Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Borderliner123

Niestabilność emocjonalna

Polecane posty

Gość Borderliner123

Psychologią interesuję się od dawna ale dopiero ostatnio wpadłem na termin "niestabilności emocjonalnej" i stwierdziłem, że to pasuje idealnie do mnie. Przejawia się to tym, że czasami jestem w stanie góry przenosić, podobam się sobie, mam wiarę w siebie i ego. Myślę, np że każda dziewczyna/praca może być moja bo przecież jestem taki zajebisty ale w międzyczasie pod wpływem różnych czynników np. odrzucenia lub zazdrości łapię takiego doła, że nagle to wszystko co napisałem wyżej dosłownie znika. Odechciewa mi się wręcz żyć, wtedy czuję się brzydki, samotny i pusty, bez celów życiowych. Wszystko widzę ze złej strony, społeczeństwo jako idiotów sterowanych przez rząd, kobiety jako szmaty i głupie c*py, które marnują swoje życie z facetami skur*ielami tylko dla pieniędzy, nigdy nie zaznały dobrego seksu i marnują swoje boskie ciała, lub facetów, którzy dbają tylko o swoje potrzeby, wykorzystują naiwność kobiet i w dodatku mają powodzenie w życiu mimo braku mózgu - praktycznie to wszystko prawda ale ludzie żyją pozorami nie wgłębiając się w sens. Co najgorsze czuje to wszystko mimo iż mam dobrą pracę i seks układy z kobietami, które zdobyłem podczas "pozytywnego nastawienia". Mam też przyjaciół i rodzinę, na których mogę zawsze liczyć ale podczas "złego nastawienia" to nic nie daje. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was też tak ma i być może to jest właśnie "życie" a ja wyolbrzymiam i robię z siebie psychola?

Gość mistymisty
Mi to bardziej wygląda na CHAD.

Gość Borderliner123
dzięki, to CHAD to cięższy stan niestabilności emocjonalnej, który pominąłem ale gdy się w niego wczytuję to myślę, że objawy tego są jeszcze za mocne dla mnie chociaż podobne.

Gość mistymisty
Mi stwierdzano BPD a teraz CHAD.

Gość Borderliner123
i co? Jedziesz na psychotropach czy jest na to jakiś inny sposób?

Gość mistymisty
w BPD masz wahania co kilka dni a nawet minut, w CHAD epizody depresji i mani trwają dłużej i w dużych odstępach, np kilku miesięcy.

Gość mistymisty
Biorę lit bo to podstawa, oprócz tego 4 inne leki na depresję no i psychoterapia.