Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ti tyttttttttttttttttt

Płacę alimenty 300 zł - jak je obniżyć? Uważam że to za dużo

Polecane posty

Gość Alilla
Nie znam żadnego faceta, który chciałby sam wychowywać dziecko. Za to kilku, którzy całkowicie migają się od wszelkich kontaktów z dzieckiem, choć mają taką możliwość. Znam również kilka kobiet, które wychowują samotnie dziecko, i nikt ich nie pytał, czy mają na to ochotę. Facet się zmył, więc naturalne było, że to one zostały same na placu boju. Bo jednak kobiety są odpowiefdzialne, a faceci własne potomstwo mają w dupie.

Gość do miauczydla
a twoja corka miala gdzie oczy ? skierowane na rozporek jak za niego wychodzila ???

a od mojej corki to sie prosze odpierdolic....to jest sprawa prywatna kazdego czlowieka w jakim wieku wychodzi za maz i w jakim ma dzieci

Gość gfjyfjknhh;i
skoro opieka nad własnym dzieckiem tak bardzo ci przeszkadza, jest taka męcząca i tak bardzo przez to cierpisz to oddaj ojcu dzieck o i przestan narzekać. Proste"""""""""""""" Już widzę jak tatuś chętnie zabiera tą bajońską kwote alimentów w wysokości 300 zł , rezygnuje z imprez, piwka z kumplami na koszt opieki nad dzieckiem 24/24.. JAAAAAAsne

Gość kjniuhbujhn
moj ojciec jeszcze lepszy do 25 roku zycia placicl mi 180 zl alimentow bo udawal bezrobotnego, praca na czarno, mieszkanie i dobra przepisane na rodzine nikt go nie ruszyl

Gość kjniuhbujhn
tez mnie zastanawia po co faceci chca dziecko miec? moim zdaniem kazda z nas powinna miec po 1 dziecku i jakby facet uciekl zawsze łatwiej poradzic sobie z finansami z 1 dzieckiem a miec 2-3? z tymi nieodpowiedzialnymi ludzmi? co po 40 dostaja malpiego rozumu? albo i wczesniej? brak rozumu chyba

Gość kjniuhbujhn
kobieta rodzic powinna dziecko dla siebie:) tylko

kjniuhbujhn też się spotykam z niesamowitą kreatywnością jeśli chodzi o unikanie utrzymywania własnego dziecka. Przykre to.

Gość pikpuk
ja znam faceta , który chce zabrac dzieci byłej żonie i powierzyć opiece swojej zchorowanej matce. Ale to świr i ma na to papiery ehehe

Gość kjniuhbujhn
ja nie chce miec dzieci boje sie tej potwornej biedny jaka mialam z moja matka ktora teraz wyglada na 20 lat starsza niz jest i potwornie zmeczona zyciem po latach martwienia sie o nasz byt i ciezkiej harowy na w 2 pracach zebysmy nie skaczyli pod mostem

Gość kjniuhbujhn
ojciec mial to oczywiscie gdzies jako dziecko wyladowalam w szpitalu i nie zainteresowalo go to tacy sa mezczyzni 180 zl pf

ja mam po 550 zl na kazda core -z tym ze starsza bierze swoje alimenty-bo sama sie utrzymuje i nie mieszka juz ze mna (zalozyla rodzine) druga corka ma 17 -i 550 ktore na nia mam to nie jest duza kwota bo dziewczyna chce sie ubrac aby nie odstawac od rowiesnikow...wiec w miesiacu dokladam jej do ciuszkow kolo 200-300 zl...do tego place 1700 za semestr starszej corce bo poszla na studia zaoczne bo na co dzien zajmuje sie dzieckiem ----ja pomagam jak moge ..nie chce wspominac o losiu bo mi szkoda na niego slow...wspomne tylko ze pracujac na caly etet i zarabiajac kolo 5 tki miesiecznie nie bylo go stac biedaka zeby normalnie lozyc na corki-alimenty przekazuje komornik.

Gość klmndnjwni
j

Gość kjniuhbujhn
to malo cwany ten twoj byly skoro daje sie skrobac komornikowi moj tatus unikal komornika jak moze i wycwanil sie niemozliwie alimenty od funduszu mam

Gość onaaaaaaa12345
Nie musiala w wieku 20 lat w ciaze zachodzic... A teraz trzeba jej za studia placic. Ja bym sie wstydzila na jej miejscu ze od rodzicow kase na studia ciagne bo mi sie dzieciaka w wieku 20 lat zachcialo. Nieodpowiedzialna i tyle.

