Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vinkipinki

czy mam prawo zerwac przyjazn?

Polecane posty

Gość vinkipinki

Kochane, moze wy mi cos doradzicie bo sama nie wiem co mam zrobic . Otoz mam przyjaciolke ktora znam od wielu lat.jakis czas temu kiedy bylysmy jeszcze na studiach ona zaszla w niechciana ciaze. W sumie tylko ja i jej facet wiedzielismy ze ona jest w ciazy. Niedlugo po tym ona zadecydowala o aborcjii bo studia ,bo nie ma warunkow do wychowania dziecka , bo to , bo tamto.Oboje z jej facetem staralismy sie przekonac ja aby tego nie robila bo zawsze jest wyjscie z kazdej sytuacjii . Niestety ona sama podjela decyzje i usunela ciaze. Teraz sytuacja wyglada tak, ze od prawie dwoch lat staramy sie z mezem o potomstwo i nic . Kazdy miesiac to wyczekiwanie w katorgach na pozytywny test. Ale niestety ...Czesto placze i zastanawiam sie jak to jest, ze niektorzy nie chca dzieci a pomimo tego zachodza w ciaze a niektorzy staraja sie latami i nic. Jest to strasznie nurtujace dla mnie. Wiem , ze moze teraz przemawia przeze mnie czysta frustracja ale nie potrafie przebaczyc przyjaciolce ze kilka lat temu usunela ciaze w zasadzie bez jakiegos konkretnego powodu kiedy my tak bardzo pragniemy potomka i nic.Przez to zastanawiam sie czy nie zerwac z nia przyjazni, bo tak latwo machnela reka na inne zycie. Ot tak, bez powodu.

Ja tam nie widzę większego związku, bo skoro wtedy z nią nie zerwałaś kontaktów to niby z jakiej racji masz jej coś wypominać po latach...

Gość jhbhb
dlaczego zerwac ? bo ona usunela? wiesz co ja tez staralam sie kilka lat. jedni chca a inni nie. tak to juz jest. to jej sprawa. dlaczego jestes zla na nia? posluchaj kobieto jezeli ona zdecydowalaby sie na te dziecko to nie ty musialabys je wychowac i wykarmic tylko ona. to jej zycie. zachowujesz sie glupio

Gość kossa na kamień
nasz prawo zerwac co chcesz to twój wybor i twoja odpowiedzialnośc za ten wybór ale powody jakie tu podajesz są co najmniej infantylne

Gość izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chyba masz z głowa autortko, to było jej zycie i jej wybór

Gość autorkooooo
zrobcie badania a dwa lata to jeszcze nie jest katastrofa ja czekam juz 5lat na dziecko

Gość agataaga
wiesz co, mi rownież wydaje się że to, co ona zrobiła i to ze Ty teraz nie możesz mieć dzieci, to zupełnie dwie rózne sprAWY I SKORO wtedy ni zerwałaś przyjazni, to teraz po kilku latach byłoby to wręcz głupie, no ale zrobisz, jak uważasz

Gość fsafsafsa
szkoda mi tylko ze ona tobie zaufala, a ty ją zawiodłaś. ty ją nie ona ciebie. to ze "komuś" jest lepiej nie oznacza ze mamy go zostawic, to samo z powodu urody, bogactwa czy powoddzenia.

Gość oj tammmm
autorko straszna egoistka z Ciebie ...