Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem gotowac

Jak mezczyzni zapatruja sie na kobiety, ktore nie umieja gotowac i nie lubia ??

Polecane posty

Gość Psyhopatic
I jak ty zapatrujesz sie na faceta ktory nie umie, nie lubi robic typowo meskich zajec ?

Maciek - ja np. nie przywiązuje wagi do jedzenia. Krótko mówiąc jem co się nawinie i kiedy jestem głodna, a mój facet lubi dobrze pojeść. Psyhopatic - podaj przykład.

Gość nie umiem gotowac
Moorland - wielu oczekuje tego od kobiety, ktora jest przedluzeniem pepowiny jego matki:( faceci i ich mamusie potrafia robic uszczypliwe uwagi. Cos sama dla siebie potrafie zrobic - kanapki, ziemniaki ugotowac, cos usmazyc - proste rzeczy, ale jakbym miala piec ciasta:( gotowac jakies pieczenie, dania obiadowe nie umiem by bylo smaczne, eleganckie i fachowe:( ... ile mozna jechac na kilku posilkach (nie daniach) prostych nieskomplikowanych ? Faceci sa tacy wymagajacy😭 jakbym miala obiad ugotowac z 3 dan dla rodziny - kleska gwarantowana😭 przeciez nie podam kanapek:( .. .mi wiele nie trzeba, ale faceci maja takie podniebienia, bo sa rozpieszczani przez swoje mamusie:(

a dlaczego nie? To żaden wstyd czegoś nie umieć i jak komuś nie pasuje to nawet podam obieraczkę do ziemniaków i kuchnię udostępnię :D Gotowanie wymyślnych dań nie jest umiejętnością niezbędną do życia przecież.

Gość no i co w tym dziwnego
ja bym uwazala na faceta, ktory odstawia koncerty zyczen w stylu 'a moja zona to musi gotowac, sprzatac, wkrecac zarowki i podawac mi piwo i kapcie w zebach'. jesli juz stawiamy komus wymagania, sami tez powinnismy cos soba reprezentowac. Ja nie lubie gotowac (lubie za to piec ciasta), chyba, ze mam szczegolna wene, wtedy wymyslam kulinarne cuda niewidy i trzydaniowe obiadki (zupa, drugie, deser). nie zwiazalabym sie z facetem, ktory nie umie gotowac i nie przystalby na model 'raz ty, raz ja'. Mysle, ze mam uczciwe podejscie do tematu.

a mnie to i mamusia i tatuś rozpieścili gotowaniem. przez całe moje dzieciństwo ojciec samodzielnie (sic!) przygotowywał każdą wigilię. ­ w mojej rodzinie brak umiejętności gotowania postrzega się tak samo jak brak umiejętności sznurowania butów czy jazdy na rowerze, bez względu na płeć :P ­

a ja swoją uczciwość ograniczyłam to szczerego wyznania, że gotować nie lubię i nie będę (z racji czego też nie umiem). To nie jest jakiś specjalny wymóg, skoro tyle osób nie umie specjalnie gotować i żyje to ja też mogę, o.

Gość no i co w tym dziwnego
haha, mnie tata rozpiescil, o ile moge to tak ujac, bo to on glownie gotuje w moim domu rodzinnym, czasami, jak odwiedzam rodzicow, to gotujemy wtedy razem. najzabawniejsze jest to, ze czasem ojciec cos burczy o tym, ze gotowanie to 'babskie zajecie', ale i tak lepi pierogi, tlucze kotlety, sciera buraki na barszcz, i nawet szarlotke raz upiekl :D

w sumie nie bardzo wiem, jak można nie chcieć jeść dobrego jedzenia i wrzucać w siebie co popadnie. chociaż moi niektórzy znajomi też niby tak mają, a jak coś ugotuję, to wpieprzają, aż im się uszy trzęsą i mówią, że taaaakie dobre :D ­ gotowanie jest jedną z czynności koniecznych do życia. nie musimy grać na trąbce czy wyszywać, ale przygotowywać jedzenie to już nawet ludzie pierwotni umieli. ­

żaba - ja umiem na tyle gotować żeby się najeść, jak nie pasuje to niech sobie sami gotują ci co narzekają. Jedzenie nie jest specjalną miłością mojego życia i szczerze mówiąc właściwie nie widzę różnicy między wymysłami które zdarza mi się jadać przy różnych okazjach.