Gość Matrona wie swoje
Nie wkurwiaj samotnych matek! Dałabym tobie dziecko na pół roku żebyś wyżywił za 300 zł.!!! Wszystko poszło w górę, zwłaszcza wyżywienie to alimenty też MUSZĄ BYĆ PODWYŻSZONE! Uważaj bo Sąd będzie podobnego zdania i zasądzi ci 600 zł. Żebyś się nie poczuł niemile rozczarowany!:D

Gość Matrona wie swoje
Nie wkurwiaj samotnych matek! Dałabym tobie dziecko na pół roku żebyś wyżywił za 300 zł.!!! Wszystko poszło w górę, zwłaszcza wyżywienie to alimenty też MUSZĄ BYĆ PODWYŻSZONE! Uważaj bo Sąd będzie podobnego zdania i zasądzi ci 600 zł. Żebyś się nie poczuł niemile rozczarowany!:D

Gość kjniuhbujhn
up

Gość co za akdkrkkrkr
to idz debilu się utrzymaj za 600zł - oplac za to czynsz, rachunki, jedzenie, ubranie. matka zostająca z dzieckiem musi się nim zajmowac, a w tym czasie moglaby trzepac ostra kase. uwazam, ze ojciec powinien placic wiecej na dziecko i jeszcze bylej zonie powinien placic pensje za połowe opieki, ktorej jest winen dziecku.

Gość sąd podwyższy alimenty o sto%
argumentując, że ceny też poszły w górę? o ile?

Gość kjniuhbujhn
czemu kobiety maja wiecej niz 1 dziecko w tych czasach z takimi facetami nie rozumiem

Gość onaaaaaaa12345
kjniuhbujhn - ja Ci wytlumacze :D Plodza sobie dzieci, a jak facet zostawi to z rykiem do sady bo ch*uja wsadzil i dziecko zrobil a placic nie chce. Tylko ja sie pytam, gdzie on tego uja wsadzal? Raczej nie w kaloryfer. Nie trzebabylo nog rozkladac to by teraz nie mialy problemu.

taaaaa...jak by ciocia miala wasy to by byla wujkiem....ja bylam w malzenstwie 18 lat-i widocznie to malo czasu zeby poznac czlowieka

Gość SanFrancisco
Jakie 300??? 300 OD OJCA I 300 OD MATKI!! NA dziecko!!!!!! Nie na ciebie pasożycie!! Ty się sama utrzymaj. I nie narzekaj ze facet ci dziecko zrobil bo sama goniłaś z ci.p.ą na wierzchu a teraz lamentujesz.

Gość SanFrancisco
Zresztą nie ważne. Każdy m a inne doświadczenia w sprawie alimentów. W jednych ojciec nie chce płacić a w innych matka się miga od 10 lat pojścia do pracy i łożenia na dziecko.

Gość kggokjggpofdkpok
Alimenty na utrzymanie dziecka - OK, slusznie. Dlaczego jednak samotna matka z dzieckiem musi byc utrzymywana przez bylego meza i nawet nie mysli ruszyc d... i isc do roboty. W ten sposob wymusza sobie od bylego i od panstwa standard i komfort zycia wyzszy, niz np. kobieta zyjaca w z dwojka dzieci i mezem w udanym zwiazku, gdzie oboje pracuja i oprocz pracy zawodowej w domu wszystko funkcjonuje (od posilkow, do opieki nad dziecmi - jednym slowem cale normalne zycie rodzinno-domowe plus praca zawodowa obojga).

Gość jagodowa30
Może nie zamierza ruszyć d.. do pracy bo musi zajmować się dzieckiem podczas gdy tatuś ma wolne do odwołania bo widuje się z dzieckiem raz na długi czas......a ten wysoki standard życia.. no za 300zł kawior i krewetki obowiązkowo codziennie

Gość SanFrancisco
Wybacz ale w każdej rodzinie żeby godnie żyć rodzice muszą pracować. Dzieci do szkoły a rodzice do pracy. I tak jest. Ale ex wolą siedzieć w domu, ściemniać, że nie mogą pojść do pracy bo muszą zajmować się dzieckiem. To jest chore. Najlepiej robić z siebie nieudolną. Jak taka matka ma zapewnić dziecku być jak nie umie nawet sobie zapewnić tylko liczy na kase od byłego męza.