Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serce pęka...

Dziękuję Panie Tusk, dziś właśnie pożegnałam swoje kolejne dziecko na lotnisku

Polecane posty

Gość pokora....
kinga stefanka - jak bys byla blisko mnie to bys w pysk dostala. nie mow mi ,że tylko k...wa sami niezaradni biede klepia... sa ludzie wlasnie uczciwi i pracowici ale tak w d....jebani przez pracodawcow ze po prostu rece opadaja. co im rodzice mieli wpoic? krętactwo? złodziejstwo?prostytuowanie sie jako sposób zarabiania? wyjasnij dziecko.

No właśnie :) przez pracodawców :) skoro pracodawca nie odpowiada to na co czekają????? Prosta droga, albo wymyślać łatwy biznes mało kosztowny i otwierać z dotacji z Unii albo wyjechać za granicę i sie dorobić i dopiero otwierać...ale lepiej narzekać na pracodawcę :o A po pysku mozesz siebie lać przed lustrem za niewybaczalną głupotę

Gość pokora....
i powiedz - masz dzieci? czego ich uczysz? nie masz? ale pewnie jesteś czyims dzieckiem? czego cie rodzice nauczyli? na czym tak swietnie zarabiasz,że nie denerwuje cie cena masła ( 1 euro ) w niemczech, za które musisz w polsce zapłacić tyle samo ( 4 zł ), zarabiając 4 razy mniej?

Gość Nie martw się, przywykniesz
Moje córki wyemigrowały z kraju 12 lat temu, o Tusku wówczas nie słyszały.Dobrze, że niedaleko, po sąsiedzku za zachodnią granicą mieszkają

Gość blevvee
podziękować to należy również każdemu kto na tego rudego zdrajcę i oszusta choć 1 raz oddał glos - taki człowiek jest albo tak podły i zepsuty, albo tak skrajnie głupi

Gość bibelot77
współczuje Ci, że masz takie niedorobione dziecko. Chociaż w sumie to powinnaś obwiniać siebie za to, że nic swoich dzieci nie nauczyłaś. Biedne nie zaradne dzieci.

Mam :) obecnie uczę je korzystać z nocnika jeśli juz tak koniecznie musisz wiedzieć :p Mnie rodzice nauczyli tego, że jeśli chodzi o pracę i zarabianie pieniędzy należy liczyć tylko na siebie, nie na pracodawcę bo pracodawca własnie zarabia :) I to tyle co chciałam powiedzieć w tym temacie

Gość uj f
07 A miała być zielona wyspa,druga Irlandia.A co jest ? -----------------TERA JESZ ZIMA I WSZEDZIE BIALO:O

Nie martw się, przywykniesz ja tez planuje wyjechać, własciwie od zawsze, nawet jak Tuska nie było :P gdzie wyjechały?? pojechały szukac pracy od razu czy może na studia??

Gość na nastepne wybory
glosujcie na Palikota on zrobi porzadek z tym motlohem calym

Gość galon36
praca jest,tylko nierobom nie chce sie pracowac-ot,co-cała prawda o "bezrobociu" prowadzę sklep spoż-monopolowy,szukam kasjerki na nocki,praca od 23 do 7 rano,daję 1.800 brutto + premia i co? chętnych BRAK dzisiaj zglosiła sie do mnie kobieta ponad 30 l z Urzędu Pracy i błagała mnie,bym jej wpisała w karcie,ze nie "spełnia" moich oczekiwań z tego co mówiła,samotna matka dwójki dzieci w wieku 3 i 8 lat i niby,ze nie miała by z kim dzieci zostawić na noc. Szok

Gość hgghjgfh
w polsce ostatni raz dobrze to bylo w XVII wieku ;/

Głosowałam osobiście na tego pana. I szczerze wolę jego od chorego psychicznie bliźniaka. Nie dramatyzuj , wyjeżdżają bo chcą zarobić kokosy nie interesują ich głodowe stawki.

Głosowałam osobiście na tego pana. I szczerze wolę jego od chorego psychicznie bliźniaka. Nie dramatyzuj , wyjeżdżają bo chcą zarobić kokosy nie interesują ich głodowe stawki.

Gość hgghjgfh
w polsce ostatni raz dobrze to bylo w XVII wieku ;/

Gość ja tez dzieci zegnam
na lotnisku i ciesze sie, ze moga uczyc sie i pracowac, gdzie chcą. Ja takiej mozliwosci za kouny nie mialam, gdy nie bylismy w Unii , tez nie bylo prosto. Swiat jest maly i normalne jest to, ze mlodzi ludzie pracuja, ucza sie, zyja tam, gdzie im w danym momencie wygodniej- czy to w POlsce, czy w reszcie Europy, Ameryce, Azji, Australii - sa obywatelai swiata. A swoj kąt w naszym polskim domu i tak maja na zawsze, zawsze przyjedzajaz radością, A zaczely zresztą jezdzic, kiedy Tuska nie bylo u wladzy, więć jaki z tym zwiazek? Ludzie z calego swiata jedza do roznych krajow, to sie nazywa wolnoisc i prawo wyboru,

Gość do schok
nie wierzę w takie bzdury , jakie opisujesz

Gość DO: galon36
powiedz tylko w jakim mieście ta praca to przyfrunę do Ciebie na skrzydłach.

