Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiiikaa

oznaki porodu

Polecane posty

Gość katiiikaa

Witam Panie :). Jestem w 38tc. Wczoraj kochałam się z mężem i od tamtego czasu ciągle wydzielam bardzo gęsty, zielonkawo - żółty śluz. Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu?

chyba jak zielonkawo żołty to niedobrze. Zadzwoń do swojego ginekologa, gorzej jak to wody Ci się sączą o takim kolorze. Chociaż to by było dziwne przy nieprzenoszonej ciąży...

Gość katiiikaa
Idę jutro na wizytę. Jak nie będzie się nic oprócz tego działo, to przeczekam...

Gość katiiikaa
Wody płodowe nie są takie gęste... To ma konsystencję jak budyń. Czy któraś z was miała taki objaw przed porodem?

Gość katiiikaa
Mam tak od wczoraj. Skurczy zero, chociaż czasami czuję, że mam bardzo napięty brzuch. Tak, jakbym była przejedzona.

Zielony lub żółty śluz zwykle świadczy o zapaleniu bakteryjnym, które trzeba wyleczyć przed porodem, żeby dzidzi nic się nie stało jak będzie się pchać przez kanał. Choć nie wykluczam, że to normalne przed porodem, bo jeszcze nie rodziłam :) jak budyń to raczej nie wody, chyba, że wymieszane ze śluzem. No nie wiem, ja bym to skonsultowała, jedź na IP albo chociaż zadzwoń do swojego ginekologa :)

Gość katiiikaa
Infekcja raczej nie wchodzi w grę, bo nic mnie nie piecze, nawet przy siusiu. Ale tak zrobię, zadzwonię.

katiiika ja miałam dokładnie takie objawy jak Ty. Byłam jakieś 2 tygodnie przed porodem, zaczął pobolewać mnie brzuch i do tego ten śluz...było go dużo, gęsty przeźroczysty, a im bliżej porodu tym stawał się żółty a nawet zielonkawy. Moja gin powiedziała że małymi kawąłeczkami odchodzi czop. Jakieś 2 tygodnie poźniej urodziłam swojego synka:-) Ale nie sugeruj się moją wypowiedzią, nie jestem lekarzem i jesli cokolwiek Cię niepokoi to zgłoś się do lekarza

Gość katiiikaa
Bylam dzis u ginekologa, mialam ktg i dzidzius przygotowuje sie do przyjscia na swiat. Porod moze nastapic w kazdej chwili. Mam nadzieje, ze nie zacznie sie jutro na egzaminie sesyjnym. :D