Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta Rebuś

Czy farbowane farbą włosy mogę pofarbować henną?

Polecane posty

Gość Edyta Rebuś

Czy nie wyjdzie nic "dziwnego"? :O ­ Dodam, że włosy farbuję u fryzjera farbą CECE na blond. Jednak chciałabym przejść na hennę, czy włosy się zafarbują równomiernie?

Gość zestic
Jeśli to będzie prawdziwa czysta henna to nic nie powinno się stać, zresztą zawsze możesz zrobić próbę na małym pasemku :)

Gość Edyta Rebuś
Ale podobno naturalna henna daje tylko rudy kolor :O a ja chcę zostać przy swoim blondzie ;)

Gość To zależy ...
Podobno trzeba odczekać około miesiąca, ale ja bym w to nie wierzyła. Musisz zrobić próbę, bo mogą wyjść ...zielone.

Gość marmolDA
Hej. Ja wile lat farbowałam farbami, jednak strasznie poniszczyłam sobie włosy :( od jakiegoś czasu używam ziołowej farby i zawsze pokrywała mi włosy równomiernie :) jeśli chcesz zostać przy kolorze blond polecam fajny kolor VenityNaturalny blond :) o taki http://www.herba-farm.pl/p/1580/2034/venita-henna-color-ziolowy-balsam-koloryzujacy-z-ekstraktem-z-henny-nr-111-naturalny-blond-75ml-koloryzacja-pielegnacja-wlosow-dla-niej-.html

Gość zestic
Nie tylko rudy, także brązy i czarny (henna z domieszką innych ziół), zobacz na stronie Khadi np.

Gość zestic
marmolDA, venita to NIE jest henna, tylko farba chemiczna ze śladową henny ilością.

Gość Edyta Rebuś
Ja właśnie mam okropnie zniszczone włosy, są suche, szorstkie i się kruszą, więc o żadnym zapuszczaniu nie ma mowy...

Gość Edyta Rebuś
O tej farbie z Venity już wcześniej czytałam, bo inne dziewczyny też ją polecały, ale no właśnie... to nie jest taka prawdziwa henna, choć dziewczyny na swoich kanałach na youtubie twierdzą iż widzą znaczną poprawę po Venicie, włosy są mięciutkie i zdrowo wyglądają w odróżnieniu od zwykłych farb do włosów. ­ http://www.youtube.com/watch?v=rYYA8OyaK_M ­ http://www.youtube.com/watch?v=TDtchTRFmNY

Gość marmolDA
Dziewczyny, nie wiem polecił mi fryzjer dawno temu.... na pewno kondycja włosów lepsza niż po chemicznych farbach :) jedyny minus szybko się zmywa ;( coś za coś

Gość Edyta Rebuś
marmolDA - co dokładnie polecił Ci Twój fryzjer? Jakiej firmy używasz?

Gość Edyta Rebuś
zestic - też słyszałam o firmie Khadi, lecz właśnie ona daje efekt ciemnych włosów, a mi zależy na blondach, nawet tych nie koniecznie jasnych, ale chce zostać przy odcieniach blondu. Taki mam typ urody, jestem blada jak dupa, mam bardzo jasno błękitne oczy i blond włosy. w czarnych wyglądałabym jak topielica, a rudości mimo, że piękne to podkreśliłyby mi niedoskonałości cery i ten czerwony ryj :O Jak już się uprę na tę hennę to może pokombinuję coś z tymi brązami o których wspominałaś, ale nie ukrywam, że wolę blondy

Gość Edyta Rebuś
Chyba, że bym z taką przyświrowała - Naturalna Henna Jasny Brąz ­ http://www.khadi.pl/naturalna-henna-jasny-braz ­ Ale naprawdę boję się o to, że henna w połączeniu z moim blondem da efekt zieleni :O ­ I jeszcze boję się o równomierność - niektóre pasma moich włosów pamiętają jeszcze rozjaśniacz :O Boję się, ze ta henna nie 'złapie' ich i takiej samej tonacji i odrosty będą brązowe, a dalsze włosy jakieś przybrudzone tym brązem... :(

