Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobry.chlopak

Czy warto być dobrym człowiekiem?

Polecane posty

Gość dobry.chlopak

Czy warto być dobrym człowiekiem? Przecież wtedy jesteśmy wykorzystywani! Moja dziewczyna rzuciła mnie, bo powiedziała, że byłem dla niej za dobry i ona z frajerem nie będzie! Czy naprawdę w dzisiejszych czasach trzeba być chamem? Tylko tacy mogą być szczęśliwi... ?Wychowałem się w dobrej rodzinie i ciągle mi powtarzali, że trzeba pomagać. Że dobro powraca.. Gówno prawda.. Teraz nie potrafię być zły.. Czy jestem skazany na samotność? Ostatnio jechałem samochodem. Kierowca za mną zaczął mnie wyprzedzać. Chciał szybko zdążyć przed samochodem z przeciwka i wpadł w poślizg. Za sekundę znalazł się w niewielkim rowie. Nikt oprócz mnie się nie zatrzymał i mu nie pomógł. Wyszedłem z auta, zapytałem czy nic mu nie jest, pomogłem mu wydostać auto z rowu, na szczęście nie było na tyle uszkodzone, żeby nie mógł nim dalej jechać. Zatem skoro auto było sprawne to po prostu w nie wsiadł i pojechał. Nie usłyszałem nawet słowa "dziękuje". Miałem tylko tą ogromną pieprzoną satysfakcję ;) Ale chciałbym w końcu znaleźć dziewczynę, która nie leci na chama i nie wykorzystuje dobrych ludzi. Myślałem, że bycie w związku to pomaganie drugiej osobie w problemach... Nie mówię tutaj o przesadzaniu. Na przykład kobieta leży na kanapie, ogląda TV i mówi że chce herbaty, no bez przesady że jej zrobię :D Ale jeśli jest chora, np. przeziębiona, albo miała ciężki dzień w pracy to wtedy nie potrafię odmówić.. :( Tylko jakbym ja leżał w łóżku i był ciężko chory, miał wysoką gorączkę i zaschłoby mi w ustach to herbaty bym się nie doczekał, więc dobro nie powraca...

Gość imaginare
...dobro powraca i zło powraca , a dobrym człowiekiem warto być, tak myślę i tego uczę moich synów.

Gość Elektronikełe ausf.I
nie warto być dobrym, bo dobro przegrywa, dobrych ludzi się wykorzystuje, zło zawsze wygrywa bo ma więcej atutów do wykorzystania,

Gość dobry.chlopak
To zależy czy wierzysz w Boga.. I czy wierzysz w to, że kiedyś ktoś ci wynagrodzi za to co w życiu dobrego zrobiłaś. Ale ja to życie też chce przeżyć jakoś normalnie, a dziewczyny nie znajdę, bo mm do nich słabość i często daję się wykorzystywać,na początku im się to podoba ale potem je to nuuudzi.. nie rozumiem kobiet.. lubią być zdradzane, poniżane... lubią mieć mężów alkoholików, może nie są z nimi szczęśliwe ale przynajmniej nie jest z nimi nudno :D

Gość dobry.chlopak
Tylko co to znaczy być złym człowiekiem? I czy wtedy także ludzie się od ciebie nie odwrócą?

Gość kossa na kamień
w kategoriach warto.nie warto zawsze odpowiedx brzmi NIE ALE NAPISANO: Jezus mu rzekł: Czemu nazywasz Mnie dobrym? Nikt nie jest dobry, tylko sam Bóg a więc ewangeliczny lewy sierpowy czasami jest po prostu konieczny :)

