Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samba123

Podróbki perfum na allegro

Polecane posty

Gość samba123

Kupiłam podróbki perfum na allegro 100 ml za 110 zł. Oczywiście sprzedawca nie zamierza oddać mi pieniędzy. Spór na allegro nic nie daje - wiem z doświadczenia i opinii setek osób. To samo z policją podobno. O 110 zł głupio iść na policję. Opinie na forach są takie, że policja nic nie robi w takich przypadkach bo to za mała szkodliwość czynu. Co wy sądzicie na ten temat?

Gość 88858
ja mialam identyczna sytuacje zglosilam sprawe na policje i odzyskalam kase w tydzien:)

Gość samba123
W jaki sposób tak szybko? Co policja poszła do domu tego sprzedawcy?

Skoro kupiłaś podróbki perfum to nie rozumiem w czym problem? Chyba że ktoś to sprzedawał jako oryginalne, ale zazwyczaj jest tak że podrobki sprzedawane są jako oryginalne po bardzo ale to baaaaaardzo atrakcyjnych cenach i nikt komu zależy na prawdziwych perfumach tego nie kupi bo wiadomo że coś co oryginalne kosztuje 500 może w promocji kosztować 400, ale nigdy w życiu nie 100. Ale jeśli ktoś jest tak głupi że da sie skusić na tą "promocję" to sam jest sobie winien i jeszcze bym mu karę dała za głupotę a nie angażowała w to policje która ma pomagać prawdziwym poszkodowanym

Gość ortan
KingaStefankaFanka ma racje. Trzeba myśleć rozsądnie przy zakupach i nie pchać się na najniższą (podejrzaną) cenę. Trzeba uważac na osoby, które mają mało komentarzy i sprzedają coś bardzo tanio (ja od takich nie kupuję). Warto też przed zakupem przejrzeć ceny w perfumeriach internetowych aby zorientować się na ile może być niska cena. Czasami mogą pomóc ludzie na forach perfumeryjnych w odróżnieniu oryginału od podróbki http://www.faniperfum.pl/oryginal-czy-podrobka-153/