Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie_mamuska_a

ile wózków?

Polecane posty

Gość prawie_mamuska_a

Kobiety drogie co jest lepsze? 1. dwa zakupy - wózek głęboki na okres wiosenno - letni (narodziny dziecka) z innym stelażem i potem drugi - spacerowy na okres zimowy (byłby od razu większy i służyłby dłużej); 2. jeden zakup - wózek z opcja 2 w 1, 3 w 1 - czyli ten sam stelaz i zmieniamy gondole na spacerówkę? Jakie macie doświadczenia?

Gość prawie_mamuska_a
ehhhh napiszcie coś

Gość MamusiaMaksika
z doswiadczenia wiem ze opcja 1 kup najplepiej gleboki uzywany bo uzyjesz go do 6 miesiaca potem dziecko jak juz siedzi to woli widziec wiec lepiej kupic lepsza spacerowke ktora posluxydlugo

ja przy pierwszym dziecku miałam Mutsy 3 w jednym i w ogóle z niego nie skorzystałam. Od razu przeniosłam się na Maclarena. Moje dzieci urodziły się latem. Drugie dziecko woziłam już od dnia urodzenia w maclarenie takim: http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=511 a czasem w chuście (jak np starsze się zmęczyło to wskakiwało do wózka, wtedy młodsze w chuście.) ale jak dziecko się urodzi zimą to inaczej się sprawy mają :)

Gość czyli ile tak właściwie za
Lepiej odrazu kupić spacerówkę z możliwością rozłożenia oparcia całkowicie na płasko , włożyć śpiworek a potem nałożyć to jeszcze cienkim śpiworkiem spacerówkowym i będzie dobrze. Takie rozwiązanie ma spacerówka speed. Ja mam w sumie Darex Matrix ale mieszkam teraz za granicą i widzę że tak robią ze spacerówkami (zamiast gondoli) i tez podniosłam podpórkę na nogi całkiem do góry (wręcz zamknęło to wyjście na nogi) i włożyłam śpiwór. Warunek jest taki że najlepiej by spacerówka była na pompowanych kołach i dobrze zbudowana , nie jakieś materiałowe licho.

Ja mam wózek 3w1 i mój synek teraz korzysta ze spacerówki oczywiście tej z wózka w 3w1 jest duża fajna i wygodna "chyba" bo uwielbia w niej jeździć, mam x-landera xa

Gość mama dziewczynki
ja kupiłam wózek głęboki za 400 zł .Po 6 miesiącach sprzedałam go i kupiłam spacerówkę. W sumie ten wózek głęboki mogłam kupić używany bo to tak tylko na pól roku.

ja tak na prawdę nigdy nie lubiłąm głębokich gondoli. Tam nie ma pasów i niestety dziecko może wylecieć. Mi prawie wyleciało, jak podbijałam wózek wchodząc np na jakiś schodek większy, czy pochylnię :( W spacerówce są pasy i trzymają malucha. Maclareny są idealnie płasko rozkładane. moje dzieci czuły się w nich doskonale. chociaż to było wieki temu i pewnie technologia i moda wózkowa poszła o lata świetlne do przodu, a ja stare wózki reklamuję ;)

Gość mama mamma
tylko dla dziecka i mamy lepiej jak noworodek jest w gondoli niz spacerówce.

Gość kilkka890
"tylko dla dziecka i mamy lepiej jak noworodek jest w gondoli niz spacerówce. ale dlaczego? dziewczyny pisały, że lepiej im było z parasolką

Gość tylko ten maclaren nie ma
żadnych amortyzatorów... od urodzenia malenstwo na plastikowych kółkach na twardo. masakra jakas :o

ja starszą córkę woziłam w gondoli do 4,5 mies życia. potem poszła do spacerówki z duzymi pompowanymi kołami i amortyzacją i tak jeździła (początkowo na półleżąco) do 1,5 roku a potem przez rok jeszcze jeździła w parasolce teraz zamierzam kupić wozek 3 w 1 i wozić w gondoli dopóki będzie w niej chciała jeździć ;) czyli pewnie ok 5 mies. potem wozić w spacerówce z tego wózka a jak skonczy rok przenieść ją do parasolki

ja bym w Twoim przypadku wybrała 2w1. Dlaczego? Ze względu na pory roku. Rodzisz na wiosnę. Dziecko do jesieni/zimy pojeździ w gondolce. Potem zima i... uwierz, ze lekką spacerówkę w zimie można sobie wsadzić w buty. Na zimę najlepsze wózki to te na pompowanych kołach- jeździ się rewelacyjnie. Potem na kolejną wiosnę możesz sobie kupić wózek "parasolka" a w następną zimę jeszcze nie raz skorzystasz z większej spacerówki ;)

Gość kurka bez pazurka
JA bym brała wielofunkcyjny. Spacerówka wypada Tobie na zimę więc ta dużo od wielofunkcyjnego będzie ok. a potem- jak dziecko podrośnie i zrobi się ciepło- możesz przerzucić się na parasolkę.

Jazda spacerówką parasolką w taka pogodę jak dziś to samobójstwo. Ciężko ma wózek na dużych pompowanych kołach a co dopiero te mini koła które będą grzęznąć w śniegu. Ja kupiłam 3 w 1 i mała teraz po 7 miesiącu przesiadła się do spacerówki. A na lato kupię lekki wózek parasolkę bo jest wygodniejszy na wakacje itp. Ale na kolejną zimę ta z zestawu będzie jak znalazł.

Gość . Mama dwójki
Miarka masz rację. Ja mam tylko parasolke i klnę cały spacer że sprzedałam duży wózek. Marze o pompowanych kołach.

Gość O a ja miałam darexa matrixa
i choć była w nim gondola ( w komplecie) to jej nie używałam i noworodka woziłam w spacerówce. Ten wózek jest idealny na zimę i sniegi, ma pompowane duże koła i tylni amortyzator . Do spacerówki wkładałam spiwór . Buda jest znakomicie regulowana i bardzo solidna, szczelna, to samo boczne osłonki oparcia osłaniają dziecko z boków, podpórka na nogi jest tak składana że da się ją całkowicie zamknąć wózek od stron nóg. Rewelacja. Ten wózek będzie teraz czekał na moje drugie dziecko. Minusem tego wózka jest to że jest ciężki (13kg) i choć podczas jazdy się tego absolutnie nie czuje to jak ktoś mieszka bez windy to ciężko go dźwigać, poza tym same plusy. Jazda zimą tym wózkiem to przyjemność więc nie wiem skąd opinia że tak nie jest. Trzeba najpierw wypróbować by wiedzieć.

Gość prawie_mamuska_a
Widzę, że ile mam tyle opinii. Mieszkamy na 2 piętrze i sądziłam, że wózki 3 w 1 są poprostu cięższe dlatego się zapytałam. Faktycznie z opcją 1 może być problem zimą z kółkami, też musiałyby być solidne. Już sama nie wiem...

Gość kleopatra widac ze bozia poska
lepiej tania i niekoniecznie wypasiona gondole, a potem konkretna spacerowke

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyppp
Spacerówkę może i tak, ale nie parasolkę na zimę!!! Pomijam fakt, że dziecu będzie zwyczajnie zimniej, ale spróbuj pojeździć małymi plastikowymi kółkami po śniegu- masakra. Wiem coś o tym, sama byłam taka mądra i kupiłam parasolkę na zimę.