Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdopodobnie zaciążona

prawdopodobna ciąża - kiedy do lekarza?

Polecane posty

Gość prawdopodobnie zaciążona

OM 23.12.12 cykle mam średnio 24-26 dniowe więc jest już po terminie test zrobiłam dziś i są II ale jedna blada wg. kalkulatorów w necie to już 5. tydzień licząc od daty OM (a lekarze też tak liczą czy odejmują 2 tygodnie?)

Gość wybierz się za jakies 2 tyg
wtedy mozliwe ze będzie już serduszko. nie ma co sie spieszyć

Ja byłam u lekarza tydzień po terminie spodziewanej miesiączki no i potwierdził moje przypuszczenia :) byłam w 5 tyg. ciążki (licząc od OM). Pozdrawiam :)

Gość ja byłam
w 5t6d i był tylko pęcherzyk...za wcześnie poszłam:) Drugą wizytę miałam już w 12 tc i wszystko pięknie widziałam:) Najlepiej tak za 2-3 tygodnie:)

Gość Bądź sobą
lekarze nie odejmują 2 tygodni bo zapłodnienie nie musiało być akurat 2 tygodnie po OM. Liczą skończone tygodnie ;) Ja idąc do lekarza we wtorek a we wtorek zaczynam nowy tydzień to nie mam wpisanego np 20 tc(który zaczełam) tylko 19-który skończyłam dzień wcześniej ;) Ja byłam 3 dni po spodziewanej miesiączce i miałam potwierdzoną-ale u mnie wypadek losowy że musiałam się udać do lekarza :]

Gość najlepiej tak za 3
tygodnie

To, że druga kreska jest blada nie ma znaczenia - to ciąża, nawet gdy jest to ledwie cień cienia kreski. Powtórz test jutro to powinna już być mocniejsza, bo HCG szybko wzrasta. Aby mieć pewność możesz zrobić HCG w laboratorium z krwi - potwierdzisz ciążę na 100%. Ale nie idź za wcześnie na USG. Nic nie będzie widać i jeszcze jakiś ginekolog z kiepskim sprzętem Cię nastraszy ciążą pozamaciczną - ja tak miałam, a wszystko było w porządku, tylko pęcherzyk był jeszcze zbyt maleńki by go dostrzec (byłam na badaniu własnie w 5 tygodniu). Idź w 7-8 tygodniu, wtedy będzie widać nie tylko oęcherzyk i w środku zarodek, ale nawet jego bijące serduszko. To dopiero pozwala upewnić się, że wszystko jest ok. A tak to nawet jak bedzie widać pęcherzyk to i tak nie stwierdzicie czy nie jest pusty, więc dlaej będziesz się martwić, czy wszystko jest ok. Lekarze liczą ciążę od daty OM (z grubsza + 2 tygodnie do czasu który minął od zapłodnienia).

ja poszłam w 5 tygodniu i lekarka potwierdziła ciążę, dostałam od razu leki na podtrzymanie ciąży bo miałam lekkie plamienie i kolejne usg za dwa tygodnie

Gość ffrrrtr
ja poszłam w 5t2d i już zobaczyłam 2 mm zarodek :) Serduszko mozna usłyszec na USG między 6-7 tc :)

Gość dzieci w tym wielku wsyztskim
ja poszlam w 4 tygodniu ciazy. Uważam, że nie ma co czekac, bo po co?

Gość Bądź sobą
ja byłam w 4tc potwierdzona ciąża, w 5tc byłam drugi raz i było wszystko ok. Tzn potwierdzone badaniami BETA HCG. Potem byłam w 9tc i widziałam serduszko :)

Gość malinowkaaaaaaaa
ja bylam tydzien po spodziewanej miesiaczce i lekarka sie naszukala pecherzyka- wizyta 120 zl i nic sie nie dowiedzialam, kazala przysjc za 2 tyg. wtedy juz bylo serduszko :-D teraz juz jestem tydzien po dacie spodziewanej miesiaczki, test pozytywny ale do lekarza pojde za 2 tygodnie, bedzie juz wszystko wiadomo :-)

Gość Bądź sobą
a to może gorszy sprzęt, ja byłam 2-3 dni po dniu spodziewanej i mam zdjęcie nawet :)