Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie się z tym udać ? pomóżci

Moj tata zmarł... przyszło coś z ERGO HSTI - ubezpieczenie na życie

Polecane posty

mój tata zmarł w sierpniu zeszłego roku. i dzisiaj przyszedł list... żeby mama doręczyła im wszystkie papiery z przebiegu choroby taty... jesteśmy zaskoczone bo tata nic nie wspominał że się ubezpieczył gdzie mamy się zgłosić o pomoc ? albo może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi i na czym to polega ?

Byc moze wykupil ubezpieczenie w pracy, moze dowiedz sie wlasnie u pracodawcy

mój tata nie pracował już od lat miał rentę i pisze w tym liście że jest to ubezpieczenie pożyczkobiorców z banku PKO SA wiemy że tata brał pożyczkę więc może tą pożyczę umorzą ? nie wiem... pomóżcie coś... jutro mama ma zamiar iść do banku

Gość Darass
Ergo Hestia to porzadna firma, skoro prosza o papiery to chyba wypłacą jakieś pieniądze.

Gość SSSSSSSSSSEEEEEEEE
Tam sie udac skad przyszedl list,proste:)

Gość tikal
dzwonisz albo piszesz do hestii i pytasz tak jak na kafe : może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi i na czym to polega ?

pewnie polisa z banku ubezpieczała kredyt w razie zgonu , ale tylko na PEWNE choroby ! np. jeśli ubez. było na wypadek smierci od zawału , a zmarł na wylew to ubez. już nie obejmuje , ale nie koniecznie chodzi o to najlepiej poszukaj dokumentów z pozyczki i sprawdż jakie to ubez. było i się przygotujcie u mnie był taki przypadek , że po śmierci taty 3 lata temu dostaliśmy dokumenty z pzu III filar i UWAGA ! nie wypełnienie i odesłanie tylko 1 z 4 druków skutkowało (bezsensu ) wypłatą całej kwoty a nie tylko 1/2 z całości chodziło o to ,że wypełnienie dok. przez uposażoną ( w tym wypadku moją mamę ) przelali by 50% kasy z III filaru na jej III filar , a nie wypełnienie wypłatą CAŁEJ gotówki do ręki , z odjęciem 23 % PODATKU