Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę nlp nie zaszkodzi

Jak przekonać sprzedawcę, aby zrezygnował ze sztywnej oferty...

Polecane posty

...i pozwolił mi własnoręcznie dobrać komponenty zestawu? Oferta salonu jest i tak już dość bogata, tzn. produkty występują w wielu różnych wersjach, co jest dużym plusem, ale tak się składa, że do zestawu dołączony jest pewien element, którego nie mam ochoty kupować:o

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
jeśli jest częścią zestawy jak np. windows w laptopach to możesz z niego zrezygnować ale nie obniżą ci ceny. poza tym są sklepy gdzie sprzedają got5owe zestawy a są takie gdzie sobie sam wybierasz co chcesz . kup gdzie indziej i po klopocie bez sensy kogoś przekonywać aby zrobił tak jak ty chcesz bo widocznie on ma interes w tym aby robić inaczje.

chodzi o dysk 500gb zewnętrzny :o po chooy mi kolejny ? a zestaw bez tego dodatku akurat bardzo mi pasuje, nie wiem czy jest szansa zdobyć go gdzie indziej w takiej konfiguracji :o

no tak myślalem że wszystko robija się o kasę a nie o zestaw. jeśli to dodatek dodawany przez producenta to nie obniży ci ceny bo dostaje go czy chce czy nie. jeśli sam dokłada to sądzę że spokojnie można kupić bez dysku taniej o częśc wartości tego dysku. zawsze też można kupić i sprzedać dysk jeśli mamy do czynienia z wariantem 1. zresztą pytaj tego który sprzedaje a nie an forum :D

weszłam teraz na stronę producenta i jest tam tylko wzmianka taka, że w ofercie mają oprócz modeli z HDD także z SSD :o no i teraz nie wiem, czy to w salonie do tego modelu z SSD dodają w prezencie HDD na USB, czy właśnie producent..? zapytam jutro i mam nadzieję, że się uda to załatwić bez problemu, bo moim zdaniem jest to dość łatwo "odczepialny" od zestawu element, wystarczy wyjąć z pudełka:D

to nieistotne czy łątwy jeśli nie stanowi osobnej pozycji na fv zakupu tego zestawy to sprzedawca może sobie go wyrzucić do śmieci znaczy elektrosmieci bo pod wpływem ekologicznego terroru to jeszcze musi grubą kasę zapłacić za ew. utylizację tego dysku którego nie chcesz wiec najprościej będzie jak go weźmiesz jeśli nie zmieni on ceny sprzętu :D

będę zmuszona wziąć tak czy siak, z dodatkiem czy bez:o na polskich aukcjach nie ma tego modelu, niestety! ale pomyślałam, że gdyby to była tylko kwestia dobrej woli sprzedawcy, to może mogłabym jakoś wpłynąć na jego decyzję np. dobierając odpowiednie argumenty:D