Gość powiem ci, że powinnaś
się nauczyć sama dla siebie. Nie chodzi mi o robienie super pracochłonnych dań, ale tak jak ktoś wcześniej pisał: gotowanie zupy, kotlety mielone i schabowe, makaron, kasza lub ryż + do tego jakieś mięso i surówka i to wszystko. To w zupełności wystarczy.

Popieram zabe. Osoba, ktora nie przywiazuje uwagi do gotowania swojego, lub potencjalnego partnera - szkodzi sobie i zubaza swoje zycie.

Maciek - są ważniejsze rzeczy w życiu niż długa lista menu. I o wiele przyjemniejsze.

Gość ropinchÓÓÓt von majnelibe
...to wolę kozę bo ona obsłuży i mleka da...a krowa to samo ale ma takie piękne łagodne kochające oczy...obie mają tę zaletę że nie bełkoczą głupot w międzyczasie.....

@Moorland: zalezy dla kogo:) Poza tym jak juz napisalem, pytanie bylo czy facetowi przeszkadza, czy potencjalna zona nie umie gotowac, a nie czy forumowiczki umieja gotowac i ile to dla nich znaczy;)

Maciek - ale temat zszedł na powód dla którego autorka się martwi o swój brak talentu kulinarnego. Poza tym - chociaż mnie jest obojętne co zjem (o ile to nie ocieka tłuszczem, bo wtedy nie ruszę), to mój partner gotować uwielbia i przecież mu nie bronię, skoro dla niego ważne jest żeby smacznie zjeść.

@Moorland: ok, dlatego napisalem, ze przynajmniej jedno MUSI wiedziec o co kaman w kuchni, bo inaczej bedzie lipa.

Gość normalnym facetom
z miejsca włączają się filmiki jak jego luba siedzi na kafe całymi dniami i czeka aż mamusia zawoła na jedzonko tylko jeszcze musi pranie wyprasować i ułożyć w szafeczce w różowym pokoiki córeczki pełnym słitaśnych misiów

zdrowy mężczyzna uwielbia przygotowywać posiłki, np. ugniatać ciasto robić hot-doga lepić pierogi dekorować kalafior majonezem itd znacie przyjemniejsze wspólne zajęcia? :D:D:D

Maciek - a ja Ci usiłuję wytłumaczyć, że nie musi. On gotuje dla siebie, gotowałby też dla siebie jakby był sam bo ja połowy tego co on ugotuje nawet nie tknę.

@Moorland: a ja Ci tlumacze moj punkt widzenia, w ktorym musi, bo nie kazdy lubie jesc pizze z mikrofali czy frytki. Zeby prowadzic w miare normalnie dzialajace ognisko domowe, jedno z dwojga musi umiec przynajmniej w jakims srednim zakresie gotowac.

No chyba, ze jadaja osobno. Ja pisze o rodzinie, czy nawet rodzinie z dziecmi. Ciezko mi wyobrazic sobie sytuacje, ze kazdy gotuje sobie obiad dla siebie.

"to mój partner gotować uwielbia i przecież mu nie bronię, skoro dla niego ważne jest żeby smacznie zjeść" ­ a jeśli kiedyś się rozstaniecie i zwiążesz się z kimś, kto przypala nawet wodę na herbatę? :P ­ pamiętam, że jedną z rzeczy, którymi mój facet (obecnie ex) zrobił na mnie dobre wrażenie, była duża ilość naturalnych przypraw i ziół w szafce kuchennej. za to zarobił dużego plusa przy moich pierwszych odwiedzinach ;)

Gość kalfiorowa pani 2
jestem kobieta,ale mysle,ze kazdy czlowiek,niezaleznie jakiej jest plci cos musi umiec niewydarzone istoty,z tzw 2 lewymi rekami nie sa dobrymi kandydatami ani na zone ani tez meza oczywiscie nikt nie musi gotowac jak Pascal,czy pan Maklowicz,ale sorry,kotlety,mieso,zupy itd,jakies makarony-uwazam,ze kazda kobieta powinna umiec,a facet typowo meskie rzeczy techniczne w domu,takie ,do ktorych nie trzeba wzywac fachowca no chyba,ze ktos jest milionerem-to wiadomo a samo "nie lubie" nie jest niestety w zyciu zadnym wykretem,gdyz jesli jest sie przecietna Kowalska i na kucharke nie stac,to trzeba cos na talerz rodzinie wylozyc