Gość dobry.chlopak
Na przykład: mam takiego kumpla, który jest przykładem klasycznego chama. Laski na niego lecą, on się nimi bawi, czyli innymi słowy wyrucha je :D dosłownie ;p po czym po prostu je rzuca... one przez niego cierpią.. dzwonią do niego... kilka razy zmieniał numer telefonu... ale to ma też swoje wady... bo on także jest samotny z jedną laską nie był dłużej niż tydzień, zmienia je jak rękawiczki... ale jemu to chyba nie przeszkadza.. w końcu jest kochany przez kobiety, bo "dostarcza im emocji" łez, smutku, radości, i ch** wie czego :D one to kochają... w końcu nie bez powodu oglądają te swoje seriale, w których ciągle słyszy się o rozwodach, zdradach, itp. producenci tworzą takie gówno bo to się dobrze sprzedaje... Kto chciałby oglądać serial, w którym jest idealna rodzina!?

Gość dobry.chlopak
up up co o tym sądzicie? m.in. o tym kumplu także!? lubicie to kobiety?

Gość ....../.
niestety nie warto , w dzisiejszym świecie trzeba walczyć o przetwanie , po trupach do celu , nie wiem ile masz lat ,ale pomnisz moje słowa

Gość anois262
NIGDY nie chciałabym miec chlopaka ktory jest chamem, wiem że wlasnie na takich dziewczyny w wiekszosci lecą ale potem dziwią się że powstają np na kafe wątki pod tytułem "mój chlopak mnie nie szanuje" albo "w sobote slub a dostalam od narzeczonego po ryju". Nie rozumiem tępych lasek które tzw. dobrego chłopaka rzucają na rzecz idioty

Gość Elektronikełe ausf.I
cvbdcg

Gość ....../.
a twój kumpel hmm ja bym go nie chciała , niemniej jednak nie dałabym też sobą pomiatać tak jak te jego dziwy , on sie nimi pobawi ,a na partnerkę wybierze laskę z charakterem,to myślę.

Gość jak najbardziej jest możliwe
trzeba być ludzkim!

bylam kiedys przez jakis czas(na szczescie krotki) z takim chamem, co zdradzal itp. a tak wogole to taki niby dobry i kochany. nigdy wiecej. teraz jestem szczeszliwa z kochanym, dobrym facetem, nie wiem co laski widza w takich chamach, no czasem odrazu mozna tego nie widziec tak jak ja nie widzialam bo ten typ sie maskowal ale inni nie udaja jacy sa. mysle ze to przez zle wzorce w rodzinie i poza rodzina. np. taka rihana facet ja prwie zabil a ona na kolanach do niego wrocila.

Gość Lekka przesada!
W dzisiejszych czasach nie można być życzliwym człowiekiem.Ludzie nawet tego nie docenią.Byłam miła dla pracownika,a gdy zwróciłam jemu uwagę żeby przyłożył się do pracy to się obraził na mnie! Wyobrażacie sobie,zaczął mi grozić że odejdzie z pracy:D :D :D do czego to dochodzi? Rozbawił mnie bardzo.Od jutra będę służbowa, nie pozwolę na poufałość.Jeżeli nie pasuje to podziękuję za pracę.

Gość dobry.chlopak
No tak powstają tematy do rozmowy typu: "mój chłopak mnie zdradza, co robić.. kocham go" ale czy to znaczy, że gdyby wszystko było idealnie to nie byłoby tematów do rozmowy? :D przecież gdyby jakaś dziewczyna napisała "mój chłopak jest idealny i jestem z nim szczęśliwa" to wszyscy by po niej jechali, że jest naiwna, nie zna życia i ogólnie by jej zazdrościli i temat na tym by się skończył :D

Gość dobry.chlopak
"Lekka przesada" do czego to dochodzi.. Ale akurat z perspektywy pracodawcy i pracownika to lepiej, żeby pracodawca był asertywny, stanowczy... Może wtedy nie będzie uwielbiany, ale przynajmniej szanowany :D

Gość tak ja
myślę, że warto i ciagle w to wierzę, że dobro powraca. Sama zawsze staram się pomagać tyle ile tylko mogę, potrafię się poświęcić i sama nauczyć się jakiegoś materiału po tylko aby komuś kto mnie o to poprosił wytłumaczyć. Lubię pomagać innym i dla mnie to jest normalne, że wciąż komuś pomagam, ale sama nie potrafię prosić innych o pomoc, zawsze mnie to krępuję. A czy dobro do mnie powróciło? cóż...

