Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..Justyna..

Ile czasu do oświadczyn? :)

Polecane posty

Gość ..Justyna..

Witam wszystkich serdecznie :) Mam 21 lat i jestem studentką pierwszego roku pedagogiki. Mój R. ma 24 lata i studiuje zaocznie Bezpieczeństwo Narodowe. Jesteśmy razem juz od 4,5 roku i zaczęłam się zastanawiać kiedy mogę spodziewać się zaręczyn. Jak myślicie dziewczyny... sporo to jeszcze zajmie? Jakie są Wasze doświadczenia? Może można to jakoś przewidzieć? Są jakieś "znaki dymne"? :) Mieszkamy razem juz prawie pół roku i parokrotnie mówił mi, ze dobrze mu się ze mna mieszka, że jest ze mna szczęśliwy, itp. Czasem zdarzy mu się coś wspomnieć o małżeństwie czy dzieciach. Mówiąc o przyszłości uzywa słowa MY, a nie JA. Wszystko jest na jak najlepszej drodze, a mimo tego nic sie nie dzieje. Może dlatego, ze nie może znaleźć pracy i przez to może odkładać tą tak ważną deklarację? Czekam na komentarze :) Za każdą waszą opinie bardzo z góry dziękuję.

Gość happylve
a może jest typem mezczyzny który woli "luźny" związek?

Gość .wredna jędza
Pragmatyczni mężczyźni oświadczają się, kiedy i oni i ich partnerki są już zdolni zacząć życie na własny rachunek. Skoro studiujecie, to zakładam, że nie macie jeszcze takich dochodów, żeby żyć bez wsparcia rodziców. ;) Możliwe więc, że czeka, aż i on i Ty skończycie studia.

Mój mi się oświadczył po nie całym roku związku ;] Ale wiadomo, oświadczyny jedno, a kasa na wspólne życie drugie, więc tak sobie już żyjemy zaręczeni 2,5 roku ;)

Gość piąta pora roku
up

Gość DorotazOz
mój tata się chajtną z mamą po 4 miesiącach znajomości a oświadczył jej się tak że dał jej pierścionek i powiedział masz a mama się spytała z jakiej okazji a tata że z okazji zaręczyn :D no ale oni mieli już prace i byli niezależni finansowo

Gość
moj po jakichs 3-4 mies. i tak 6 lat bez ciagu dalszego. i rozstanie.

Gość ..Justyna..
"Możliwe więc, że czeka, aż i on i Ty skończycie studia." Jeśli masz racje to jeszcze sobie poczekam... dopiero rozpoczęliśmy studia. On wcześniej pracował - z dniem 01.11 stracił prace wiec zdecydował się na uczelnie. Ja wcześniej robiłam szkołę średnią. Ja nie oczekuje, ze zaraz po zaręczynach zaczniemy ten szał związany ze ślubem. Chciałabym poczuć się stabilnie. Dziewczyny....przecież każda z Nas marzy o tej błyskotce na palcu.. :)

Gość piąta pora roku
up

Gość Huehuehueeee
A skąd niby my mamy wiedzieć kiedy twój koleś Ci się raczy oświadczyć. Idź do wróżki jak chcesz to wiedzieć, a nie na forum.

Gość .wredna jędza
Pamiętam na studiach, byłam wówczas jakoś na pierwszym albo drugim roku. Byłam wtedy z moim facetem jakoś 3 lata, koleżanka podobnie. Ja mojemu powiedziałam, że najpierw muszę mieć co najmniej magistra, a potem ślub, więc jak ma mi się oświadczyć, to najwcześniej na 4. roku ;) Jej oświadczył się na drugim, szał, radość. I po roku zerwane zaręczyny, bo stwierdzili, że po zaręczynach chcą zamieszkać razem, a rodzice stwierdzili, że jak młodzi chcą bawić się w dorosłość, to na całego - odcięli im dopływ gotówki. Zaczęły się kłótnie i miłość prysła. Masz 21 lat, jeszcze kupę czasu na zaręczyny i te sprawy, teraz korzystaj ze studenckiego życia. ;)