Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważkaa

Czym sie różni miłość od przyjaźni?

Polecane posty

Gość MIŁOŚĆ JEST
PRZEREKLAMOWANA choć przyzanm że to bardzo miłe uczicie jednak długo nie trwa w różnych przyczyn ...... ale warto ryzykować i się jednak zakochiwać ... love love love :) :* :* :*

Gość ważkaa
nie, nie hajta sie, bo latka lecą :-D są naprawdę zakochani :-D zrestzą ona to nie ejst typ kobiety która przejmowałaby sie latami i brała do życia byle co, byleby było, nie , na pewno nie

Do przyjaciela nie masz pretensji, że się z kimś spotyka. Ale jeżeli kochasz nie możesz sobie wyobrazić sytuacji, że ta osoba kocha kogoś innego .

Gość Kroszka30
Jedno drugiego nie wyklucza wiem coś o tym.

ważka - w odpowiedzi na Twoje pytanie - możesz kogoś kochać, a niekoniecznie tej osobie ufać. Możesz chcieć ufać, ale znać daną osobę na tyle, żeby za nią nigdy nie ręczyć. Miłość partnerka jest o tyle wyjątkowa, że łączy w sobie elementy przyjaźni (lojalność, zaufanie), ale też jest pełna czułości, intymności i pożądania. Wszystkie te elementy mogą występować samoistnie lub w różnych kombinacjach, ale razem dają właśnie miłość partnerką. I nie można jej porównywać do miłości "romantycznej" (co to w ogóle jest za określenie?!).

Gość ważkaa
wbił się ;-) dziękuję za wpisy, dają do myślenia :-)

Gość ważkaa
Kroszka30 napisz coś więcej :-)

Gość ważkaa
moze teraz ktoś sie dołączy do rozmowy i doda coś ciekawego?

Gość tytytytyiiii
ważka czy to nie czasem twój kolejny temat o miłości przyjaciela?

Gość do tej wyżejjjjjj
nie rozumeim jakei znaczenie ma twoje pytanie :-O jest po rpostu głupie, jaki ma sens i jakie znaczenie? Miłosć to płonąca przyjaźń :-)

Gość Pikumikuu
Przyjazn jest wspaniala, kiedy jestem z przyjacielem czuje sie wyluzowana, bezpieczna radosna i moge pozwolic sobie na durnoty... Jezeli kogos kocham, mysle o tej osobie caly czas, to z nia chce wszystko robic i to jednak jej a nie przyjacielowi moge powierzyc moje wszystkie przemyslenia bo wiem ze ta osoba jest tylko dla mnie i ja jestem dla niego najwazniejsza i oceni mnie inaczej niz przyjaciel. Do przyjaciol zawsze jest lekki dystans, jakas rywalizacja, nie stawiaja mnie na 1 miejscu a moja milosc daj mi poczucie wyjatkowosci. :)

Gość Nie wiem czy walczyć
Jestem własnie żywo zainteresowana tematem.... Poznałam mężczyznę, z którym na początku lączyly mnie tylko dlugie rozmowy na różne tematy. Potem wkradła się do tego jakaś dawka erotyzmu, i w końcu doszło do zbliżeń. Nie planowaliśmy tego, ale coś wisiało w powietrzu. Po jakimś czasie zorientowałam sie, że go kocham. Ale on mnie chyba nie.... :( Traktuje mnie wlaśnie jak przyjaciółkę, i jestem tym kompletnie załamana, chce mi się płakać, nie chcę nikogo innego, irytują mnie inni mężczyźni bo nie są NIM. :( :( :( Zrobiłabym wszystko, żeby go zdobyć, ale nie wiem jak :( Dobija mnie to coraz bardziej, cokolwiek przestało mnie cieszyć. Jak o niego walczyć? :(

W związku jeśli nie ma seksu to nie ma i miłości. Jeśli się nie ma szczerości, to nie ma i przyjaźni. Amen.

Gość chyba trochę pzresadzaszzzz
a w związku nie potzrebujesz szczerości??? :-O

Gość jak to czym
niczym