Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nesii19855

working tax credit w uk proszę o pomoc

Polecane posty

Gość MOJA KOLEŚ
nie nadążył za moim tokiem myślenia

AUTORKO- idź do Citizen Advice - w każdym mieście jest taka placówka, która wypełnia wnioski i aplikacje, szczegółowo wyjaśnia formy wsparcia i zaplecza socjalnego państwa Job Centre Plus- w każdym wisi taki żółty telefon- masz help line i inne- dogadasz sie jakoć- i tam masz komputery, które znajdą lokalną pracę- jeśli Twój angielski nie pozwoli Ci zrobić- szukać w domu- tam zazwyczaj pomaga pracownik Niektóre biblioteki prowadzą w ramach wolontariatu spotkania z tłumaczem- dowiedz się Kiedy zarejestrujesz się na bezrobocie z mniejsza liczbą godzin niż 16- koniecznie poproś o kurs angielksiego- ja niestety jestem w takim miejscu jak Cumbria- tutaj lokalna gwara zmieszana ze szkockim, przez pierwszye 2 miesiace stanowiła dla mniekosmiczną barierę. Nie idź do pracy tam gdzie pracują inni polacy- tak nigdy się nie podszkolisz w języku!!! Pozdrawiam i wspłczuję:(

Gość MOJA KOLEŚ
poprostu żebrzecie w UK polaczki

Gość nesii19855
tzn do working tax credit nie trzeba umowy najmu , ale wlasnie te poplątanie moich godzin jest kłopotliwe, wiadomo jak to z praca przez agencję...

Gość nesii19855
polaczki jaki epitet a ty kim jesteś? gnido babilońska:/ szkoda słów na takich forumowiczów hehe. Kochana , jutro idę do takiej Pani , ona jest Polką i bierze 20 f za wypelnienie wniosku, porozmawiam z nią szczerze, przedstawię swoją sytuację , podam prawdziwe faktu, by nie meić klopotu i zobaczymy jak to będzie, ówcześnie chcialam zasięgnać porady osób, które skorzystały z tego typu świadczenia, bo jak pisałam 1- miałam w pracy stały wymiar godzin -30 -tyle ile trzeba by ubiegac się jako osoba samotna ( i tu dylemat mam partnera) 2- drugi tydzien z rzędu pracuję po kilka h , w pierwszym tyg -9h , w drugum czyli w tym 4h :/ i tak zanosi się przez nastepne tyg a oplaty trzeba robic 3- chlopak pracuje po 30 h z kawalkiem Reasumując , te godziny uległy zmianie, gdybym zaryzykowała i zlozyla jako osoba samotna musialabym okazac wszystkie payslipy? no ale wolę byc uczciwa , z kolei jak takowa będę , to nie wiem .....bo facet ma te 30 h a nie 16....

Gość to tylko polsza
dziewczyno ales ty naiwna, polaczki tak, ja jestem tu od czerwca i widocznie siedzisz w domu tylko i nie wysciubiasz nosa to jeszcze jestes bluszczem dla swego misia. obudz sie.

Gość nesii19855
z toba nie mam zamiaru wdawać się w konwersację , jesteś jednym/ą z tych,,polaczków,, , który drugiemu by nóż w plecy wsadził , wiedz o tym

Gość to tylko polsza
przykro mi ciebie rozczarowac lecz dokladnie tydzien temu pomoglam za darmo dziewczynie co co dopiero tu przyjechala w sprawach urzedowych, tez jutro widzimy sie. roznica miedzy nia a toba polega na tym ze majac tyle lat ile ty jest zaradna, nie leniwa, przyjechala tez sama, nie jest zadufana w sobie, nie jestm bluszczem dla swego narzeczonego, sympatyczna, nie naiwna. troche stekala ze nie spika (zdala mature z ang.) i radzi sobie wysmienicie. umiesz tak? nie sadze... powodzenia ,bedzie ci niezbedne...

Gość nesii19855
nic o mnie nie wiesz, nie wiesz jakim jestem czlowiekiem a wypisujesz....gdybyś mnie poznała napewno byś nigdy tak o mnie się nie wypowiadała o tym pomyśl też

Gość to tylko polsza
wystarczy mi to co zaprezentowalas tu, co do reszty to no commments... chcialabys byc lepsza w necie ale nie jestes. Nie pyskuj gdy brak argumentów, mama ci nie powiedziala?

Witam .mam pytanie co powinam zrobic poniewaz pracownik tax credit pomylil sie i odebral cale WTC nastepnym roku rozliczeniowym ,mi natomiast powiedziano ze overpayment jest za zmiane w dochodach minol rok kwota zarobku zmniejszyla mi sie a znowu zabieraja mi overpayment dzwoni i pytam sie dlaczego w odpowiedzi dostaje odpowiedz ze za rok 2011-2012 dalsz czesc WTC z tego roku bo w zeszlym nie pobrali wszystkiego muwoe im ze to bez prawnie bo WTC nalezal mi sie pani z tax credit odpoweiedziala ze mam racje i moge apelowac ,ale apelacja zostanie anulowana prawdopodobnie gdyz od 2012 roku minelo juz 30 dni.zaznaczam prosze o odpowiedz osob ktore mialy z tym doczynienia jest to duza kwota bo prawie 4000 .