.. na zawsze będziemy żyć w konkubinacie

Gość pirulina
Ja tqak zyłam 12 lat.....faceci to tchórze

Gość lalalaaalllaaalalala
ja (my :p) bardzo chceilismy wziac slub, staz zwiazku to 3 lata i praktycznie od poczatku mieszkalismy razem dlaczego slub? 1.bardzo sie kochamy i wiedzielismy,ze spedzimy ze soba reszte zycia i chcielismy juz budowac swoja wlasna rodzine 2.bo zylismy juz jak rodzina, maz i zona 3. chcialam nosic nazwisko meza i abysmy byli prawdziwa rodzina 4.wspolnie zalatwialismy wiele spraw, prowadzilismy interes itd i nawet mowilismy o sobie maz to,zona tamto bo czulismy,ze nazywanie siebie dziewczyna,chlopak czy partner,partnerka jest niepowazne na tym etapie zwiazku i milosci i wcale nie oddaje tego,ze traktujemy sie powaznie

a może jeszcze napisać skąd pochodzicie ? z miasta, ze wsi ? Ciekawa jestem czy to ma związek, dlaczego tak badzo chcecie ślubu wlaściwie ? co w tym fajnego ? chcecie już mieć teraz dzieci ? ja wyszłam za mąż w wieku lat 24, bo mój facet cisnął strasznie - był wierzący po prostu i dlatego mu zależało, sama raczej wolałabym ślub koło 30, teraz mam 27 i co prawda nie żałuje swojej decyzji, ale chyba pokorzystałabym jeszcze z wolności, dzieci na szczęście nie mam, więc mogę się jeszcze bawić - żałuję, że nie mogę chodzić na randki ;)

aha ja mam 26 lat (slub kiedy mialam 25 ) oswiadczyny rok przed slubem moj m lat 29

moj m z krakowa ja z miasta 35 000 mieszkancow :-) ale przyjechalam na studia do krk i juz zostalam bynajmniej nasz slub nie byl powodowany religia ;-) oczywiscie slub byl koscielny,ale pobralismy sie ze wzgledu na wyznanie obecnie jestem w ciazy

Gość zmarnowaana na maxa
nie wyświetla

slub wzielam dwa razy. Raz w wieku 19 lat a drugi raz w wieku 27 lat. Nie potrafie myslec powaznie o zwiazku, jezeli facet si nie zaangazuje ze wszystkich stron. Slub pozwala ci na szczere poznanie partnera. Dziecko jednak zrob sobie po paru latach malzenstwa , jak juz naprawde bedziesz pewna, ze twoj wybranek to ten wlasciwy.

Gość lalolalalalalalola
ja mam 21lat i chcialabym wziac slub za 1,5-2 lat z mezczyzna,ktorego kocham(23lata),tyle ze on nie wie,ze,go kocham.....smutne,prawda?

Ja już bardzo chcę wyjść za mąż co niedługo zresztą nastąpi. Oboje z narzeczonym mamy stabilną sytuację finansową, kupujemy mieszkanie w tym roku więc czemu by się nie pobrać? ;) I już nie chce nam się szukać miłostek. Mam ochotę na stabilność.

Gość a ja mam inaczej
23 lata , 5 lat w związku i ślubu nie chcę(przynajmniej przez najbliższe 3 lata). Po prostu jestem na to za młoda :) I ślub nie jest mi potrzebny, by czuć, że mój związek jest poważny.

Gość Mam prawie 29 lat
i nie chcę brać ślubu. w ogóle. nie chcę miec dzieci ani sie wiązać. To nie dla mnie. Niech sobie babki gadaja co chcą, nie kazdy ma instynkt macierzynski i jest stworzony do życia w spoleczeństwie....

Gość Zamyslona ona 26
ja mam 26, moj facet 38, 3 lata razem, on sie nie oswiadcza a ja sie ciesze bo jakos nie jestem fanka slubow, jest dobrze to po co komplikowac :p :p ja z miasteczka on z duzego miasta

Gość szczesliwa jak jest
ja 26 lat, moj 38 razem 3 lata, ja z miasteczka on z miasta, jakos sie nie oswiadcza a ja sie ciesze bo jakos nie czuje sie gotowa, jakos slub i zakladanie rodziny czuje ze nie dla mnie :p

27 lat 1,5 roku po ślubie,mąż naciskał wiec uległam...ja sama spokojnie bym poczekała do 30-stki nawet,nie planuje dzieci w najbliższym czasie wiec nie miałam parcia na ślub.

aha, a ja bym bardo chciała, ale nie wiem jak mu to powiedzieć ;D

Ślub tak - ale dla przyjemności. Kredyt potrafi związać bardziej niż papierek z urzędu, że ten pan jest moim mężem.