Gość zestic
A spróbuj na początek Cassię: http://www.idaliablog.com/2011/08/bezbarwna-henna-cassia-khadi-opcja-dla.html I zamawiając weź próbkę tego jasnego brązu i przetestuj. Bo tak to można gdybać ;) Aha, dla łagodniejszego efektu zawsze możesz też robić tzw. gloss: http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=5773699&postcount=13 No i zobacz jeszcze tutaj, jakie można mixy robić, także dla blondów: http://www.hennaforhair.com/mixes/index.html

Gość Edyta Rebuś
W sumie z tego co widzę to te jaśniejsze rudości są mocno żarówiaste :O a brązy nawet te jasne wyglądają na ciemną czekoladę, a czarna henna to już w ogóle heban :O kurczę no, chciałabym sobie pofarbować włosy henną ale te kolory są beznadziejne. Chciałabym uzyskać albo blond albo jasny rudy...

Gość Edyta Rebuś
zestic - Tak myślałam o tym, ale Cassia to niby bezbarwna henna, więc nie wiem jaki byłby efekt, skoro teraz mam włosy pofarbowane na beżowy blond, a odrosty mam w kolorze ciemnego blondu. Ta henna nie pokryłaby ich pewnie równomiernie... No a wiadomo, że po hennie nie można już wrócić do farby...

Gość karrina
Rudości żarówiaste będą bo henna daje właśnie taki efekt (zwłaszcza na jasnych włosach) ;) Jasny rudy na blondzie uzyskasz wspomnianym hennowym glossem (im mniej dasz do odżywki henny tym delikatniejszy będzie efekt). Jak naturalnie masz jasne włosy to gloss albo próba z henną bezbarwną (może lekko ocieplić kolor włosów) albo amlą (kolor przyciemnia i ochładza) jest dobrym pomysłem.

Gość Edyta Rebuś
karrina - jakbym miała niefarbowane włosy to od razu sięgnęłabym po tę cassię, ale ja mam włosy farbowane farbą chemiczną, więc jak? odrosty będą rudawe, a pozostała część włosów ruda? jakoś tego nie widzę...

Gość karrina
A jaki masz kolor naturalny i jaki po farbie teraz?

Gość Edyta Rebuś
Naturalny to klasyczny mysi blond. A farbuję na beżowy blond, czyli taki blond z odrobiną rudości. A chciałabym osiągnąć jasny rudy za pomocą henny, tylko z tego co widzę to żadna dziewczyna nie osiągnęła takiego efektu...

Gość Edyta Rebuś
A tak mnie kusi ta henna, bo nie dość, że daje kolor to jeszcze odżywia włosy. Może jakiś mix by mi pomógł osiągnąć taki kolor, ale w sumie jestem zielona w tym temacie...

Gość karrina
To ja bym spróbowała na początek cassią (albo da miodowy kolor, albo nic), a zamawiając kupiła próbkę jasnego brązu i nim zrobiła gloss na małym kosmyku. Jeszcze poczytaj tutaj, może mix rabarbarowy to byłoby to: http://www.przedluzaniewlosow.com/drukuj_artykul,farbowanie_naturalne_to_nie_tylko_henna.html Mnie jest ciężko doradzić konkretniej, bo sama farbuję na ciemno ;)

Gość Edyta Rebuś
No tak tylko jeśli ta Cassia nie wypali to już nie będę mogła wrócić do farby chemicznej bo kolor nie złapie...

Gość karrina
Ależ złapie bez problemu :)

Gość Edyta Rebuś
poczta o2 o2 - No ja mam całą głowę w takich stronkach :O Dlatego rozpoczęłam kurację odbudowującą, odżywiam włosy od środka i od wewnątrz, no i już nie używam prostownicy i suszarki. A ja właśnie słyszałam, że henną można farbować włosy farbowane farbą chemiczną ale na odwrót już nie :(

Gość Oksana :)
Czy henną można wykonać efekt 'Ombre hair'?