Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Praca i zycie w UK

Praca i zycie w UK

Polecane posty

Gość Praca i zycie w UK

Jak macie mozliwosc wyjezdzajcie jak najszybciej. Argument o tym ze praca jest ponizajaca jest idiotyczny. Kesli myslicie wszyscy przeciwnicy wyjazdow,ze ktos Was szanuje,ze jestescie tzw.urzednikami z pensja1500-2000 to sie mylicie.Jest to rownie ponizajace jak ten przyslowiowy zmywak w Anglii .Tylko Polacy tutaj maja na oplaty,zlobki i wakacje,a Wy bez pomocy babc i ciotek nie jestescie w stanie sobie poradzic.Swoja droga nie znam tu nikogo kto pracuje na zmywaku.

czy na tym forum nie ma ludzi ktorzy cos umieja/potrafia?;-) czy wszyscy widza swiat czarno-bialo - albo pensja 1,500zl jako "urzednik" - i tak za wysoka;-))) albo zmywak + emigracja do UK? a nie slyszeliscie ze w Pl mozna wykonywac inne zawody niz urzednik czy sektarka w hurtowni?;-) ze w polsce mozna byc architektem, dermatologiem czy geodeta, albbo fryzjerka czy elektrykiem?;-))))

Gość Poduszka_na_igły
Tylko jak się tam zaczepić jak nie ma się nikogo ,, na start"?

w Pl sa nawet studia za darmo - z wyjatkiem zaocznp-prywatnej socjologi/pedagogiki/ administracji itp... tylko na te dobre studia trzeba zdac egzamin wstepny;-)

" Poduszka_na_igły Tylko jak się tam zaczepić jak nie ma się nikogo ,, na start"? " xxxx zaczepic to sie moze spodnica o kany stolu;-) a emigracja jesli nie ejst przemyslana to skonczy sie fiaskiem, najprosciej dostac prace - te mozna jeszcze przezd wyjazdem (czy musze dodawac ze trzeba cos umiec?;) , pracodawcy czasami pokrywaja nawet kostzy podrozy na romowe kwalifikacyjna

Gość cfnbcx
czarno bialo nie jest ale wciaz slysze z Polski o tym ponizajacym zmywaku. nie twierdze ze w Pl wszyscy maja zle ale bardzo niewielu ma dobrze a wiekszosc nawet o tym nie wie ze wcale nie ma dobrze

wyjechac sprobowac- a potem sie wypowiadac -ok kazdy inaczej odczuwa i postrzega.a jeszcze sa wczesniejsze wyobrazenia i oczekiwania. ja sprobowalam- wyjechalam z konkretnym celem, majac jako taka -teraz widze- swiadomosc tutejszych warunkow bylam przygotowana- zabralam pieniadze, praca zalatwiona, angielski sredniozaawansowany i w toku. moimi celemi- byly/sa- -nauka angielskiego na zywo -zarobienie pieniedzy na konkretny cel -zobaczenie nowych miejsc, moze nowe inspiracje-kontakty ciekawe, doswiadczenie bycia emigrantem w uk cele sa realizowane,aczkolwiek przecenilam siebie. daje rade ze wzystkim organizacyjnie, jestem osoba zdeterminowana ,ale /juz/ nie za wszelka cene. to miejsce mnie przygnebia, czuje sie samotna-trafilam do getta Polakow nie chcacych sie asymilowac, sama wychodze do kawiarni i rozmawiam z autochtonami i tak jak- jest to wyjazd badawczy na kilka miesiecy- gdyz planowalam w za rok-dwa wyjazd na dluzej, tak teraz wiem ze tego nie zrobie, i zweryfikowalam swoje plany. moze gdybym byla w duzym miescie, w towarzystwie miedzynarodowym, czy tez z chlopakiem- ze wzgledow finansowych /sensowne odkladanie kasy/ to wtedy mniej radyklnie bym to oceniala. ale jest jak jest- realizuje jak moge moje cele i wracam do Polski, ktora wlasnie w uk- docenilam.

ja wyjechalam zagranice niby tylko na miesiac zarobic na wyjazd do Azji. ale juz zostalam, studiuje, pracuje. Czuje sie swietnie! jezeli macie dosc sily to wyjezdzajcie, ale blagam (!!!!) nauczcie sie pare slow po angielsku wczesniej:)

Gość jablkogruszkamarchew
ROR O i znowu ror wszechwiedząca. A Ty taka cwana to po co d*e grzejerz na emigracji,wracaj do Polski!!!!! Nie mów każdemu co ma robić,najmądrzejsza chce być wszędzie!

Gość jablkogruszkamarchew
ROR O i znowu ror wszechwiedząca. A Ty taka cwana to po co d*e grzejerz na emigracji,wracaj do Polski!!!!! Nie mów każdemu co ma robić,najmądrzejsza chce być wszędzie!

"jablkogruszkamarchew ROR O i znowu ror wszechwiedząca." xxxx a ty zmaist narzekac - lepiej docen;-) xxxx A Ty taka cwana to po co d*e grzejerz na emigracji,wracaj do Polski!!!!! Nie mów każdemu co ma robić,najmądrzejsza chce być wszędzie!" xxxx a skad wiesz gdzie sie obecnie grzeje, hm?;-) moja pupa - moje baczenie=moja sprawa;-) as easy as it is;-)

Gość Do ROR
Przestan juz z tym as easy as it is, drazni mnie to. Easy moze byc wyrzucanie smieci. Wywody myslowe sa simple a nie easy. Wiec jesli odnosisz sie do mysli i opinii, to as simple as it is do cholery jasnej!

AUTORKO -kto ci takich bredni naopowiadal? tak bylo 10 lat temu a nie teraz,prawda jest tak przez nowo przyjezdzajacych to my niemamy pracy co tu jestesmy kilka lat ,psujecie rynek i reputacje innym polakom! ,Wszedzie was pelno ,my was niechcemy Za granicami juz!!! Najpierw kultury sie nauczcie ,zeby wstydu innym polakom nieprzynosic.Zegnam

Gość inna z wyboru
A gdzie masz w Pl studia darmowe one zazwyczaj sa tylko tak z nazwy tak samo jak wieczorowe zaczynajace sie o 15