Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyb...

czy to, ze sie jadlo wszystko w trakcie ciązy spowoduje

Polecane posty

Gość hyb...

ze dziecko po urodzeniu bedzie moglo jesc wszystko, nie bedzie alergii?

Gość cinamonic
:D:D: jasne, ze tak najlepiej jedz schabowe codziennie to sie nie bedziesz musiala z mlekiem pierdzielic, dasz schaba w lape dzieciakowi i po problemie:D

Gość hyb...
czemu to takie smieszne?

Gość blablabalbalaiehfnlsk
bo to pod zabobon podchodzi...chociaz ... moja siostra nie jadla, żarłaaaaaaaaaaaaa nabial - tony serków, jogurtów, sera żółtego i jej dziecko nie dość ze ma skaze to jeszcze w sumie nic innego nie je.

Gość kjsdwa;
raczej jest odwrotnie.Jak przesadzisz z miodem dzięcko będzie alergikiem na produkty pszczele to samo z orzechami

wręcz przeciwnie- nie jedz zbyt dużo orzeczów- bo dziecko będzie podatne alergicznie- lekarz powiedział o tatarze zapomnij- chociaż ja płaczę w poduszkę co noc- jestem dzielna:P sery pleśniowe- nie powinno się cebula- wali po żołądku i tobie i dziecku moja mama wsuwała czekoladę i kredę szkolną tonami i zafundowała mi skazę białkową co konkretnie masz na myśli- jedzenie czego??

co za kafe... posta nie wstawiło;/ nie jedz orzechów- bo uczulisz dziecko serów pleśnowych, tatara i surowych mięs moja mama pochłaniała nabiał ze mna w ciąży i tym samym mam ciężką skazę białkową... więc nie przeginaj- bo wiele takich przypadków sie obserwuje cebuli nie jedz na kanapkach bo niszczysz żołądek i toksyczna jest dla dziecka

Gość a ja myślę sobie że
nie powinnaś jeść produktów z niepasteryzowanego mleka, jeść wątróbki i przesadzać z dużą ilością ryb morskich (mogą zawierać metale ciężkie, np rtęć). A co do orzechów moja mama jadła po 1-2 kg włoskich orzechów dziennie w ciąży ze mną i nie mam na nie uczulenia więc nie wiem w jakim stopniu się to sprtawdza

Gość a ja myślę sobie że
mi lekarz zabronił wątróbki ;)

Gość Nie wolno jeść watrobki
W ciąży !!!! Ma kilkanaście razy wiecej witaminy A niż dawka dzienna dla kobiety w ciazy! Witaminy a w takiej ilości jest bardzo teratogenna.

Gość Nie wolno jeść watrobki
Wątróbka zawiera bardzo dużą ilość witaminy A: - wątroba cielęca - 21926 mikrogramów, - wątroba wieprzowa - 13000 mikrogramów, - wątroba wołowa - 14400 mikrogramów, - wątroba drobiowa - 9304 mikrogramów w 100g produktu. Obecnie przyjmuje się, że zapotrzebowanie na tę witaminę wynosi 530 mikrogramów (na poziomie średniego zapotrzebowania), a górny tolerowany poziom spożycia (czyli taki, który nie zagraża zdrowiu matki i dziecka) wynosi dla ciężarnych poniżej 18 roku życia 2800 mikrogramów, a powyżej - 3000 mikrogramów, a więc znacznie mniejszy, niż zawiera wątróbka.

Gość Bądź sobą
O orzechach nie słuchaj można jeść tylko unikać trzeba fistaszków najnowsze badania to wykazały. Poczytajcie w internecie. Co do wątróbki mam niska hemoglobine i z lekarka na początku próbowaliśmy podnieść ją dieta. Dała mi ulotkę która mają wszyscy lekarze w przychodni więc była na niej też wątróbka wykreśliła i powiedziała że w ciąży surowo zabronione. Nie pytałam dlaczego bo jak nie wolno to nie wolno i już:)

Gość Bądź sobą
A autorka pewnie pytała pod kątem karmienia piersią czy będzie mogła również jeść wszystko bo wiadomo że więcej rzeczy zabronionych. Moja mama mówiła że jadła prawie wszystko oprócz wzdymających i mi nic nie było:)

Gość hyb...
ja wszystko jem bo ponoc jak sie wszystko je bez wydziwian, ze tego nie wolno tego nie, to dziecko potem bedzie moglo wszystko jesc ps. dzieki za wpisy

Gość gryczka
Nie wiem, czy to ma jakikolwiek związek. W ciąży jadłam niemal wszystko - dużo nabiału, od czasu do czasu ryby wędzone, tuńczyka z puszki (oczywiście w rozsądnej ilości), miód, cytrusy, orzechy, czekoladę. Syn ma 2 lata i póki co nie zaobserwowaliśmy alergii pokarmowej na nic. A je wszystko.