Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimini.

Alkohol w batonach?

Polecane posty

Gość minimini.

Jestem w 10 tc. Zjadlam wlasnie 3 batony pawelki - wiem, duzo, ale mialam taka straszna ochote. Maz gdy to zobaczyl "nakrzyczal", ze w nich przeciez jest alkohol. Tzn, ze az tyle, ze nie mozna jesc w ciazy? Przeciez te batoniki jadaja dzieci???

Gość absolutnie nie jedz tych
batonów ! chcesz urodzić pijane dziecko ?

Gość zblirzam sie w Pokoże
dzień bez Pawełka to dzień stracony :D

Gość skoro nie stać go na
haha, przecież dzieci nie jadają batoników z ajerkoniakiem ani baryłek z alkoholem czy alkoholowych cukierków czy wiśni z rumem!!! A tobie wszystko jedno co, bo chęć miałaś???

Gość narinaa
przeczytanie skladu na opakowaniu jak widze przekracza mozliwosci co niektorych idiotek..

Ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie kawałek ciasta czekoladowego z wiśniami i jak zaczęłam je jeść to poczułam że ma alkohol, no ale szkoda było mi wyrzucić, bo to taki kawałeczek tylko był, a kosztował sporo, więc zjadłam. Córka zdrowa, 10 punktów dostała i wszystko ok :)

Gość narinaa
Skład: czekolada mleczna (miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka mleczna w proszku, tłuszcz mleczny, emulgatory- lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, spirytus (zawartość to 5% na jeden batonik, nadaje lekko alkoholowy posmak).

nooooooooooooo uwielbiam tego typu tematy :) sa jeszcze lepse niż moje zelowe paznokcie :D gdzie jestes, ten kto mnie wtedy wyzwał ? tak powinna matka polka sie zachowywac ? x x x wracajac do tematu --------> nie! te pawełki Ci nie zaszkodza, nie ma szans, zebyś po nich urodziła dziecko z zespołem FAS. Ten twój niech sie zainteresuja odpowiednia dieta dla ciezarnych, bo batoniki to nie jest super zdrowe jedzenie. Bo ma sie rozumiec, jesz zdrowo, prawda ? Chodzisz na spacery, pijesz tylko wode mineralna i świeżo wyciśniete soki? Nooo i pewnie za Ciebie też kibel sprzata i domestosem zalewa? i podłogi też bedzie mył ? skoro tak na ciebie ' naskakuje' ?

Gość minimini.
Nie jestem idiotka, po prostu nie przyszlo mi do glowy, ze ten batonik, lezaqcy nawiasem mowiac kolo konppersow, ma jakis alkohol w skladzie...

[zgłoś do usunięcia] Sawa.83 Ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie kawałek ciasta czekoladowego z wiśniami i jak zaczęłam je jeść to poczułam że ma alkohol, no ale szkoda było mi wyrzucić, bo to taki kawałeczek tylko był, a kosztował sporo, więc zjadłam. Córka zdrowa, 10 punktów dostała i wszystko ok x x x wooooooooooooow super, ze zdrowa. Przeciez takie niebezpieczeństwo jej groziło po tym ciastku ...

Gość minimini.
Hehe, pomaga w obowiazkach. Nie naskoczyl na mnie - dlatego napisalam w cudzyslowiu. Dbam bardzo o diete. I mialam ochote na Pawelki, no :)

No błagam, to już batoników jeść nie wolno? ;D Paranoiczki... Autorko - Smacznego! I oby w tyłek nie poszło ;p

Gość miałam i 45 i 60 , teraz tylko
czy wy jesteście pierdolnięte czy co się z wami dzieje :O tak, urodzisz dzieciaka z FASEm i chooj wie z czym jeszcze

czy wy jesteście pierdolnięte czy co się z wami dzieje :O tak, urodzisz dzieciaka z FASEm i chooj wie z czym jeszcze

Bedąc w ciązy mozesz nawet jeden kieliszeczek czerwonego wina wypic ,raz przez cale 9 msc nieraz jest nawet zalecane :)

oj tam,oj tam - spokojnie, opanuj się :) nie pisałam, że uważałam ze coś się stanie dziecku, jedynie chciałam uspokoić autorkę tego tematu :o

więc powiedz mu, ze ma się w łeb stuknąć. Naprawdę, chociaż przez chwile zastanawiałaś sie czy ten batonik Ci zaszkodzi ( jeśli chodzi o zawartość alkoholu oczywiscie, pomijam fakt, ze jedzenie tonani slodyczy nie jest zdrowe ani dla ciezarnej ani dla nikogo)

Gość skoro nie stać go na
sądząc po iluści chamskich wpisów i analfabetów na kafeterii, to wasze matki pewnie też uważały, że jeden kieliszeczek na dzień czy piwko, czy może wódeczka od czasu do czasu pewnie nikomu nie zaszkodzi. A potem jest jak jest... rośnie pokolenie alkoholików i wszyscy się dziwią dlaczego :D

Gość mój siostrzeniec jest dziwny
Ja bym się nie przejmowała alkoholem w składzie tylko tymi zachciankami-uważaj na kalorie.

Gość minimini.
Wiem, wiem, bede ostrozna. To pierwsza zachcianka. :)

Gość gdsfghjjkklllllllllll
nic Ci nie będzie smacznego już widzę jak wszystkie mamy na kafe nie ruszyły nawet ciastka przez 9 msc ja opychałam się słodyczami kiedy miałam na to ochotę i na pewno w niektórych był alkohol tylko żeby ci w boki nie poszło :-P takie fanatyczki to są na każdym kroku jak leżałam na patologii i zaczęła boleć mnie głowa to wypiłam kawę bo po tym mi tylko przechodziło to zastałam prawie zrównana z ziemią przez jedną dziewczynę że dziecko będzie mieć niedotlenienie przez kofeinę - ta jasne miałam może łyknąć tabletkę w której i tak jest kofeina i inne świństwa zastanówcie się czasem

Gość ja też zjadłam pawełka
w 8 tygodniu ciąży ;) dopiero później przeczytałam w składzie, że ma alkohol ale bez przesady, w paranoje nie popadłam.

Gość ja też zjadłam pawełka
Ja kawy nie lubiłam więc sie wystrzegałam do czasu aż zaczęłam mieć właśnie okropne bóle głowy i ciśnienie 70/40 :o lekarz więc zalecił pić małą kawę dziennie, krzywiłam się ale piłam bo jedynie kawa mi pomagała

Gość SerenaAneta
Ja napiszę to jeszcze raz dzisiaj baton Pawełek mimo dość fajnego smaku ma mroczną stronę - chodzi o dnie do końca dobre i zdrowe składniki. Jeśli wziąć pod uwagę dokładnie to co ma w sobie na bardzie artykułów http://www.open-youweb.com/baton-pawelek-o-smaku-advocat-opinia/ to chyba jest ogólnie przeciętnym. Czy jednak obecnie jest poprawiony smakowo i w składzie?

Gość gość
Wiele cukierkow ma w skladzie spirytus, Michalki np.