Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama Basi

uporczywa ciemieniucha

Polecane posty

Gość młoda mama Basi

Moja sześciotygodniowa córka od ponad tygodnia ma ciemieniuche... Na samym poczatku skórka schodziła jej bez problemu, uzywałam i nadal uzywam oliwki do pielęgnacji dzieci.. Jednak od 3 dni znów pojawiły sie twarde jasno brązowe łuski na główce.. rozprzestrzeniły sie na brewki, pod nosek jak i również na czólko.. Policzki tez są całe w krostkach :/ jestem przerazona.. sczesywałam jej białe łuski z główki i nic.. dzien w dzien ja pielegnuje, codzienna kapiel, sczesywanie i oliwkowanie.... i nic... czy poradzicie cos jak pozbyc sie tego uporczywego problemu??

Gość wy to macie dobrze
kup emolim żel na ciemieniuchę. Jest bardzo dobry, smaruj codziennie pół godz przed kąpielą i zczesuj specjalną rękawicą. Mój synek miał meega ciemieniuche i to pomogło.

Gość wy to macie dobrze
emolium*

Spróbój masłem posmarować tak z godzine przed kąpielą oczywiście prawdziwym , potem wykap i spróbój wyczsać powinno ładnie zejść, jeśli to nie pomoże to kup Emolim żel na ciemieniąche jest świetny i po 2-3 razach schodzi super

Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
u mnie była oliwka na 10 minut i cieniutki grzebyk w aptece mi poradzili grzebyk do gnid hehe bo jest najcieńszy chyba 3 zł za niego dałam i po chwili nie ma śladu :) Ale fakt lubi wracać :)

Gość na głowie rozumiem
ale zeby na buzi ??! co ty temu dziecku robisz? chyba raz na tydzień kąpiesz ...i w dodatku nie wypłukujesz dokładnie głowki i ciałka !

Gość M a l i n k a
Autorko, to może być objaw alergii pokarmowej, czytałałam o tym

Gość M a l i n k a
czytałam*

Gość gygdcsdf
w aptece jest wiele naprawdę skutecznych i szybko działających kremów na ciemieniuchę - zapytaj farmaceutki, cos Ci poradzi. Mojej córeczce pojawiła sie ciemieniucha i zaraz kupiłam krem, chyba z AA i zeszło zanim zdążyło się na dobre rozwinąć :)

Gość llkiyh
Na 100% to alergia pokarmowa Mojej córce zmienił lekarz mleko na nutramigen i jak ręką odjął a objawy miała dokładnie takie same

Gość młoda mama Basi
własnie byłam u lekarza, Malutka ma alergie pokarmowa.. Dziecko kapiedzie w dzien, i dbam o nia. Nie jestem jakims brudasem zeby myc dziecko raz na tydzien !!! na bużce ma krostki-czytaj ze zrozumieniem nachalna babo