Gość tak ja
myślę, że warto i ciagle w to wierzę, że dobro powraca. Sama zawsze staram się pomagać tyle ile tylko mogę, potrafię się poświęcić i sama nauczyć się jakiegoś materiału po tylko aby komuś kto mnie o to poprosił wytłumaczyć. Lubię pomagać innym i dla mnie to jest normalne, że wciąż komuś pomagam, ale sama nie potrafię prosić innych o pomoc, zawsze mnie to krępuję. A czy dobro do mnie powróciło? cóż...

Gość Singielek...
Podaj mi wiek swój i tej dziewczyny. Myślę, że to żadna tajemnica, a b. ważna kwestia.

Gość dobry.chlopak
ja mam 20, a ona miała 18

dobry chlopak zgadzam sie z tym co napisales tu - "gdyby jakaś dziewczyna napisała "mój chłopak jest idealny i jestem z nim szczęśliwa" to wszyscy by po niej jechali, że jest naiwna, nie zna życia i ogólnie by jej zazdrościli i temat na tym by się skończył " tak juz jest ze jest zazdrosc i zawisc, lepiej sie nie chwalic swoim szczesciem:) a dobrym musle ze warto byc ale tez trzeba sie znac na ludziach, zeby nie dawac sie wykorzystać,

Dobrym człowiekiem się po prostu jest, nie patrzy się wtedy czy warto czy nie warto. Albo jesteś dobry albo nie i tyle.

Gość Singielek...
dobry.chlopak Wiele razy już powtarzałem swoją wypowiedź na tym forum, ale zrobię to jeszcze raz. Kobieta dzieli sie w kategorii -dojrzałych emocjonalnie - mające "huśtawkę emocjonalną". Do tych drugich kwalifikuje się Twoja ex-dziewczyna. Dziewczyny te mają niską samoocenę, cierpią na "daltonizm wartości życiowych" i mają tendencje do toksycznych związków. Częstą potrzebą "huśtawki emocjonalnej" jej brak u kobiety: samorealizacji, kreatywności oraz ambicji co jest świadectwem jej "nudnej" osobowości. Należą one najczęściej do niższych sfer intelektualnych. Osobiście takie przeganiam na 4 wiatry. Poszukaj sobie kogoś o odmiennych, powyżej wymienionych, cechach.

Gość Singielek...
*Częstą potrzebą "huśtawki emocjonalnej" jest brak u kobiety: ....

Gość spoko loko
Też się nad tym zastanawiam. Mnie się wydaję, że ja jestem dobrym człowiekiem, albo tak jest albo mi się wydaję... Lubię pomagać innym, usmiecham się do ludzi, staram się nikogo nie krzywdzić w żaden sposób. Ale tylko Bóg wie, czy naprawdę jestem dobrym człowiekiem Zresztą w takich chwilach posługję się cytatem z Pisma św.: "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj".

Gość huehuehuehyhyhy
Nie warto być dobrym. Zapamiętaj to chłopie! :) Ja mam 16 lat i to wiem... :D:D laski lecą na kozaków i tego nie zmienisz. Jakim najlepiej być? Najlepiej być NORMALNYM a nie kozakiem. Normalnym w sensie wygadanym , z poczuciem humoru , imponującym kobiecie intelektem , wyglądem , charakterem. To tyle :) DObrym się być nie opłaca!

ale jak widzisz ze ktos chce na cos cie naciaganc poprzez twoja dobroc to dasz sie tak w konia zrobic bo jestes dobry?? no nie nie ma tak ze jest biale i czarne