Gość baranekk...
za Millera i kwacha doszło prawie do 20 % bezrobocia i wiał , kto miał jakiekolwiek możliwości wyjazdu , czyli głównie na niemieckich papierach i ci którym wcześniejsi emigranci coś zagwarantowali , albo wyjezdzali po prostu ' ciemno i niech się dzieje ' za komuny i jaruzela także wyjeżdżali nieprzychylni żydokomunie - około mln. w miarę dobrze wykształconych Polaków wyjechało , kt orzy raczej sobie dobrze radzą w normalnych krajach

i dziwne,ze porownujecie Polske do krajow, ktore mialy kompletnie inna historia, tak dalsza, jak blizszą, do mocarstw gospodarczych , a nie do podobnych postkomunistycznych - bo jak rozumiem, dzieci autorki tam nie jadą. Dziwne,ze autorka nie pamieta, ze za komuny wyjezdalo sie z Polski nielegalnie,z przemyconym dyplomem i bez prawa powrotu. Zerao kontaktow z rodzina, lepiej sie nie przyznawac, bo kazdy, kto al kerwnych za granica, byl podejrzany Studia za granicą? abstrakcja.Wyjazd 20 dolarmi ( rownowartosc miesiecznej pensji). A kiedy juz nie bylo komuny, a nie bylismy w Unii ( ktorej nienawidzili Kaczynscy - jak wygladaly mozliwosci pracy w Niemczech? czy studia w UK czy Francji? Za ile? na jakiej zasadzie? krotka pamięc.

Gość Nie martw się, przywykniesz
Pojechały zarobić na studia i wsiąkły na zawsze. Studia skończyły kilka lat później w Niemczech. Tam założyły rodziny, obie wyszły za mąż za Polaków. Mieszkają w Bochum i Dusseldorfie.

Gość baranekk...
wszystkiego najlepszego dla kafeteryjnych babć... 🌼 życzy baranekk ;)

Gość Lajla3232
praca jest ale tylko dla "wybranych" tj osob z zawodami na ktore jest popyt. taka przykra i kurewska prawda niestety. moi tesciowie, rodzice czy brat sa robotnikami i dla nich zycia w tym kraju nie ma. to przykre jest strasznie. przykre jest to ze kochany rzad planuje obnizyc emerytury do wysokosci 30% zarobkow, czyli ktos kto zarabia 1200zl, dostanie 400zl emerytury...kurwa, kto za to wyzyje? ja tuska nie trawie. to jedyny czlowiek ktory sprawia ze zaczyna sie we mnie wszystko gotowac. wiek emerytalny do prawie 70, bezrobocie, gmo, proba wprowadzenia acty, emerytury 30%!!! naprawde, wspolczuje braku mozgu jego elektoratowi i zastanawiam sie jakim trzeba byc kretynem aby glosowac na niego

mowicie o biedzie i bezrobociu - a skad tyle Ukrainek pracujacych w Polsce? Wietnamczykow? bieda to pojecie względne, dla nich Polska jest krajem bogatym. Nie mowiac o Afryce. To jest prawo rynku. Ludzie nie od dzis szukaja pracy ,gdzie jest im lepiej, A USA- przeciez to kraj emigrantów- nie tylko z Polski. Zreszta - na caly swiecie absolwenci niechodliwych kierunkow mają problemy z praca.

Gość Lajla3232
co z tymi postami :O

Gość skorto Twój dzieciak jest taki
wykształcony i w ogóle super, to dawno powinien mieć własną firmę i sobie rządzić.

no bo smieszne - cale USA, Kanada, wiekszosc Australii, kraje stworzone przez ludzi emigrujacych ze wzgledow zarobkowych czy politycznych - to wina Tuska??:)

Gość Lajla3232
nie mowie zeby bylo jak w niebie. za kwasa czy kaczora bylo duzo lepiej. za kwasa kazdy mial prace. za kaczora prawie kazdy. a teraz? a teraz prawie kazdy jest bezrobotny! i zeby obnizyc emerytury do 30% zarobkow!! to naprawde trzeba byc skurwysynem i gnida. no ale madre spoleczenstwo brzydzi sie SLD czy PiSem bo tvn nastraszyl o zydach i komuchach z SLD albo moherach i zlym kaczorze. wywyzszyl tuska i trzeba na niego glosowac bo to guru i wspanialy wodz! tylko trendy i nowoczesni ludzie sa jego warci buahaha :D